Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Új mini-lemezt rögzített a CENTINEX - itt az 'Armageddon' című szám!

2022-01-28
A veterán svéd death metal banda tavasszal kiad egy vadonatúj EP-t.

A Centinex a svédországi Sellnoise Stúdió falai között véglegesítette új EP-jét, amit 'The Pestilence' címmel fog piacra dobni az Agonia Records, 2022. április elsején.

A 'The Pestilence' című mini-lemezre öt "dühös és kegyetlen death metalista kompozíció" került fel. Ezek a dalok egyfajta hidat képeznek a banda legutóbbi, 2020-as nagylemeze, a 'Death in Pieces' és a következő, egyelőre bejelentésre váró stúdióalbum között.

A Demonical zenekar köreiből is ismert Martin Shulman - aki nem mellesleg a Centinex basszusgitárosa / alapítója / dalszerzője - a következőket nyilatkozta a 'The Pestilence' EP kapcsán: "Új mini-lemezünk - amit mi leginkább MLP-nek neveznénk, ahogy mindenki hívta ezt a formátumot a '80-as években - bandánk jelenlegi irányzatát mutatja be a hallgatóknak; egyben pedig valami új kezdetét fémjelzi. Hatásainkat pillanatnyilag nagy mértékben a régi thrash-szcéna (különösen a német) alapozza meg, de ugyanakkor ez a kiadvány némi tekintetben közelebb visz minket a múlthoz, a Centinex korai napjaihoz is. A teljes munkálatok úgy zajlottak, mint ahogy a múltban... együtt volt az egész banda a stúdióban, és azt csináltuk, amit a leginkább élvezünk! Produkció tekintetében tehát egyértelműen old-school, organikus hangzást kívántunk elérni, ami kontrasztban áll azzal, amit manapság máshol hallhattok. Az volt a célunk, hogy maga a lemezborító is a dicső napok stílusára hajazzon; arra az időszakra, amikor a dalok, a zeneiség határozta meg a minőséget, nem pedig a tökéletesre csiszolt produkció vagy a fényűző csomagolás. Ahogy azt fentebb is említettem, ez az MLP valami újat reprezentál; egy olyan irányzatot, amit a valószíműleg a jövőben is követni fogunk. Jelenleg tehát a múltban bolyongunk, és egyre mélyebbre ásunk a történelemben (pontosabban az extrém metal műfaj történelmében), ami - véleményünk szerint - jóval fényesebb, mint amilyen a jövő lesz...".

A tracklista:
01. Armageddon
02. Evil Is Evil
03. Tremble In Fear
04. Torture
05. Afraid Of The Light (CD bónusz track)

A 'The Pestilence' EP hanganyagát Jonas Arnberg hangmérnökkel rögzítették 2021 nyarán, a svédországi Sellnoise Stúdió falai között. A lemezborítón látható fotót Susan Wicher készítette; magát az illusztrációt pedig Dwi Nugraha kivitelezte.

Az első friss dal- és klip-premier, az 'Armageddon' alább elérhető:

A Centinex jelenlegi felállása így néz ki:

Henka Andersson - ének
Jorgen Kristensen - gitár
Martin Schulman - basszusgitár
Florian Rehn - dobok

A Centinex az 1990-es évben alakult, mint a későbbiekben klasszikussá vált, svéd death metal-mozgalom egyik zászlóvivő bandája. Nyolc nagylemezt követően 2005-ben oszlott fel a csapat, de 2014-ben visszatértek egy megújult felállással és egy 'Redeeming Filth' című stúdióalbummal. Ezt követte a 2016-os 'Doomsday Rituals' lemez, melynek promóciójával Európát és Észak-Amerikát is megjárták, felelevenítvén klasszikus stílusuk eredeti, autentikus hangzását és nyers brutalitását. 2020-ban eljött az idő, hogy a banda kiadja az újjáalakulás utáni harmadik (összességében a tizenegyedik) nagylemezét, a 'Death in Pieces'-t. Az aktuális album - amiről bővebben itt írtunk - tele van erőteljes, old-school riffekkel, Stockholm-stílusú death metal-témákkal és végtelen intenzitással.

 

Új mini-lemezt rögzített a CENTINEX - itt az 'Armageddon' című szám!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.