Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

THE OBSESSED - hallgasd végig a 'Sacred' albumot!

2017-04-27
A világ egyik első, Black Sabbath hatására alakult doom metal bandája visszatért egy új albummal, amit a Relapse Records gondoz.

A Spirit Caravan együttes hamvaiból Scott "Wino" Weinrich énekes-gitáros (Saint Vitus, Shrinebuilder) élesztette fel a The Obsessed zenekart a tavalyi évben (erről itt írtunk). A banda új felállását Dave Sherman basszer és Brian Costantino dobos, valamint Sara Seraphim gitáros (Asantiqva, ex-Armageddon) teszi teljessé.

A 'Sacred' albumot április 7-én, pénteken adta ki a Relapse (CD-n, szimpla LP-n, dupla deluxe bakeliten és digitális formában). A fizikai példányokat itt, a digitális albumot pedig itt lehet előrendelni. Ízelítőképpen lentebb meghallgatható a vadonatúj, 'Razor Wire' és 'Punk Crusher' című szám.

Wino elmondta a viszatérő album kapcsán: "Őszintén szólva, szerintem ez a lemez karrierem legkiválóbb hangzású Obsessed-albuma. Nagyon izgatott vagyok, hogy végre megjelenhet az anyag, a Relapse Records révén. Új dalunk, a 'Razor Wire' egy olyan alkotás, aminek alap-koncepcióját már évekkel ezelőt kiötlöttem, mint a 'Sacred' fő tematikai témpontját. Az ihletet a való életből szerzett tapasztalatok adták, de ennek kapcsán csak annyit mondanék: Fuck control!".

A The Obsessed megújult energiával és minden eddiginél súlyosabb hangzással felvértezve vágott bele az új projektbe. A 'Sacred' albumot "12 időtálló doom-kompozíció" alkotja, melyek elsőszámú jellemzői természetesen "a végtelenül kemény, lehangoló riffek". Wino őszinte dalszövegei és ikonikus hangja révén a 'Sacred' "tovább gazdagítja a heavy metal-történelmet". A frontember bandája "bebizonyítja, hogy megérte több mint két évtizedet várni erre a mesterműre".

A 'Sacred' teljes tracklistája így néz ki:

01. Sodden Jackal
02. Punk Crusher
03. Sacred
04. Haywire
05. Perseverance Of Futility
06. It's Only Money
07. Cold Blood
08. Stranger Things
09. Razor Wire
10. My Daughter My Son
11. Be The Night
12. Interlude
13. On So Long (bónusz track)
14. Crossroader Blues (bónusz track)

A The Obsessed fellépett az idei Berserker Fest-en (amit április közepén rendeztek meg a michigani Detroit-ban), de ezen kívül egy teljes értékű amerikai turné lesz esedékes, többnyire a Weedeater, a Karma To Burn és a Lo-Pan társaságában. A körút dátumai és állomásai itt érhetők el.

Az album megjelenésének napján bemutatták a címadó dal hivatalos videoklipjét; később pedig közzétették a kisfilm hivatalos 'így-készült' videóját:

Néhány héttel a megjelenés után bemutatta a banda a teljes albumot:

A The Obsessed utolsó stúdióalbuma 'The Church Within' címmel jelent meg 1994-ben. Ezen - Wino mellett - Greg Rogers (Goatsnake, Sonic Medusa) dobos és Guy Pinhas (Acid King, Goatsnake) basszusgitáros játszott. Ugyanez a felállás legutóbb 2012-ben állt színpadra, egy kisebb európai turné keretében. Később Pinhas helyét átvette Reid Raley (Nachtmystium), és amerikai fesztivál-turné is lebonyolításra került. Ennek ellenére négy évet kellett várni a teljes értékű reunion-ra.


THE OBSESSED - hallgasd végig a 'Sacred' albumot!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.