Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

25 éves a CANDLEBOX debütáló albuma - jövőre ünnepi turnét rendez a banda

2018-11-13
A washingtoni grunge banda a jövő évben egy nagyszabású turnéval ünnepli klasszikussá vált debütáló albuma negyed évszázadát.

A Candlebox debütáló albumán olyan ikonikus ‘90-es évekbeli rock-himnuszok szerepelnek, mint a 'Far Behind', a 'You' és a 'Cover Me', melyeknek köszönhetően vált a Candlebox négyszeres platinalemezes előadóvá, mindössze néhány hónap leforgása alatt. Most, 25 évvel később a Candlebox ismét feleleveníti klasszikus debüt-lemezét, előadván a teljes anyagot elejétől a végéig, egy 2019-es turné alkalmával.

Az ünnepi körút 2019. február 10-én veszi kezdetét, a St. Louis-beli Pageant-ben, és egészen április 27.-ig tart majd. Itt sem lesz megállás, ugyanis a banda a nyár folyamán is fellép számos amerikai fesztiválon.

Alig várjuk már, hogy a rajongókkal közösen indulhassuk útra, vissza a múltba, negyed évszázaddal ezelőttre” - nyilatkozta Kevin Martin, a Candlebox énekese. “Nagyon örülünk annak, hogy zenénk továbbra is bejön a közönségnek, és ennyi év után is nagy hatással van sok-sok emberre”.

A Candlebox jelenlegi felállását - Martin mellett - Adam Kury basszusgitáros, Brian Quinn szólógitáros, Island Styles gitáros és Dave Krusen dobos alkotja.

A turnéról bővebb infók a www.candleboxrocks.com oldalon találhatók.

A Candlebox debütáló albuma 1993 júliusában jelent meg. Az évek során több mint 4 millió példány fogyott ebből a méltán klasszikus lemezből, ami ezáltal négyszeres platina minősítést kapott. A Billboard-toplista 7. helyén végzett album elsőszámú single-dala, a 'Far Behind' 1993 júliusától egészen 1994 januárjáig állt a toplisták élén. A 'Far Behind' és a 'You' című számokhoz készült videoklipeket rongyosra játszotta annak idején az MTV - konkrétan ezek voltak az 1993-as év legnépszerűbb videoklipjeinek egyike. Maga a lemez egyébként mind a mai napig a legnagyobb hatású ‘90-es évekbeli rock-albumai közé sorolható.

A Candlebox legutóbb 2016-ban adott ki teljes értékű stúdióalbumot: a 'Disappearing in Airports' 2016. április 22-én jelent meg, a Pavement Entertainment kiadó jóvoltából.


25 éves a CANDLEBOX debütáló albuma - jövőre ünnepi turnét rendez a banda
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.