Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Bemutatta új dalát a BLOOD FEAST - decemberben jelenik meg a 'Chopped, Diced and Sliced' EP

2018-11-13
A veterán New Jersey-beli thrash metal csapat korábbi dalokat rögzített újra a decemberben megjelenő mini-lemezre.

A Blood Feast-et Adam Tranquilli gitáros, Gary Markowich énekes, Kevin Kuzma dobos és Lou Starita basszer alapította 1985-ben, Blood Lust néven. A banda rövid idő alatt megírta és felvette kultikussá vált négy-számos demóját, a 'The Suicidal Missions'-t. Nem sokkal ezután újabb taggal bővült a felállás, Michael Basden gitáros érkezése révén. Ezt követően a New Renaissance lemezszerződést ajánlott a zenekarnak, ami ezután Blood Feast néven folytatta működését. 1987-re megszületett a klasszikus 'Kill For Pleasure' album és a 'Face Fate' EP. A sikereknek köszönhetően még abban az évben felkérte őket a Death Angel, előzenekarnak az aktuális USA-turnéra.

Tranquilli a banda második lemezének dalszerzői munkálatai közben lépett ki a felállásból; így a '89-es 'Chopping Block Blues' albumon ismét egy négytagú banda játéka hallható. Ezt követően, különböző okokból kifolyólag 1990-ben feoszlott a csapat, habár 9 év múlva egy koncert erejéig (New Jersey March Metal Fesztivál) ismét összeálltak.

A második reunion ideje 2007-ben érkezett el; azonban ebben a formációban csak két eredeti tag, Tranquilli és Kuzma vett részt. Chris Natalini énekes és Tom Lorenzo basszer 2010-ben érkezett a bandába - ebben az évben léptek fel először a híres német Headbangers Open Air fesztiválon (másodjára 2013-ban).

A Blood Feast jelenlegi felállása 2014-re alakult ki, CJ Scioscia másod-gitáros és Joe Moore dobos állandó taggá válásával. Mindeközben a frontember, Adam javában írta az új dalokat...

A Blood Feast a 2016-os / 2017-es évben olyan világhírű fesztiválokon lépettt fel, mint a japán True Thrash Fest, vagy a clevelandi Hells Headbash 2. Ezen performanszok során már elhangzott néhány vadonatúj dal ('Off With Their Heads',  'The Burn'), így a rajongók már sejthették, hogy valami készülőben van...

A visszatérő album bejelentésének ideje 2016 végére érkezett el: a Blood Feast ebben az évben teljes egészében felvette harmadik nagylemezét a New Jersey-beli LCBW Recording Stúdióban. A 10-számos mű 2017. április 14-én jelent meg, 'The Future State of Wicked' címmel, a Hells Headbangers jóvoltából.

A Blood Feast ennek folytatásaként egy EP-t vett fel, amit 2018. december 21-én adnak ki, 'Chopped, Diced and Sliced' címmel. A mini-album négyféle formátumban jelenik meg: 12 hüvelykes bakeliten, picture disc formájában, bónuszokkal kiegészített CD-n és kazettán.

Folytatván a 'The Future State of Wicked' gyors és dühös hangvételének menetét, a 'Chopped, Diced and Sliced' hasonlóan kegyetlen: a négy-számos "tűzvihar" modern hangzásban fogant, de mégis a klasszikus, old-school, adrenalinnal teli Blood Feast-stílust idézi elő a '80-as évekből.

Adam Tranquilli gitáros így nyilatkozott: "Már a munkálatok elején az hajtott minket, hogy a múlt dicsőségét élesszük újjá: egy olyan albumot gyártsunk, ami klasszikus dalok újradolgozását tartalmazza, egy bónusz új dallal kiegészítve. Ezúttal azonban a 'Face Fate' EP-től eltérő gyakorlattal éltünk: a remixek helyet újrarögzítettük ezeket a számokat. A klasszikus nóták új verzióit az első két albumról ültettük át az új anyagra, ami nem mellesleg Adam Kieffer dobos könyörtelen bemutatkozását fémjelzi. Ezek mellett egyébként egy gyilkos koncertfelvétel is felkerült a kiadványra, mivel így tudtuk kompletten felvonultatni bandánk élő és stúdiós energiáját egyaránt, egyúttal leróni tiszteletünket oszakai rajongóink és barátaink előtt".

A 'Chopped, Diced and Sliced' EP maszterizálását a Toxic Holocaust mestere, Joel Grind végezte el. A borító és a dallista így néz ki:

01. Concubine
02. Hunted, Stalked And Slain
03. Darkside
04. Chopping Block Blues
05. Chemically Imbalanced [CD / MC bónusz track]
06. By The Slice (live) [CD / MC bónusz track]

Az albumot megrendelni és a 'Concubine' című számot meghallgatni, az alábbi Bandcamp-lejátszó révén lehetséges:


Bemutatta új dalát a BLOOD FEAST - decemberben jelenik meg a 'Chopped, Diced and Sliced' EP
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.