Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

History Is Rotten címmel jelent meg a MISERY INDEX történetét bemutató doku-film

2020-02-06
A Baltimore-beli death / groove metal banda tavaly piacra dobta visszatérő nagylemezét. Most megjelent a banad történetét összegző dokumentumfilm.

A Misery Index új, öt éven belüli első nagylemeze 'Rituals of Power' címmel jelent meg, 2019. március 8-án, a Season Of Mist kiadó jóvoltából.

Az új album kapcsán így szól a banda-közlemény: "A 'Rituals of Power' az úgynevezett "igazság utáni" kor megtagadása; egyben figyelmeztetés is. Mind a 9 új dal eköré a téma köré épül, de ettől függetlenül minden dal megállja a helyét önmagában is. Nagyjából 35 percnyi beteges, egyben egységes, riff-központú aurális ballisztikára kell számítani. Igyekeztük a tőlünk telhető legjobb albumot megírni; vagyis pontosan azt, amit mi magunk is hallani szeretnénk rajongóként. A végeredménnyel pedig nem is lehetnénk elégedettebbek!".

A tracklista:
01. Universal Untruths
02. Decline and Fall
03. The Choir Invisible
04. New Salem
05. Hammering the Nails
06. Rituals of Power
07. They Always Come Back
08. I Disavow
09. Naysayer

Íme az album aktuális promó-klipje, a 'Decline And Fall', amit Davil Hall (Uneasy Sleeper / Enslaved, Melvins, Ulver) rendezett:

2019 júliusában bemutatták az előző single-dal, a 'Hammering The Nails' hivatalos klipjét is. Íme a premier:

2020 februárjában a banda History Is Rotten címmel tett közzé egy 10 perces mini-dokumentumfilmet, amiben összefoglalásra kerül a zenekar története:

A Misery Index 2018. február 9-én jelentette meg legutóbbi, 'I Disavow' című kislemezét (azaz a 'Rituals of Power' első ízelítőjét), digitálisan és 7-hüvelykes bakeliten, a Vitriol Records jóvoltából. A kislemez B-oldalán a 'Wasting Away' felvétele található meg, ami eredetileg a Nailbomb zenekar 1994-es 'Point Blank' albumának egyik dala.

Az 'I Disavow' című szám lentebb elérhető szöveges videó formájában, amit a Scott Rudd Films stábja készített. A videóban is látható kislemezborító Gary Ronaldson (Napalm Death, Kreator / Bite Radius Designs) műve. A bakelitet itt, a digitális single-t pedig itt lehet megrendelni.

Az új felvételeket dob-témáit a Developing Nations stúdióban vették fel, Kevin Bernsten (Full Of Hell, Magrudergrind) hangmérnökkel; a vokálokat a Studio Kolotila (Olli Nokkala); a gitár-, basszus- és háttér-vokál-témákat pedig a Ryan Vincent Studios (Truth Corroded, Aggression) falai közt rögzítették. A keverés és a maszter a legendás Dan Swanö (Edge Of Sanity, Nightingale) és a Unisound stúdió nevéhez fűződik.

Jason Netherton basszusgitáros-énekes így nyilatkozott az új kiadvány kapcsán: "Bemutatjuk az 'I Disavow' című számot; egy kegyetlen, tüzes, gyilkos nótát, ami zeneileg leginkább a 'Traitors'-érára emlékeztet, de ugyanakkor hangzás tekintetében előremutató. A dal tele van rosszakarattal és lenézéssel a modern kor irányába - ahogy gyorsul a nóta, úgy lesz egyre mocskosabb! A keverést és a masztert a legendás Dan Swanö (Edge Of Sanity, Nightingale) végezte el, a Unisound stúdióban".

Újabban megjelent a 'New Salem' című szám hivatalos videoklipje is. Ennek kapcsán így szól a banda-közlemény: "A 'New Salem' tökéletesen összefoglalja a 'Rituals of Power' dalszövegi és zenei dinamikáját. Nem kizárólag gyilkos, lényegretörő és brutális dalok révén szeretnénk bemutatni ezt az albumot;hanem azt akarjuk elérni, hogy egyfajta arconcsapásként, ébresztőként, "vörös kódként" szolgáljon minden polgár - és maga a civilizáció - számára. A mocskos kor, amiben élünk, kényelmetlen megnyilatkozásokat szül: a 'New Salem' éppen a darabjaira hullott média-rendszer, és az által táplált boszorkányüldözés-kultúra gyengeségeit, hibáit vázolja fel".

A lemez címadó dalát január elején mutatták be, szöveges videó és dobos playthrough-videó formájában; februárban pedig hasonló módon tették közzé a 'The Choir Invisible' dalt. Íme a premierek:

Néhány nappal a megjelenés előtt közzétették a teljes album-streamet és a 'Naysayer' hivatalos klipjét is:

A Misery Index 2016 nyarán tért vissza Európába, egy nagyszabású turné erejéig, aminek keretében néhány neves fesztiválra és a budapesti Barba Negrába is ellátogattak. A banda azóta is folyamatosan koncertezik. A 2018-as évben több amerikai (Maryland Deathfest) és európai (Brutal Assault Festival, Summer Breeze Festival, Motocultor Festival, Kaltenbach Open Air, Deathfeast Open Air, stb.) fesztiválon is színpadra léptek; 2019 tavaszán pedig elindult a nagyszabású lemezbemutató európai turné, a Wormrot és a Truth Corroded zenekarok társaságában. 2020 elején a Napalm Death előzenekaraként turnézik a banda Európában. A teljes jövőbeni beosztás a csapat Facebook-oldalán található meg.


A Misery Index 'The Killing Gods' címmel dobta piacra legutóbbi, ötödik stúdiólemezét, 2014. május 23-án. Az albumról bővebben itt írtunk.


History Is Rotten címmel jelent meg a MISERY INDEX történetét bemutató doku-film
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.