Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

FALLUJAH - 'Abandon' klip-premier a pénteken megjelenő 'Dreamless' albumról


2016-04-24

A San Francisco-i progresszív death metal banda 2014-ben adta ki hatalmas sikerű 'The Flesh Prevails' című albumát, melyet követően a Nuclear Blast kiadó is felfigyelt a srácokra.

A Fallujah 2014 nyarán megjelent 'The Flesh Prevails' lemeze számos szaklapban és rajongói listán végzett a 2014-es top 10-listán. A banda stílusa elsősorban egy "érzelmekkel teli, dallamos és atmoszférikus perspektívára épül, de ugyanakkor a zenészek rendkívül technikás és progresszív megközelítéssel végzik death-metalistákhoz méltó dolgukat".

"Nagyon büszkék vagyunk, hogy nem csak egy ilyen remek bandákkal teli felálláshoz, hanem egy ilyen nagyszerű stábhoz is csatlakozhattunk, mint a Nuclear Blast. Itt egy igazán lelkes és elkötelezett csapat szárnyai alatt fogunk dolgozni. Ők tisztában vannak azzal, mik a Fallujah jövőbeni víziói. Számunkra egyértelműen ez volt a nyilvánvaló és logikus lépés. Ezzel a kiadóval a hátunk mögött, csakis további növekedésre lehet számítani" - közölte a banda az új szerződés kapcsán.

A Fallujah 2015 októbere végén vonult be a Sharkbite Stúdióba, ahol Zack Ohren (Suffocation, All Shall Perish) producer közreműködésében most elkészült a 'The Flesh Prevails' folytatása. A 'Dreamless' címt viselő album keverését és maszterizálását novemberben végezte el Mark Lewis (Cannibal Corpse, Black Dahlia Murder), a híres floridai Audiohammer Stúdió tulajdonosa.

Alex Hofman énekes: "Elég sok időt fordítottunk arra, hogy összeállítsuk új nagylemezünket, ami nem olyan ereje lesz, hogy remélhetőleg a teljes szcénát felforgatja majd. Mielőtt stúdióba vonultunk, mindannyian megbizonyosodtunk arról, hogy sikerült pontosan azt elérnünk, ami a célunk volt. Szerencsénk van, hogy a műfaj két legkiválóbb elméje (Zach Ohren és Mark Lewis) dolgozott velünk, mivel általuk is lett ez a lemez az eddigi legjobb Fallujah-anyag. Izgalmas dolgok vannak tehát kilátásban; és akkor még nem is beszéltem a 2016-os turnékról! Szóval figyeljetek minket; hamarosan ismét támadunk!".

Az új Fallujah album 2016. április 29-én, pénteken jelenik meg, a lentebb látható, Peter Mohrbacher által tervezett borítóval, és az alábbi dallistával:

01. Face Of Death
02. Adrenaline
03. The Void Alone
04. Abandon
05. Scar Queen
06. Dreamless
07. The Prodigal Son
08. Amber Gaze
09. Fidelio
10. Wind For Wings
11. Les Silences
12. Lacuna

Az első dal-premier a 'The Void Alone' című single-höz köthető; az első klip pedig az 'Abandon' dalhoz készült. Íme a frissen bemutatott videók:

A második nyilvános dal a 'Scar Queen', amihez hivatalos 'play-through' videó is készült:

A lemez stúdiós munkáit dokumentáló videó-sorozat első két része itt tekinthető meg:

A Fallujah részt vesz a The Black Dahlia Murder nemrég bejelentett április-májusi 'Unhallowed Resurrection MMXVI' elnevezésű turnéján, aminek így néz ki a hivatalos plakátja:

A 2007-ben a legendás Bay Area területén alakult Fallujah - "nyitott gondolkodású zenéje" révén - az évek során komoly rajongótábort épített ki világszerte. Első kiadványuk 2009-ben jelent meg, 'Leper Colony' (EP) címmel; ezt követte a debütáló 'The Harvest Wombs' nagylemez, majd a 2013-as 'Nomadic' EP.


FALLUJAH - 'Abandon' klip-premier a pénteken megjelenő 'Dreamless' albumról
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás