Normál verzió

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Megjelent és végighallgatható a BENIGHTED zenekar új, 'Obscene Repressed' című albuma

2020-04-16
Európa egyik vezető death metal / grind bandája, az ex-Dishumanized egyes tagjai által 1998-ban alapított Benighted nemrég elkészült új albumával.

A Benighted új nagylemeze, az 'Obscene Repressed' 2020. április 10-én jelent meg, a Season Of Mist kiadó jóvoltából.

Az új album munkálatai Kevin Paradis dobos témáinak rögzítésével vette kezdetét a németországi Kohlekeller Stúdióban (Powerwolf, Aborted, Cremator). Az 'Obscene Repressed' - ami egy koncepcionális album, mely "egy skizofrén fiatalember történetét meséli el" - a banda "legintenzívebb lemezének" ígérkezik.

Az 'Obscene Repressed' album alább látható borítóját a Grindesign stábja készítette.  Íme a mű és a dallista:

01. Obscene Repressed
02. Nails
03. Brutus
04. The Starving Beast
05. Smoke Through The Skull
06. Implore The Negative
07. Muzzle
08. Casual Piece Of Meat
09. Scarecrow
10. Mom, I Love You The Wrong Way
11. Undivided Dismemberment
12. Bound To Facial Plague
14.
The Rope (bónusz track)
15.
Get This (Slipknot feldolgozás) (bónusz track)

Az első ízelítő, a 'Brutus' című szám szöveges videója lentebb elérhető. "Itt is vagyunk, srácok! Büszkén mutatjuk be új albumunk első dalát, a 'Brutus'-t! Ezt a számot francia nyelven írtuk, ezzel is még jobban kifejezvén az album központi karaktere, Michael színtiszta gyűlöletét; azt a durva történetet, amit apjáról mesél, és mindazokat a mocskos dolgokat, amit anyjával tesz... Élvezzétek és terjesszétek, mint a pestist!!!".

Újonnan megjelent a Hatebreed frontemberével, Jamey Jastával közös 'Implore The Negative' című szám szöveges videója is. "Elszabadult a masszív brutalitás! Boldogan és büszkén mutatjuk be új albumunk, az 'Obscene Repressed' második nyilvános dalát, amit a legendás Jamey Jastával (Hatebreed) közösen játszottunk fel. Nagyon hálásak vagyunk neki, amiért ilyen szevendélyesen vetette bele magát ebbe a vendégszerepbe; ezáltal ő is része lett új gyermekünk születésének! Itt van tehát egy újabb beteg szám, az 'Implore The Negative'!".

Március elején bemutatták a 'Nails' című dal "nyugalom megzavarására alkalmas" videoklipjét is, amit így kommentáltak a tagok: "Büszkén mutatjuk be az 'Obscene Repressed' album harmadik videoklipes dalát; egyben bandánk valahavolt legbrutálisabb videóját! A 'Nails' kisfilmjében arra a kérdésre kapunk választ, mi történik, ha egy pszichopata fiú vágyakat érez a saját anyja iránt, és paranoiássá válik, mivel az apját teszi felelőssé saját arcának eltorzulásáért.... A Kick Your Eyes stábja ezúttal is nagyszerű munkát végzett az új videóval, aminek a főszereplője Michael. Hatalmas köszönet mindenkinek, aki hozzájárult a videó elkészültéhez - különösen Nicolas Delpierre-nek, François Le Goazigo-nak és Roswell-nek! És természetesen a fantasztikus szereplőknek, akik a következők voltak:

Fiatal Michael : Jorick
Felnőtt Michael : Cyril Van Zandijcke
Apa : Abdé Maziane
Anya : Cecile Rossi

Külön köszönet Laurie Muah-nak (speciális effektek) és Pauline Dissais-nak (make-up). Élvezzétek a bulit! És osszátok mindenütt!".

A megjelenés előtti napon a csapat teljes egészében közzétette az új albumot, ami itt végig is hallgatható:

Újonnan megjelent a 'Muzzle' című szám dobos playthrough-videója, amit Kévin Paradis prezentál:

A Benighted 2019 decemberében, a karácsonyi ünnepek alkalmából megosztott egy verse videót, ami egyben passzol az új album koncepciójához is:

Korábbi hír, hogy 'Dogs Always Bite Harder Than Their Master' címmel adta ki "ünnepi" EP-jét a Benighted, 2018. október 12-én, a Season Of Mist jóvoltából. A lemezre három új dal, valamint néhány koncertfelvétel és egy feldolgozás került fel.

A tracklista:
01. Teeth And Hatred
02. Martyr
03. Dogs Always Bite Harder Than Their Master
04. Slaughter Of The Soul (At The Gates feldolgozás)
05. Reptilian (Live in Lyon 2018)
06. Cum With Disgust (Live in Lyon ft. Arno / Black Bomb A)
07. Spit (Live in Lyon 2018 ft. Niklas / Shining)
08. Necrobreed (Live in Lyon 2018)
09. Unborn Infected Children (Live in Lyon 2018 ft. Sven / Aborted)
10. Foetus (Live in Lyon 2018 ft. Ben / Unfathomable Ruination)

Az EP első ízelítőjeként a 'Martyr' című számot osztotta meg a banda. Ennek kapcsán Julien Truchan énekes elmondta: "Izgatottan mutatjuk be a 'Dogs Always Bite Harder Than Their Master' című EP-nk első ízelítőjét - ezzel kívánjuk megünnepelni bandánk 20. születésnapját! Ez az EP - aminek borítóját Gary Ronaldson (Bite Radius Design) készítette - a Kohlekeller Stúdióban született meg, Kohle mester közreműködésében... rajta sok meglepetéssel. Új dalok, egy feldolgozás és néhány koncertfelvétel szerepel szerepel a lemezen - ez utóbbiakat májusban rögzítettük, 20. évfordulós, lyoni bulink alkalmával. Most pedig bemutatjuk nektek az önpusztító őrület első véres darabját! Élvezzétek a 'Martyr'-t!".

Néhány nappal a megjelenés előtt közzétették a teljes albumot:

A Benighted teljes turné-beosztását a banda Facebook-oldalán lehet megtalálni.

A Benighted mindeddig 8 nagylemezt adott ki - mindegyiket meglehetősen nagy siker övezte európai death metal-körökben. Legutóbbi stúdiólemezük, a 'Necrobreed' 2017 februárjában látott napvilágot.


Megjelent és végighallgatható a BENIGHTED zenekar új, 'Obscene Repressed' című albuma
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.