Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [207. rész]


2017-06-04

Leszállt a sas, visszatért a hős...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 207. rész

AVATAR - 'The Eagle Has Landed'

Az Avatar egy 2001-ben alakult, göteborgi metalbanda, ami mindeddig hat nagylemezt adott ki. A kezdetekben inkább Európában, később pedig Amerikában is nagy sikerük lett. Eleinte dallamos death metal zenét játszottak, később azonban "mainstreamebb" (alternatív / groove metal) stílusra váltottak, de profi dalszerzői munkájukon és dallam-érzékükön ez nem mutatkozott meg - többnyire ezek eredményezték nemzetközi ismertségüket, elismeréseiket.

Az Avatar legutóbbi, 'Feathers & Flesh' címmel ellátott lemeze 2016. május 13-án jelent meg, Amerikában az Entertainment One Music, a világ más táján pedig az Another Century jóvoltából.

A 'Feathers & Flesh' több mint egy szimpla koncept-album; lévén a történet olyan hosszúra és részletesre sikeredett, hogy a banda úgy döntött, kibővíti azt egy teljes, önálló, illusztrált könyvvé, ami keménykötéssel jelenitmeg, az album mellékleteként, 60 oldallal, benne az összes dalszöveggel, amit összesen 109 versszak alkot. Betekintést a műbe az Avatar honlapján lehet nyerni.

"Szinte minden banda azt állítja, hogy "zenei határokat feszeget" új lemezével, de csak kevesen állítanak valódi kihívásokat maguk elé, úgy, ahogy mi csináljuk" - közölte az új album kapcsán Johannes Eckerström frontember. "Nincsenek formulák, nincsen olcsó kínlódás; semmi nincs rövidre szabva: bandánk ezúttal is egy szokatlan kalandra indult".

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [207. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás