Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Itt a 'Sleeves Off' videoklipje a VOIVOD frissen megjelent, 'Synchro Anarchy' című nagylemezéről!


2022-02-11

A legendás kanadai "sci-fi prog-metalista műfaj-innovátorok" vadonatúj stúdióalbuma, a 'Synchro Anarchy' február 11-én látott napvilágot, a Century Media kiadó jóvoltából.

"Izgatottan jelentjük be legújabb munkánkat, ami egy teljes egészében kollaboratív alkotás. Új albumunk számtalan, dalszerzéssel, demózással, stúdiózással és keveréssel töltött óra eredménye. A banda és Francis Perron, a RadicArt Studio munkatársa megtett minden tőle telhetőt annak érdekében, hogy az adott körülmények között a lehető legjobb dolgok szülessenek - ezért is lett a lemez címe 'Synchro Anarchy'. Érzésünk szerint az album zenéje és hangzása 100%-ban Voïvod, és reméljük, Ti is épp annyira fogjátok majd élvezni ezt az anyagot, mint amennyire mi élveztük annak elkészítését. Azt pedig már epekedve várjuk, hogy előadhassuk élőben is ezeket a nótákat!" - nyilatkozta a Voivod dobosa / dalszerzője, Michel “Away” Langevin.

A közel négy évtizede fennálló Voivod új, 15. stúdióalbuma ismét bebizonyítja, hogy ez a banda az univerzum egyik legkreatívabb alakulata. A 'Synchro Anarchy' egyébként a 2018-as Juno-díjas 'The Wake' album, valamint a 2020-as 'Lost Machine - Live' című koncert-kiadvány folytatása. Az új album producere Francis Perron (RadicArt Studio) volt; a lemezborító pedig természetesen ezúttal is “Away” műve.

A tracklista:
01. Paranormalium
02. Synchro Anarchy
03. Planet Eaters
04. Mind Clock
05. Sleeves Off
06. Holographic Thinking
07. The World Today
08. Quest For Nothing
09. Memory Failure

Az új album első single-dala, a 'Planet Eaters' lentebb elérhető hivatalos videoklip formájában, amit Pierre Menetrier rendezett.

Langevin így kommentálta az új dalt és videoklipet: "2021. április 21-én megjelent online a 'Nothingface' dal hivatalos animációs videoklipje, melyet Pierre Menetrier készített egy Amiga-kompjúteren, még 1991-ben. Szerintem pedig ez több mint zseniális. Ráadásul, ez az imázs és a vizuális effektek tökéletesen passzolnak egy Voïvod-dalhoz! Miután végeztünk a 'Synchro Anarchy' album keverésével, mindannyian egyet értettünk abban, hogy a 'Planet Eaters' lesz ez a dal; a lemez első single-dala / videója. Úgy éreztük, ennek a dalnak van egyfajta vintage 'Nothingface'-hatása; egyfajta 'Hatröss'-vibrálása; ezért rögtön fel is kerestem Pierre-t, hogy megkérjem, készítsen videót a nótához. A végeredmény pedig ezúttal is észbontó lett! Ennél nem is lehetne Voïvod-osabb semmi!".

Itt elérhető a 'Paranormalium' című szám szöveges videója is:

Megjelent továbbá az album címadó dala, hivatalos videoklip formájában. Az új kisfilmet az a Syl Disjonk (5600 K Productions) rendezte és szerkesztette, aki korábban a 'The End Of Dormancy' és a 'Kluskap ‘O Kom' videóinál segédkezett.

Az album megjelenésének napján közzétették a 'Sleeves Off' című szám hivatalos kisfilmjét is, amit Felipe Belalcazar (Mental Pictures) készített, koncertfelvételek és animációs anyagok összevágásával. Íme a premier:

Voivod jelenlegi felállását Denis “Snake” Belanger énekes, Daniel “Chewy” Mongrain gitáros, Dominic “Rocky” Laroche basszusgitáros és Michel “Away” Langevin dobos alkotja.

Másik aktuális hír, hogy We Are Connected címmel készül dokumentumfilm a Voivod zenekarról. A kanadai metal-legendák közleménye szerint a We Are Connected "Egy különleges sci-fi thrash-metal kalandra repít el mindenkit, a Voivod dimenzióin keresztül". Minderről bővebben itt számoltunk be.

Mint arról nemrég szintén beszámoltunk, a Voivod a Vio-Lence, az Exciter és az Artillery társaságában turnézott volna év végén Európában. Az MTV Headbangers Ball nevezetű körút a budapesti Barba Negra klubot is érintette volna, de a koronavírus miatt a teljes turnét el kellett halasztani (erről bővebb infók itt olvashatók).

 

Itt a 'Sleeves Off' videoklipje a VOIVOD frissen megjelent, 'Synchro Anarchy' című nagylemezéről!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás