Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

ESSENCE OF DATUM - harmadik albumát adta ki a fehérorosz instrumentális prog-metal banda; itt az új playthrough-videó!

2020-01-10
Az Essence Of Datum duót nemrég a Season Of Mist kiadó igazolta le.

A minszki Essence Of Datum projektet Dmitry Ramanouski gitáros alapította 2011-ben. Miután a zenész megírta és felvette az első demókat, csatlakozott hozzá Pavel Vilchytski dobos is, aki mára oszlopos tagjává vált a duónak.

A banda a kezdetektől fogva instrumentális progresszív metal zenét játszik. Dalaik nyers hangzását különféle zenei stíluselemek tarkítják - mindezt teszi még különlegesebbé az imázs, melyben benne foglaltatnak olyan szokatlan megoldások, mint például a lemezborítókon szereplő, eredeti olajfestmények, illetve a speciális koncepciók (amit többek közt a Húsvét témája köré épít a banda).

A duót most leigazolta a Season Of Mist kiadó - ezzel kapcsolatban pedig az alábbi közlemény érkezett: "Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Season Of Mist családjához tartozhatunk! Jelenleg egy új albumon dolgozunk, ami egy több mint egyéves kemény munka gyümölcse lesz. Nagyon örülünk, hogy egy olyan kiadó révén dobhatjuk piacra ezt az anyagot, akik fantasztikusabbnál fantasztikusabb előadókkal tartják a kapcsolatot; ezáltal a mi életünkre is inspiráló hatással vannak! RAW IS THE LAW!".

A harmadik Essence Of Datum albumot 'Spellcrying Machine' címmel adta ki a Season Of Mist, 2019. augusztus 30-án.

A csapat az alábbi közleményt adta az album-bejelentéssel egyidőben: "Szülővárosunk, Minszk egyik legattraktívabb építménye a városi krematórium! Ez az a hely, hogy véget ér fizikai jelenlétünk ezen a világon; a testünket lángok emésztik fel... Ezáltal tehát valami igazán különleges, fura mágia veszi körül ezt a helyet. Amikor a krematórium folyosóin sétálsz, nem tudod nem észre venni azokat a használaton kívüli, óriás ingákat, melyek a jéggé fagyott idő szimbolizálják. Ezek az órák mutatják, hogy a vég elkerülhetetlen mindenki számára; egyszer eljön a pillanat, amikor mennünk kell - bármennyire is maradnánk. Az ingák legnagyobbika a "Spellcrying Machine", ami különleges helyet kapott az épületben - eköré építettük az új album koncepcióját is".

A tracklista:
01. Synthetic Soul Extractor
02. Shikari Algorithm
03. Pendulum
04. Vitality
05. Spellcryer
06. Binar
07. Cavum Atrum

Íme a 'Pendulum' című szám hivatalos videója, a 'Spellcryer' audiója és a 'Synthetic Soul Extractor' frissen megjelent playthrough-videója:


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.