Normál verzió

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

SKYBLOOD néven készíti első szólóalbumát Mats Levén

2019-02-01
A neves svéd énekes - akit többek közt a Malmsteen-banda, a Therion, a Candlemass, Gus G., a Treat, az Adagio, a Firewind és az At Vance is alkalmazott - nekivágott első önálló projektjének.

A svéd származású Levén a '80-as évek közepén kezdte karrierjét, a Swedish Erotica és a Treat zenekarokban. Nemzetközi áttörésének ideje '97-re tehető - az énekes ekkor csatlakozott Yngwie Malmsteen bandájához (vele készült a 'Facing the Animal' album). Mats 2002-ben belépett a Krux együttesbe, majd a német power metalista At Vance-be. A Therion 2003-ban kérte fel őt két albumon való közreműködés végett. A frontember később a legendás Candlemass élén állt, de állandó tagja volt a Firewind / Ozzy gitáros, Gus G. szólóbandájának is. Pillanatnyilag is számos projektben vesz részt az énekes: legutóbb például Anders Wikström oldalán tűnt fel, egy Revertigo nevű zenekarban.

A mindeddig több mint 50 albumot neve mellett tudó Mats Levén 2019-ben egy újabb hard rock / heavy metal-szenzációval áll elő: kiderült, hogy a Napalm Records kötött lemezserződést az énekes első szólóalbumára, ami Skyblood néven fog idén megjelenni!

"Néhány nappal azután, hogy 2018 szeptemberében szakítottam a Candlemass-szel, felkeresett engem a Napalm Records, első szólóalbumom munkálatai kapcsán. Az időzítés nem is lehetett volna tökéletesebb - most végre izgatottan jelenthetem be, hogy a paktum megköttetett; 2019 őszén pedig megjelenik az első Skyblood album! A Skyblood-ban benne van az én teljes egészem; mindaz, amit az elmúlt 30 évben átéltem ebben a fura zeneiparban. Ezúton külön köszönetet nyilvánítok Sebastian Münch-nek, a Napalm főnökének! Hajrá, előre!" - nyilatkozta Levén.

Hamarosan jönnek a friss hírek, további részletek a Skyblood projekt kapcsán...


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.