Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Új albummal jelentkezett az INGESTED zenekar: 'Ashes Lie Still' - itt az új klipes dal is (Matt Heafy-vel közösen)!

2022-11-02
A manchesteri Ingested zenekar nemrég világraszóló lemezszerződést kötött a Metal Blade Records kiadóval; most pedig kiadta vadonatúj albumát.

Az Ingested új albuma 'Ashes Lie Still' címmel jelent meg november 4-én, pénteken. Az eredeti zenekari közlemény így szól: "Ez az eddigi legszemélyesebb hangvételű albumunk: 10 sötét, brutális és atmoszférikus extrém metal-nóta került fel rá, melyeket életünk legnehezebb időszakában írtunk - ez igaz magánéletünkre és a banda karrierjére egyaránt. Magyarán: ebben a lemezben benne van szenvedélyünk minden egyes izzadtság-cseppje, és már alig várjuk, hogy megoszthassuk ezt veletek is!".

A Jason Evans énekes, Sean Hynes gitáros-vokalista és Lyn Jeffs dobos alkotta Ingested a modern death metal műfaj egyik legjelentősebb brit zászlóvivője. A banda az elmúlt másfél évtized során számtalan ütős "anti-himnuszt" gyártott, és nagy mértékben hozzájárult a műfaj fejlődéséhez. Új nagylemezük, az 'Ashes Lie Still' az eddigi legdinamikusabb, legforradalmibb és legmerészebb anyaguknak ígérkezik. A csapat közleménye így folytatódik: "Ebben a dal-kollekcióban benne van minden elem, ami az Ingested hangzását jellemzi; vagyis ritmusos slam-riffek, gyors dob-témák, halálhörgős vokálok, illetve álomszerű pillanatok és egy kis old-school agresszió...".

Az 'Ashes Lie Still' producerei maguk a bandatagok voltak, de a munkálatokba Nico Beninato hangmérnök is besegített. Az album borítója és dallistája így néz ki:

01. Ashes Lie Still (Feat. Julia Frau)
02. Shadows In Time
03. You'll Never Learn
04. Tides Of Glass
05. From Hollow Words (Feat. Sven de Caluwé)
06. Sea Of Stone
07. All I've Lost (Feat. Matthew K. Heafy)
08. With Broken Wings
09. Echoes Of Hate
10. Scratch The Vein
11. Rebirth [digitális bónusz track, Christian Donaldson által újrakeverve]

Az album bejelentésével egy időben közzétették a 'Shadows In Time' dal hivatalos videóját, ami itt tekinthető meg:

Ezt követően megjelent a 'Tides Of Glass' című videoklipes single-dal:

Az Ingested új albumának címadó dala, az 'Ashes Lie Still' lentebb érhető el. Az alább látható videoklipet a Loki Film stábja rendezte. Íme a premier:

Később megosztották a 'From Hollow Words' című szám hivatalos klipjét is. Ebben a dalban és kisfilmben nem más szerepel vendégként, mint Sven de Caluwé, az Aborted frontembere. Ezt a klipet szintén a Loki Films stábja rendezte. "Mint mindig, a Loki Films most is fantasztikus munkát végzett és nagyszerű vizualizációkkal látta el a dalunkat. Mire vártok még?! Töltsétek le a dalt, nézzétek a videót és tekerjétek fel maxra a hangerőt; várjátok, míg a szomszéd az ajtótokon kopogtat!" - közölte a banda.

A 'Rebirth' single pedig itt érhető el:

A nagylemez megjelenésének napján közzétették az 'All I've Lost' című szám hivatalos klipjét is. Ebben a dalban és videoklipben a Trivium frontembere, Matthew K. Heafy szerepel vendégként.

Az új albumot az alábbi képre kattintva lehet megrendelni különféle változatban:

A modern brit death metal zenei színtér egyik zászlóvivő bandája, az Ingested 2021-ben ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját, valamint klasszikussá vált második albuma, a 'The Surreption' egy évtizedét, aminek apropójából kiadták a 'The Surreption II' című speciális anyagot (erről bővebben itt írtunk). Később újabb örömhírek érkeztek; a csapat ugyanis világraszóló lemezszerződést kötött a gloális szinten elismert Metal Blade Records-szal!

Jason Evans énekes így nyilatkozott: "A Metal Blade Records egy legendás kiadó, aminek legendás előadó-partnerei vannak; mi pedig nagyon büszkék vagyunk arra, hogy 15 éves fennállás után mi magunk is közéjük tartozhatunk. Elmondhatatlanul izgatottak vagyunk a jövőre nézve, és alig várjuk már, hogy új zenékkel, videoklipekkel és új koncertekkel bombázzunk titeket, a világ minden táján. Üdvözlet mindenkinek az Ingested Metal Blade-érájában!".

Az új lemezszerződés apropójából a banda közzétette egyik 2020-as livestream-koncertjének teljes felvételét - ez itt tekinthető meg:

Az Ingested jövőbeni körútjainak beosztása a banda Facebook-oldalán található meg.

Az Ingested 2020 augusztusában adta ki előző teljes értékű albumát. Bővebben a 'Where Only Gods May Thread' lemezről itt írtunk.

 

Új albummal jelentkezett az INGESTED zenekar: 'Ashes Lie Still' - itt az új klipes dal is (Matt Heafy-vel közösen)!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.