Normál verzió

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

TORCHIA - március végén új albummal jelentkezik a finn MDM banda; itt az új klip!

2020-03-13
A finn melodic death metalista Torchia zenekar 'The Coven' címmel jelenteti meg második teljes értékű albumát, 2020. március 27-én.

A Torchia története 2011-re nyúlik vissza - ekkor adta első koncertjét a banda. Debütáló demójuk, a 'One' 2013-ban jelent meg; ezt követően pedig már rendszeresen színpadra álltak, miközben folyamatosan formálták saját zenei stílusukat és imázsukat. 2015-ben megjelent az első hivatalos kiadvány, egy EP, amit 'Ending Beginning' címmel láttak el. Ekkor már új énekes szerepelt a bandában; így sikerült minden addiginál egyedibb megszólalást produkálni.

A Torchia a 2016-os évben tette meg első igazán nagy lépéseit a hírnév felé. Immáron külföldön is turnézhattak, és egy új dobos is beszállt a csapatba. Végül ez a felállás vonult stúdióba, hogy felvegye első teljes értékű albumát, amit egy legendás finn producer, Hiili Hiilesmaa (HIM, Sentenced, Apocalyptica, Ensiferum) vett "kezelésbe".

A Torchia egyedülálló, sajátos zenei világában a pokol és a szenvedés találkozik mágiával és misztikumokkal. Edward Torchia frontember egyedi karaktere, és a teljes banda speciális imázsa, világ-klasszis zenészi tehetsége rendkívüli erősségei a kvintettnek. Zenei tekintetben szintén nem a megszokott formula érvényesül: határokon átívelő metalzenét kell elképzelni, rengeteg dallam, kegyetlen tempó és veszély kíséretében. A Torchia története 2017-ben újraindult - ennek első jele volt a debütáló nagylemez, ami 'Of Curses and Grief' címmel jelent meg azév októberében.

Friss hírek 2020 elején érkeztek. Új zene, új éra, megújult jelenlét, újjászületés: a Torchia minden eddiginél kegyetlenebbül támad idén a hallgatókra és nézőkre! A banda az olasz Rockshots Records kiadóval kötött lemezszerződést, egyúttal pedig bejelentette, hogy második nagylemezük, a 'The Coven' március 27-én lát napvilágot.

Ville Riitamaa gitáros a következőket nyilatkozta: "Ezúttal egy változatos, sokszínű történetekből álló albumot albumot alkottunk meg, de nem léptünk túl a klasszikus "nagylemez" kifejezés határait. Dalszövegi tekintetben melankólikus környezetre és megannyi boszorkányságra számíthattok - ehhez elég csak ránézi a lemezborítóra. Az újdalok riffjei, dallamai és hangulata az "irányított káosz" jelenség kategóriájába esik, de összességében csak annyi mondanánk, hogy ez az album nem ismer kegyelmet!".

A Rockshots Records jóvoltából megjelenő 'The Coven' album itt rendelhető elő. A borító és a tracklista így néz ki:

01. Sky
02. Gallows
03. Moon, Rise!
04. Lord of Dreams (Cult March)
05. Plague Peasant
06. Jäämaa
07. Memoirs
08. Astral Planes
09. Forever Blood

Lentebb elérhető a 'Moon, Rise!' című szám hivatalos klipje, amit 2019 szeptemberében mutattak be:

 

Újonnan megjelent a 'Plague Peasant' dal hivatalos videója is:

Bővebb infók a bandáról és az albumról a torchia.fi oldalon találhatók.

A Torchia a 2020-as év első felében többnyie hazájukban, Finnországban adnak koncerteket, de júniusban ellátogatnak Spanyolországba is (ahol a Valencia-i Sala Rock City-ben lépnek fel.


TORCHIA - március végén új albummal jelentkezik a finn MDM banda; itt az új klip!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.