Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Bemutatta új, 'The Betrayer' című száma videoklipjét a GRAVESHADOW együttes


2022-09-23

A Sacramento-beli szimfónikus metal banda nemrég új albumot adott ki; most pedig új videoklipet osztott meg.

A dalaiban szimfónikus / gótikus műfajt doom- / thrash- / prog-power-elemekkel ötvöző Graveshadow az elmúlt években meglehetősen nagy rajongói kedvenc lett az észak-kaliforniai régióban; megnyerték például a Sammie Awards 'Legjobb metalbandájának' járó díját is. Zenéjük leginkább a szimfónikus és a tradícionális metal keverékeként jellemezhető.

A banda harmadik nagylemeze 'The Uncertain Hour' címmel jelent meg 2022. július 15-én. Az új nagylemezt a Graveshadow megújult felállása rögzítette, ami a következőképpen néz ki:

William Lloyd Walker - gitár
Aaron Robitsch - gitár
Rachl Raxx Quinn - ének
Luci Rae - basszusgitár
Bones Padilla - dobok

Közülün Padilla a legfrissebb "szerzemény", ami nem mellesleg a Cultural Warfare nevű banda egykori tagja. A 'The Uncertain Hour' album producere egyébként a Miss May I gitárosa, Justin Aufdemkampe (Clutch, War Of Ages) volt; a lemezborító pedig Roman Ismaylov (Battle Beast, Beast In Black) műve.

Az album megrendelhető CD-n és 200 példányszámra limitált LP-n, ezen a linken.

A lemez megjelenését követően a banda észak-amerikai turnéra indult; egyben pedig bemutatta a 'Vengeance Of Envy' című single-dal hivatalos videóját, ami itt érhető el:

Ezen felül nyilvánossá vált egy másik új szám, a 'The Swordsman' is:

Néhány hónappal a lemez megjelenése után nyilvánossá vált a legfrissebb videoklip, ami a 'The Betrayer' című számhoz készült. A kisfilmet a legutóbbi amerikai turné egyik állomásán, a Seattle-i Funhouse klubban forgatták.

Az első ízelítő single-dal a 'Soldier Of 34' volt - ez szintén elérhető lentebb hivatalos videoklip formájában. Ennek kapcsán a következőket közölte William Lloyd Walker gitáros: "A 'Solider Of 34' az első dal volt, amit felvettünk erre a lemezre; egyben az első, amit Aaron és jómagam közösen írtunk meg. Az volt a célunk, hogy egy olyan nótával álljunk elő, ami tökéletes reflekciója a banda minden eddigi tevékenységének. Ennek megfelelően gyászos dallamok hallhatók nyers, agresszív ritmusokkal vegyítve, és megspékelve egy halálról, veszteségről szóló történettel. Rettentően büszkék vagyunk erre a dalra, mivel ebben ténylegesen benne van minden, ami az új album egészét jellemzi".

A 'Soldier Of 34' nem mellesleg a banda 2020-as, 'Gwynnbleidd' című single-dalának folytatása, ami szintén felkerült a nagylemezre. A 'Gwynnbleidd' a Graveshadow első száma volt, amit Rachl Raxx Quinn énekesnő és Luci Rae basszusgitáros részvételével rögzítettek.

A Graveshadow előző nagylemeze, az 'Ambition's Price' 2018-ban jelent meg. Ezután két év szünet, majd egy szélesebb körű tagcsere következett - minderről bővebben itt írtunk.

 

Bemutatta új, 'The Betrayer' című száma videoklipjét a GRAVESHADOW együttes
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás