Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'Diamanti' címmel ad ki új albumot a TEMPERANCE - itt a címadó dal hivatalos klipje!


2021-11-16

Az olasz melodic-metalista Temperance együttes a 2020-as 'Viridian' album folytatásaként jelenteti meg új, hatodik nagylemezét.

Miután a Temperance 2020-ban kiadta ötödik, 'Viridian' című albumát, a banda tagjai rögtön neki is láttak a soron következő ópusz munkálatainak. A folyamatok mostanra értek véget - immáron pedig hivatalos: a banda új albuma 'Diamanti' címmel lát napvilágot 2021. november 19-én, pénteken, a Napalm Records gondozásában!

A 'Diamanti' albumon a tehetséges és dinamikus Temperance zenekar ezúttal is felvonultatja rendkívüli képességeit"; aminek megfelelően az új lemezen "kivételesen fülbemászó vokál-dallamok, energikus metal-riffek, valamint szimfónikus és elektronikus betétek tökéletes harmóniája" hallható. A Temperance ezúttal is "remekül ötvözi a zenei keménységet és a fogós dallamokat, melyek garantáltan a "repeat" gomb nyomogatására késztetik a hallgatókat"

A 'Diamanti' album keverését és maszterizálását a neves dán hangmérnök, Jacob Hansen (Volbeat, Epica, Amaranthe) látta el; a lemezborító pedig Yann Souetre (Ayreon) műve.

A tracklista:
01. Pure Life Unfolds
02. Breaking The Rules Of Heavy Metal
03. Diamanti
04. Black Is My Heart
05. Litany Of The Northern Lights
06. You Only Live Once
07. I The Loneliness
08. Codebreaker
09. The Night Before The End
10. Fairy Tales For The Stars
11. Let's Get Started
12. Follow Me

Marco Pastorino énekes-gitáros a következőket nyilatkozta az új album kapcsán: "A 'Diamanti' lemezen sikeresen kombináltuk legjobb kvalitásainkat és a valaha volt legjobb Temperance dalokat. Nem ez a legkeményebb albumunk, és nem is a leggyorsabb, de egyértelműen ez a kedvencünk! Nem feltétlenül akartunk új albumot rögzíteni egy évvel a 'Viridian' megjelenése után, de szerencsére sikeresen összehoztuk a dolgot! Ezen az albumon megtaláljátok zenénk minden védjegyét: a harmónikus vokál-témákat, a fogós dallamokat, az epikus témákat és az erővel teli hangszerelést... és persze vannak a lemezen jó hosszú számok is! Nagyon büszke vagyok a 'Diamanti'-ra; érzésem szerint egy bombasztikus albumot tettünk le az asztalra!".

Az új albumot különféle formában lehet előrendelni, az alábbi képre kattintva:

Az első előzetes, a 'Pure Life Unfolds' című szám - ami "nagyszabású melódiák és fülbemászó refrének révén megtestesíti a banda sokszínű és egyedi hangzását" - alább érhető el hivatalos videoklip formájában.

Michele Guaitoli énekes-zongorista a következőket nyilatkozta: "Ez a dal a bizonyítéka annak, hogy amikor egységesen, csapatként dolgozunk, akkor megállíthatatlanok vagyunk. 2 évvel ezelőtt írtam ezt a számot - eredetileg egy 7 percnél is hosszabb, epikus műnek szántam, de amikor Marco meghallotta, új potenciált fedezett fel benne; így közösen újra "átnéztük", újragondoltuk a szerzeményt. Alapvetően az intro és a refrén az egyetlen dal-elem, ami nem változott az eredeti változathoz képest; a versék és maga az alap-struktúra teljes mértékben újrahangszerelésre került. A végeredmény pedig színtiszta mágia! Lélegzetelállító lett ez a dal - készüljetek rá, hogy a szívetek gyorsabban fog verni, amíg ezt hallgatjátok!".

A második single-dal, a 'Breaking The Rules Of Heavy Metal' szintén hivatalos videoklip formájában jelent meg. Ez a dal "totális dinamikával támad a hallgatóra, miközben a hallgatókat összekötő kapocs erejét élteti".

Michele Guaitoli hozzáfűzte: "Ha van egy valami, ami a Temperance-ot egyedivé teszi a színtéren, az az, hogy minket nem érdekelnek a "kereskedelmi" szabályok. Olyan zenét írunk, amilyen nekünk tetszik. Nem tesszük fel a kérdést magunknak, “vajon ez jó lesz?”... Tehát egyáltalán nem kérdőjelezzük meg a saját dalszerzői stílusunkat a piac szemszögéből. Magyarul: nem fogadjuk el a korlátokat. Azért jöttünk, hogy ledöntsünk minden szabályt. Miért kellene, hogy egy énekesünk legyen? Miért ne lehetne inkább három?! Miért állnánk be egyetlen zenei stílus mögé? Miért ne lehetne sokszínű a zenénk?! Ha valamit el akarunk érni, azért küzdeni kell. Még akkor is, ha ahhoz meg kell döntenünk bizonyos sémákat. Vajon a heavy metalnak vannak korlátai? Vannak konkrét szabályai? Van sémája? Ha igen, mi azért vagyunk, hogy ledöntsük azokat!".

Ez a dal megjelent gitáros / basszusgitáros playthrough-videó formájában is:

Az album címadó dalának hivatalos klipje lentebb tekinthető meg.

Michele Guaitoli így szólt: "Mindig is úgy gondoltuk, hogy a gyémántok a leginkább letisztult kincsei a világnak. Elpusztíthatatlanok és nagy értékkel bírnak. Emellett van valami más, ami szintén letisztult; szintén nem lehet megtörni és elhajlítani, valamint úgyszintén hatalmas értéket képvisel: ez a remény. A gyémántok ebben a dalban egy jobb világ reményét szimbolizálják; reményt az álmaink beteljesülésére; reményt a békére és az örömre. Mivel a remény időtlen és nincs határokhoz kötve, ezért is döntöttünk úgy, hogy többféle nyelven szavaljuk a dal szövegét. Egyszerűen csak a zene nyelvét szerettük volna használni, reprezentálni ebben a videóban. A természet nyelvét továbbá Marco; a szépség és a művészet nyelvét pedig Alessia képviseli ebben a videóban - így bizonyosodtunk meg arról, hogy mindenki tökéletesen érteni fogja a dal jelentését, üzenetét; még azok is, akik nem hallanak, csak látni képesek. A remény örökké tart; a remény mindenkié...".

A Temperance teljes felállása így néz ki:

Alessia Scolletti - ének
Michele Guaitoli - ének, zongora
Marco Pastorino - ének, gitár
Luca Negro - basszusgitár
Alfonso Mocerino - dobok


'Diamanti' címmel ad ki új albumot a TEMPERANCE - itt a címadó dal hivatalos klipje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás