Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

ENCHANTMENT - közel 30 év után új albummal tért vissza a kultikus brit doom banda; végighallgatható a 'Cold Soul Embrace'

2022-06-24
Az 1991 és 1994 között működött, brit death / doom metal banda, az Enchantment nemrégiben újra összeállt!

Az Enchantment eredetileg 1994-ben adta ki klasszikussá vált, 'Dance the Marble Naked' című albumát, ami 2019-ben újra megjelent bakeliten (Cosmic Key Creations), 2020-ban pedig CD-n és kazettán (Transcending Records), kiegészítve a banda 1993-as demója, az 'A Tear for Young Eloquence' teljes anyagával.

Az Enchantment tehát 28 évvel ezelőtt adta ki debütáló albumát, és (az újrakiadásokat leszámítva) azóta sem hallatott magáról. A 'Dance the Marble Naked' folytatása sosem született meg; a zenekar pedig homályba veszett. A doom metal-fanok körében azonban örökös klasszikussá vált ez a debüt-album, valamint az eredeti demó-dalok, melyek 2020-ban végül mégis arra ösztönözték a bandát, hogy újra összeálljanak, és megalkossák, befejezzék az évtizedek óta esedékes második albumot (aminek nagy részét egyébként már az 1994-95-ös évben megírtak).

Az Enchantment eredeti tagjai tehát most előásták a régi próba-felvételeket, hogy közel 30 év elteltével véglegesítsék az elveszettnek - illetve soha meg nem születettnek - hitt anyagot, melyek révén most újra átélhetik a '90-es évek doom / death metal-történelmének fénykorát a rajongók.

A banda újonnani összeállásában az amerikai Transcending Records és az európai Cosmic Key Creations segédkezett be. Az új Enchantment album 'Cold Soul Embrace' címmel jelent meg, 2022. június 24-én (vagyis szinte napra pontosan 28 évvel a 'Dance the Marble Naked' lemez megjelenése után)!

A 'Cold Soul Embrace' borítója és dallistája így néz ki:

01. As Greed As The Eye Beholds
02. A Swanlike Duet
03. Painting Amongst The Feathers
04. Of Glorious Vistas Forgot
05. The Wake Of The Hollering Tide
06. In A Cello-Felt Glare
07. The Beauty Of Liars
08. One Jump Of The Sun

Íme az új album első előzetes single-dalai, az 'As Greed As The Eye Beholds' és az 'Of Glorious Vistas Forgot':

A visszatérő albumra itt lehet leadni a rendeléseket. Ehhez kedvcsinálóképpen lentebb végighallgatható a teljes anyag:

Alább pedig hallgassuk meg újra a 'Dance the Marble Naked' című doom-klasszikust és a legendás 'A Tear for Young Eloquence' demót:

 

ENCHANTMENT - közel 30 év után új albummal tért vissza a kultikus brit doom banda; végighallgatható a 'Cold Soul Embrace'
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.