Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

ENTOMBED A.D. - 'Bowels of Earth' címmel augusztusban jelenik meg az új album; itt az 'Elimination' videoklipje!

2019-08-27
A jelenleg Entombed A.D. néven működő legendás svéd death metal banda nemrég megosztotta vadonatúj single-dalát...

"Senki sem állhat a halál útjába. És ugyanígy: senki sem állhat a death metal útjába sem". A 2014 óta gyilkos és könyörtelen death metal zenében utazó Entombed A.D. néhány hónapon belül visszatér a 2019-es év legsúlyosabb, leghalálosabb lemezével. A banda új albuma 'Bowels of Earth' címmel jelenik meg augusztus 30-án, a Century Media Records jóvoltából.

A 'Bowels of Earth' nagy előrelépést jelent a svéd veteránok pályafutásában. Gyorsabb, feszesebb és pusztítóbb hangzású nóták kerültek ki Lars Göran Petrovék kezéből. Az énekes így nyilatkozott: "Van egy brazil barátunk, Guilherme, aki fogta gitárját, és belépett sorainkba... Ebből pedig rengeteg energiát nyertünk. Új lemezünk jóval lényegretörőbb, precízebb és egyben erőteljesebb, mint a korábbiak. Természetesen most is leegyszerűsítettük a dolgokat, de ugyanakkor jól átgondoltunk mindent. Abszolút semmi stressz nem ért minket!".

A 'Bowels of Earth' borítója és dallistája így néz ki:

01. Torment Remains
02. Elimination

03. Hell Is My Home
04. Bowels Of Earth
05. Bourbon Nightmare
06. Fit For A King
07. Worlds Apart
08. Through The Eyes Of The Gods
09. I’ll never Get Out Of This World Alive (Hank Williams Cover)
10. To Eternal Night

Az új album itt rendelhető elő különféle változatban. Az első két ízelítő, a 'Torment Remains' és az 'Elimination' című számok hivatalos videoklipje itt megtekinthető:

Íme az új kiadvány hivatalos "kicsomagoló" videója:

Az Entombed A.D. - azaz Lars Göran Petrov (énekes), Olle Dahlstedt (dobos), Guilherme Miranda (gitáros), Nico Elgstrand (gitáros) és Victor Brandt (basszusgitáros) - az első új számát vette fel a 2016-os 'Dead Dawn' album óta. A 'Fit For A King' című single megjelent digitális kislemez formájában is - ezt itt lehet megvásárolni.

Íme a dal premiere és hivatalos playthrough-videója:

Az Entombed A.D. aktuális turné-beosztását itt lehet megtalálni.

Az Entombed A.D. előző két albumát egy jogi vita okán rögzítették ezen a néven, ami a banda jelenlegi tagjai - Lars Göran Petrov (énekes), Olle Dahlstedt (dobos), Nico Elgstrand (gitáros) és Victor Brandt (basszusgitáros) -, valamint eredeti szerzői, Alex Hellid és Ulf "Uffe" Cederlund gitárosok között robbant ki. Hellid állítólag megfenyegette a Petrov-féle Entombed tagjait, hogy amennyiben a továbbiakban is használják az eredeti nevet, bírósági perre számíthatnak. Bővebben egyik fél sem nyilatkozott az esetről, habár annyit lehet tudni, hogy az Entombed nevet jelenleg (amíg a jogi vita tart) senki sem használhatja. Ennek okán változtatott nevet az alap-banda. Az eredeti énekes, Petrov a Neuweltmusic magazinnak adott interjújában nyilatkozott arról, honnan jött az A.D. utótag ötlete: "Ki kellett adnunk egy lemezt, és szemben álltunk egy csomó szükségtelen jogi procedúrával. Ezért úgy döntöttünk mindezt kikerüljük, és hozzá tesszük a nevünkhöz az A.D. jelzőt, ami jelenthet 'After Death'-et, de jelenthet 'Anno Domini'-t is... ahogy nektek tetszik. De ettől függetlenül ugyanazt csináljuk, amit más banda is: kiadjuk a lemezt és turnéra indulunk vele. Szóval nagyjából ennyi lenne az egész történet. Ez a frusztráció persze sok éven keresztül tartott, de most itt vagyunk - példának okáért - Dublinban, és alapvetően azt tesszük, amit más banda is tesz. Gyakorlatilag ugyanaz a zenekar vagyunk; mindössze egy tag esett ki, de helyette van egy másik zenész. A legfontosabb viszont az, hogy nem tűntünk el; itt vagyunk, és zenélünk".


ENTOMBED A.D. - 'Bowels of Earth' címmel augusztusban jelenik meg az új album; itt az 'Elimination' videoklipje!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.