Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

LACRIMAS PROFUNDERE - új dalt és klipet osztott meg jelentett be a német dark-metal banda


2022-08-13

A veterán német gothic / dark metal banda, a Lacrimas Profundere 'How to Shroud Yourself with Night' címmel látta el új nagylemezét.

A zenész életében gyakran a legnehezebb kihívás művészi tekintetben folyamatosan megújulni, fejlődni. A Lacrimas Profundere zenekarnak ez azonban rendre összejön - nem véletlenül tartják őket minden idők egyik leginnovatívabb német metalbandájának. Legfrissebb stúdióalbumuk, a 'How to Shroud Yourself with Night' a 2019-es siker-lemez, a 'Bleeding the Stars' minőségi szintjét hivatott megugrani, felülmúlván minden elvárást.

"Számomra ez az egész arról, hogy véglegesen felszabadítsam magam a sikerre törekvés nyomásától, és a saját erőm teljét bevetve próbálkozzak meg a léc megugrásával. Ezzel együtt jár az is, hogy mindvégig hű maradjak önmagamhoz, a banda gyökereihez, de mégse legyen az a cél, hogy egy 'Bleeding Part II'-t hozzunk össze..." - nyilatkozta a banda gitárosa / alapítója / elsőszámú dalszerzője, Oliver Nikolas Schmid, akit ezúttal is nagy mértékben kisegített dalszövegíró testvére, Christopher Schmid (aki korábban énekese volt a zenekarnak).

"Az új dalok frissen, vadul, néhol meglepően, néhol igazán szenvedélyesen szólnak. Egyben ez a második lemezünk, amit Julian énekessel vettünk fel, aki komoly szintű inspirációt jelent számunkra; ezáltal fontos része volt az album létrejöttének" - folytatta Schmid. "Tisztában vagyunk az ő stílusával és képeségeivel, és hálásak vagyunk neki, amiért segít nekünk felszabadulni a régi gondolkodás-módok alól. Ezt megelőzően sosem volt még ilyen erős a banda egysége - többek közt ennek köszönhető az is, hogy sikerült tovább fejlesztenünk hangzásunkat. Így lett a 'How to Shroud Yourself with Night' karrierünk történetének leginkább lélekkel teli alkotása".

Hasonlóan a 'Bleeding the Stars' gyakorlatához, a 'How to Shroud Yourself with Night' producere is Kristian ‘Kohle’ Kohlmannslehner (Kohlekeller Studios) volt. A hanganyag maszterizálását Tom Porcell végezte el, a Limetree Stúdió falai között. Az "atmoszférikus, sötét hangulatú" lemezborítót a tehetséges indonéz művész, Bahrull Marta alkotta meg, "felvázolván az album hangulatának és üzenetének mélységét: az eltűnésre, láthatatlanná válásra, elmúlásra irányuló vágyat". Schmid hozzáfűzte: "Ezen az albumon minden dal ezzel a témával foglalkozik. A dalok árnyakról, sötétségről és misztikus objektumokról szólnak - ezeket kombináljuk a “semmivé válás” egyedülálló erejével...".

A 'How to Shroud Yourself with Night' 2022. augusztus 26-án jelenik meg, az SPV/Steamhammer kiadó jóvoltából, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Wall Of Gloom
02. A Cloak Woven Of Stars
03. Nebula
04. In A Lengthening Shadow
05. The Curtain Of White Silence
06. Unseen
07. The Vastness Of Infinity
08. To Disappear In You
09. An Invisible Beginning
10. Shroud Of Night

Az előrendeléseket itt lehet leadni a különféle album-változatokra. Az első ízelítő single-dal / videoklip, az 'A Cloak Woven Of Stars' május elején látott napvilágot:

Júniusban továbbá megjelent a 'Wall Of Gloom' dal kisfilmje:

Egy hónappal később pedig nyilvánossá vált a harmadik single-dal / videoklip, a 'The Curtain Of White Silence':

A negyedik single-dal / videoklip, a 'To Disappear In You' augusztus közepén látott napvilágot:

 

LACRIMAS PROFUNDERE - új dalt és klipet osztott meg jelentett be a német dark-metal banda
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás