Normál verzió

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

A Metal Blade kiadóhoz igazolt a BLAZE OF PERDITION

2019-02-12
A lengyel black metal banda az Agonia Records-ot cserélte le egy nevesebb metal-kiadóra.

A banda 2004-ben alakult Perdition néven - 2007-ben változtatták meg nevüket Blaze Of Perdition-re. Első körben két nagysikerű stúdiólemezük ['Towards The Blaze Of Perdition' (2010), 'The Hierophant' (2011)], két EP-jük, és több split-albumuk jelent meg. 2013 októberében adták ki következő, Devathron-nal közös mini-albumukat, a Third Eye Temple kiadó jóvoltából; rá egy hónappal azonban történt egy végzetes kimenetelű tragédia, aminek következtében a csapat basszusgitárosa, Wojciech "Ikaroz" Janus (23) életét vesztette; énekese, Pawel "Sonneillon" Marzec pedig élet-halál közti kómába esett.

Az énekes hosszú ideig tartó felépülése után azonban 2015-ben végre megújult erővel térhetett vissza a Blaze Of Perdition: 2015-ben kiadták 'Near Death Revelations' című albumukat, ami - ahogy azt a címe is elárulja - a tragikus incidens során tapasztalt újjászületést mutatja be; méghozzá egy sötét és enigmatikus hangzású black metal-ópusz révén.

Megkoronázván fennállásuk egy évtizedét - melynek során mindvégig a sötétség és a halál házasságát méltatták -, és folytatván 2015-ben megjelent albumuk, a 'Near Death Revelatons' vonalát, a Blaze Of Perdition egy 2017-ben egy újabb, 45 perces ópusszal állt elő: legutóbbi nagylemezük, a 'Conscious Darkness' 2017 őszén jelent meg.

A következő bejelentésre újabb két évet kellett várni: 2019 februárjában a banda az Agonia Records-tól átigazolt a Metal Blade kiadóhoz; egyúttal pedig bejelentették: ötödik stúdióalbumuk ezév végén lát napvilágot, 'The Harrowing of Hearts' címen. Hamarosan jönnek a friss hírek ezzel kapcsolatban...

A Blaze Of Perdition jelenlegi stúdió-felállását S. énekes, XCIII és M.R. gitárosok, valamint DQ dobos alkotja. A koncerteken S. nem vesz részt; helyette rendszeresen Wyrd áll színpadra.


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.