Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Új albummal tér vissza a BE'LAKOR - itt a teljes 'Coherence' album!


2021-11-25

A nagysikerű ausztrál dallamos death metal zenekar hamarosan kiadja régóta várt, új albumát.

Az ausztrál Be'lakor a múltban olyan nagysikerű albumokat adott ki, mint a 'Stone’s Reach', az 'Of Breath and Bone' és a 'Vessels'; idén pedig visszatér, hogy újra elnyerje a világ progresszív / melodic death metal rajongóinak szívét. A banda immáron több mint 15 éve utazik egyedi hangzású zenében, amit magas szintű technikai készségek és dallamos dalszerzői munkák jellemeznek. A legendás öttagú zenekar a Napalm Records-szal kötött ismét szerződést, hogy 2021. november 26-án, pénteken gond nélkül piacra dobhassa vadonatúj, 'Coherence' című stúdióalbumát, ami az eddigi legambíciózusabb anyaguknak ígérkezik.

A banda zongoristája / szintetizátorosa, Steve Merry a következőket nyilatkozta a 'Coherence' album kapcsán: "Nagyon izgatottak vagyunk, hogy öt évnyi intenzív munka után megoszthatjuk mindenkivel ezt az albumot, aminek munkálatai során mi magunk is sokat fejlődtünk. A 'Coherence' albumon található karrierünk két leghosszabb száma; emellett pedig vannak rajta igazán különleges instrumentális nóták; súlyos és progresszív dalok is; de ettől függetlenül továbbra is a dallamok határozzák meg alapvetően az lemez hangzásvilágát. Ezúttal a dalszövegek tekintetében történt némi változás a korábbi albumainkhoz képest... Alig várjuk már, hogy a Napalm Records-szal karöltve kiadhassuk ezt az anyagot, és megoszthassuk az új nótákat a rajongóinkkal!".

A 'Coherence' albumra összesen 8 dal került fel - köztük van a 12 perces 'Much More Was Lost', illetve a teljes egészében instrumentális 'Sweep Of Days'. A lemez hanganyagának keverését és maszterizálását a neves Jens Bogren (Opeth, Katatonia, Leprous, At The Gates, stb.) végezte el. Íme a borító és a komplett dallista:

01. Locus
02. The Dispersion
03. Foothold
04. Valence
05. Sweep Of Days
06. Hidden Window
07. Indelible
08. Much More Was Lost

A Be'lakor új albumának első single-dala, a 'Hidden Window' egy "masszív ópusz, mely megmutatja, hogyan szól a dinamikusan kivitelezett modern progresszív death metal zene; egyúttal beigazolja a Be'lakor eddigi, 20 milliónál is több Spotify-streamjének jogosságát".

Megjelent továbbá a 'Foothold' című videoklipes single-dal, ami "egy újabb progresszív death metal-kincs, mellyel a banda bebizonyítja, hogy jelenleg is hatalmas ambíciókkal rendelkeznek arra nézve, hogy a műfaj határait a végletekig - és azon is túl - feszegessék".

A harmadik single-dal, a 'Valence' a banda "valahavolt legambíciózusabb nótájának" hírében áll. A Be'lakor ezzel a dallal "a légnélküli mélység aljára rángatja a hallgatót"; összességében pedig egy "dinamikus, sokoldalú ópusz" hallható itt, "tele fordulatokkal és váratlan csavarokkal".

A megjelenést megelőző napon közzétették a teljes album-streamet is:

A 'Coherence' előrendelhető többek közt limitált dupla LP-n, valamint speciális "Die Hard Edition" box-szettben, ami az album mellett exkluzív ajándéktárgyakat is tartalmaz. Az előrendelést az alábbi képre kattintva lehet leadni:

 

A Be'lakor jelenlegi felállását George Kosmas énekes-gitáros, Shaun Sykes gitáros, John Richardson basszer, Elliott Sansom dobos és Steven Merry zongorista-szintetizátoros alkotja.

A banda legutóbbi nagylemeze, a 'Vessels' 2016-ban látott napvilágot - erről bővebben itt írtunk.


Új albummal tér vissza a BE'LAKOR - itt a teljes 'Coherence' album!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás