Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

KING DIAMOND - nyilvános a 'Dreams Of Horror' című best-of kollekció első heti eladási statisztikája


2014-11-21

A Diamond-banda 'Dreams Of Horror' című 2 CD-s, 23 számos kollekciója - melynek egyes dalait maga King Diamond és a zenekar gitárosa, Andy La Rocque "turbózta fel" - november 11-én került a boltokba.

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

A kollekció megjelenésének első hete után nyilvánossá vált a Nielsen statisztikai hivatal eladási adata: a két-lemezes 'Dreams Of Horror' egy hét alatt 1,200 példányban kelt el az USA-ban. Ez a szám sajnos ezúttal nem volt elegendő ahhoz, hogy a kiadvány a Billboard-listán végezze.

A 23 számos kollekció - melynek egyes dalait maga King Diamond és a banda gitárosa, Andy La Rocque producelt - november 11-én jelent meg világszerte.

Diamond egy néhány héttel ezelőtti interjúban elmondta: "A Metal Blade megkapta a licensz jogát a Roadrunner-től - pontosabban a Warner-től, mivel a Roadrunner az alá tartozik -, hogy kiadhassanak bakeliten néhány régi Roadrunner-es anyagot, valamint egy best-of válogatást. Ez utóbbit már nagyon régóta tervezzük, mivel tisztában vagyunk vele, hogy lenne igény egy teljes karriert átfogó King Diamond-kollekcióra. Ez két lemezből fog állni, melynek első részén a Roadrunner-es anyagok, második példányát pedig a Metal Blade-es dalok kapnak helyet; de a kiadó az utóbbi lesz. Zseniális műemlék lesz, az biztos... Manapság egyébként az a baj, hogy korábbi albumaink csak bizonyos verzióit lehet elérni; márpedig azok nem minden esetben úgy szólnak, ahogy én akarom, hogy szóljanak. Ezért most lehetőséget kaptunk arra, hogy mi magunk válogassuk ki a best-of lemezre felkerülő nótákat. Ennek eleget is tettünk; új stúdiónkban felturbóztuk az összes kiszelektált nótát. Attól függetlenül, hogy még így is szinte ugyanúgy szólnak, mint eredeti változatban, olyan témákat is hallani fogtok rajta, melyeket a manapság kapható verziókon biztos, hogy nem fedeztetek még fel".

Íme a 'Dreams Of Horror' tracklistája:

CD1 - Roadrunner:
01. The Candle
02. Dressed In White
03. The Family Ghost
04. Black Horsemen
05. Welcome Home
06. The Invisible Guests
07. At The Graves
08. Sleepless Nights
09. Let It Be Done
10. Eye Of The Witch
11. Insanity

CD2 - Metal Blade:
01. Dreams
02. The Spider's Lullabye
03. Waiting
04. Heads On The Wall
05. Voodoo
06. Black Devil
07. Help!!!
08. Spirits
09. The Puppet Master
10. Blue Eyes
11. Never Ending Hill
12. Shapes Of Black

A King Diamond legutóbbi válogatás-lemeze 2003-ban jelent meg. Ezt a Roadrunner adta ki, 'The Best Of King Diamond' címmel.

A Michigan-i 107.7 WRKR-FM Rádió néhány napja interjút készített a Mercyful Fate énekeseként elhíresült King Diamond-dal.  A frontember a következőket mondta 2010-es nyitott szívműtétjének következményeiről: "Néha a rossz élmények pozitív dolgokká változnak; és szerintem ez történt az én esetemben is. Rengeteg szép élményem volt a műtét óta... Persze az, hogy nem cigizhetek, nagy különbséget jelent; de én is és a feleségem is leszoktunk immáron négy éve. Egy slukkot semszívtam azóta. A diétát is azóta folytatom; és egyébként mindent úgy csinálok, ahogy az orvosok mondják - ilyen például az, hogy a hét öt napján gyalogolok, minden alkalommal megteszek 1,3 mérföldet. A szívem mellesleg azt mondják, nagyon jó állapotban van. Bármikor elmegyek egy vér- és koleszterin-vizsgálatra, megjegyzik, mennyire jó állapotban vagyok: 'Ez hogy csinálja?' - kérdezik. 'Nagyon jók a mutatók'. Én pedig erre csak azt mondom: 'Csak azt teszem, amit maguk javasoltak nekem'".

"A King Diamond banda színpadi díszlete jelenleg két fokozatból áll: lépcsők vezetnek a második szintre; tehát a szett során, nagyjából másfél óra alatt ezt az utat többször is oda-vissza meg kell tennem. Márpedig ez nem könnyű, ha valaki olyan stílusú hangon énekel, mint én. Arra nem is gondol senki, hogy én jóval kevesebb oxigénhez jutok így, mint a banda többi tagja. Ezért általában veszek egy nagy levegőt, amit lassan engedek ki magamból, kontrollálván az áramlást - így hosszabb sorokat is ki tudok énekelni úgy, hogy közben mondjuk folyamatosan beszélek, és elnyújtom a témát. Viszont tényleg kevesebb oxigén jut így a vérembe; míg a többiek gyakorlatilag annyi levegőt szívnak be, amennyit csak akarnak. Nekem ezért takarékoskodnom kell... Viszont mostanában 90 perc után, miután lemegyünk a színpadról, mindig örömmel datálom magamnak: 'Tényleg csak ennyi volt?'...".

A dán zenész - egy hatéves szünet után - 2012 nyarán tért vissza a metal színtérre: abban az évben számos európai fesztiválon fellépett. Ezt követően, decemberben aláírt egy három lemezre szóló szerződést a Metal Blade Records kiadóval; jelenleg pedig egy új stúdióalbumon dolgozik.
"Egyik legutóbbi tevékenységünk az volt, hogy miután végeztünk nyári európai turnénkkal, texasi házamban felhúztunk egy vokál-stúdiót - emiatt amúgy rendkívül bolgok vagyok" - mondta Diamond. "Amint véget ér őszi USA-turnénk [plakát lentebb], az lesz az első, hogy keményen elkezdem bemagolni a Pro Tools szoftver használatát. Persze már most is elég jól ismerem a programot, de minden egyes részletet tudnom kell, mert jelenleg egy Oregon-ból származó vokál-fülkém van, amit mindig magammal kellett hordoznom; ráadásul a srácok is más-más stúdióban rögzítették a saját témájukat. Ezért most egybe raktunk mindent, de nekem ezen belül ugyanúgy megvannak az elszigetelt részeim, a saját kis birodalmam... Az ének-témákat tehát most már otthonról is el tudom végezni. Ez pedig azt jelenti, hogy soha többé nem kell a stúdióban rekedt hangon énekelnem; nem ketyeg az óra, nem siettet senki. Most nagyjából 40 különböző kórust tudok egybe forrasztani, ha éppen ezt tartja kedvem a zeneszerzés közben. Amikor ott ülök, és a verse-ket, refréneket dolgozom ki, könnyen le tudok tesztelni minden egyes apró ének-témát. Nagyszerű ez az egész... Andy [La Rocque, gitáros] ugyanilyen rendszerrel rendelkezik - jól tudja mindenki, hogy van neki egy hatalmas önálló stúdiója Svédországban, ahol rengeteg neves metal banda fordul meg. Úgyhogy nekem itt ugyanazok a felszereléseim vannak, mint neki. Persze dob-témákat én nem tudok rögzíteni, de ettől függetlenül bármi másra képes vagyok".

Diamond korábban a Rolling Stone magazinnak árulta el, hogy bandája új nagylemezen dolgozik, aminek megjelenése 2015 elejére várható.
"Rengeteg munkánk van... Az új dalokban kipróbálunk néhány új dolgot is, szóval nagyon izgalmas lesz... Létrehoztam magamnak egy saját stúdiót, szóval most már otthon is tudom rögzíteni az ének-témákat. Márpedig amint ez véget ért, azonnal neki is látunk a teljes lemez felvételének. Már meg is van az album címe, de ezt nem fogom elárulni. A lényeg az, hogy ez a lemez arra hivatott, hogy összefoglalja mindazt, amin keresztül mentem az évek során. Egyelőre még nem mondhatok róla többet, mivel a banda tagjaival sem vitattam meg mindent".

Mint arról nemrég beszámoltunk, Hal Patino körülményes kiválása után, King Diamond és bandája a The Poodles és a Lion's Share basszusgitárosát, Pontus Egberg-et választotta ideiglenes partnerévé. Patino ezt megelőzően egy közleményt adott ki, melyben "fáradt, megkeseredett öregembernek" nevezi a banda frontemberét, állítván, hogy a King Diamond soron következő európai és észak-amerikai turnéján egy "totálisan nevetséges" fizetés áll rendelkezésre számára. Szerinte az, hogy kirúgták őt, "teljes mértékben tiszteletlenség" volt irányába. A banda névadó frontembere később a Facebook-on tett közzé egy hosszas üzenetet, melyben drogok használatával és "extrém hazugságokkal" vádolta Patino-t, miután az több fizetést kért a banda többi tagjánál, annak ellenére, hogy korábban megegyeztek: mindenki ugyanannyi pénzt kap a turné után, mint amennyit az európai körúton.

A többek közt a Hammerfall-ban és a Zan Clan együttesben is megfordult Egberg július 21-én bonyolította le első próbáját a Diamond-bandával.

King Diamond (eredeti nevén: Kim Bendix Petersen, 1956. június 14., Dánia) énekes, aki a Mercyful Fate, majd szólózenekara, a King Diamond együttes frontembereként vált ismertté. Énekstílusának jellegzetessége, hogy sokszor magas falsetto hangot használ.
18 évesen kezdte zenei pályafutását a dán heavy rock zenekar Brainstorm gitárosaként. 1976-tól már énekelt a Black Rose nevű hard rock együttesben. Már a Black Rose-ban elkezdte kialakítani később jellegzetessé vált teátrális, horror-ihlette előadásmódját. 1980-ban elhagyta a csapatot és csatlakozott a punkot játszó Bratshoz, ahol megismerkedett három másik zenésszel (Hank Shermann, Michael Denner, Timi Hansen), akikkel még ugyanebben az évben megalakították a Mercyful Fate heavy metal zenekart, mely sátánista szövegvilágával és King Diamond extrém színpadi megjelenésével az 1980-as évek elején nagy hatással voltak a black metal stílusra. 1985-ben, a 'Don't Break the Oath' album turnéját követően a Mercyful Fate feloszlott.
King saját nevén hozott össze új zenekart, amelybe a gitáros Denner és a basszusgitáros Hansen is követte őt. Az együttes dobosa Mikkey Dee (ex-Don Dokken, Motörhead), míg szólógitárosa Andy LaRocque lett. Az új csapatban a Mercyful Fate örökségét vitték tovább több dallammal és a sátánista szövegeket elhagyva, komplett horrorsztorikat feldolgozó albumokkal. A King Diamond sikerei ellenére 1992-ben a Mercyful Fate is újjáalakult. 1999-ig párhuzamosan készültek King Diamond és Mercyful Fate lemezek, majd King ismét pihenőre küldte korábbi csapatát és azóta is szólókarrierjére koncentrál. Legutóbbi lemezük 2007-ben jelent meg 'Give Me Your Soul… Please' cimmel. A banda működése az elmúlt években többek közt azért szünetelt, mert King szívműtéten esett át, és hosszú ideig lábadozott.


KING DIAMOND - nyilvános a 'Dreams Of Horror' című best-of kollekció első heti eladási statisztikája
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás