Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

MEGADETH - megjelent a 'The Sick, the Dying... and the Dead' album; itt a címadó dal videoklipje!

2022-09-02
A thrash metal műfaj egyik pionír bandája, a Megadeth megosztotta régóta várt, frissen megjelent, új nagylemezének negyedik single-dalát.

A Megadeth új, tizenhatodik nagylemeze, a 'The Sick, the Dying... and the Dead' a UMe kiadó jóvoltából szabadult a világra, 2022. szeptember 2-án.

A 'The Sick, the Dying... and the Dead' a Grammy-díjas 'Dystopia' (2016) album folytatása. Az új anyag a banda első kiadványa Dave Mustaine frontember torokrákból való felépülése óta. A producer ezúttal is maga a bandavezér, valamint Chris Rakestraw (Danzig, Parkway Drive) volt. Az album-felvételeket Mustaine Nashville-beli házi stúdiójában eszközölte a csapat, Kiko Loureiro gitáros és Dirk Verbeuren dobos állandó részvételével. Steve DiGiorgio basszusgitáros átmenetileg ugrott be, hogy felvegye saját témáit az albumra (tehát az új dalokban az ő basszus-játéka hallható), de azóta hivatalosan is megerősítették, hogy a visszatérő James LoMenzo az új Megadeth-basszer.

Mustaine lelkesedése a következőképpen szól: "Hosszú időn után most először érzem úgy, hogy egy albumunkon minden tökéletesen a helyén van. Alig várom már, hogy a közönség is megtapasztalhassa ezt az élményt!".

A Mustaine magas szintű dalszerzői képességeit fitogtató 'The Sick, the Dying... and the Dead' borítója és dallistája így néz ki:

 

01. The Sick, The Dying… And The Dead!
02. Life In Hell
03. Night Stalkers (feat. Ice T)
04. Dogs Of Chernobyl
05. Sacrifice
06. Junkie
07. Psychopathy
08. Killing Time
09. Soldier On!
10. Célebutante
11. Mission To Mars
12. We’ll Be Back
13. Police Truck
14. This Planet’s On Fire (Burn In Hell) (feat. Sammy Hagar)

Az album első single-dala - egy "autentikus és könyörtelen Megadeth-himnusz", a 'We’ll Be Back', amit egy három részes kisfilm formájában oszt meg a banda. Az első, 'We’ll Be Back: Chapter I' című akció-rövidfilm lentebb megtekinthető. A klip producere maga Dave Mustaine volt.

A 12 új számot tartalmazó 'The Sick, the Dying... and the Dead' megjelenik többek közt CD-n, LP-n és kazettán, valamint digitális formában - a rendelési / előjegyzési infókat itt lehet megtalálni. A kiadvány elérhető ezeken felül limitált deluxe 2LP verzióban, valamint kézzel számozott bakeliten, amit egy bónusz kislemez ('We’ll Be Back') egészít ki - ezt a változatot kizárólag a Megadeth hivatalos online boltjában lehet megrendelni.

A klip-sorozat második része 'Night Stalkers' címmel jelent meg. Ebben a dalban egy ikonikus előadó, Ice-T szerepel vendégként. A Dave Mustaine által kiötlött koncepció producere Rafael Pensado, rendezője pedig Leo Liberti volt. A 'Night Stalkers: Chapter II' a második epizódja annak a sztorinak, ami a Megadeth "kabalájának" (Vic Rattlehead) történetét mutatja be.

A harmadik friss single, a 'Soldier On!' - ami augusztus 12-én látott napvilágot - itt érhető el:

A hivatalos videó-sorozat harmadik, egyben záró epizódja (vagyis az új album negyedik single-dala), a címadó 'The Sick, The Dying… And The Dead!' alább érhető el videoklipen. Ez a kisfilm az album megjelenésének napján került bemutatásra.

A Megadeth teljes turné-beosztása itt található meg.

 

MEGADETH - megjelent a 'The Sick, the Dying... and the Dead' album; itt a címadó dal videoklipje!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.