Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Debütáló albuma 25. évfordulóját ünnepli a DOWN a jövő évi turnén - Kirk Windstein is részt vesz a koncerteken


2019-12-17

A Philip Anselmo vezette Down először áll színpadra négy éven belül.

Phil Anselmo legendás sludge metal bandája, a Down debütáló albuma, a 'Nola' megjelenésének 25. évfordulóját ünnepli 2020-ban, a dán Copenhell fesztiválon, amit június 17. és 20. között rendeznek meg Koppenhágában. Ezután a banda a belga Graspop Metal Meeting fesztiválon lép színpadra, Dessel városában. A Down itt június 20-án ad koncertet. A Copenhell-koncert lesz a banda első fellépése 2016 óta (legutóbbi koncertjüket 2016 augusztusában adták, a las vegasi Psycho Las Vegas rendezvényen).

A 2020-as Copenhell és Graspop fesztiválokon egyébként színpadra áll majd az Iron Maiden, a KISS és a Judas Priest, valamint a Deep Purple, a Dimmu Borgir, az Exciter, a Foreigner, a Killswitch Engage, a Mayhem, a Mercyful Fate, a My Dying Bride, az Obituary, az Opeth és a Sepultura is. Bővebb infók a fesztiválokról itt és itt olvashatók.

A Down debütáló, 'Nola' című albumán - Anselmo mellett - a Corrosion Of Conformity-ből ismert Pepper Keenan, a Crowbar-os Kirk Windstein és Todd Strange, valamint az Eyehategod-os Jimmy Bower zenélt. Strange-et később leváltotta Rex Brown basszusgitáros, akinek később átvette a helyét Patrick Bruders. Windstein 2013-ban lépett ki a Down felállásából - helyére Bobby Landgraf került.

Mint most kiderült, a 2020-as fellépéseken - Anselmo és Keenan mellett - biztosan színpadra állt Kirk Windstein is, de a teljes felállást egyelőre hivatalosan nem erősítették meg.

A Down legutóbbi kiadványa egy mini-lemez, a 2014-ben megjelent 'Down IV - Part Two' című EP, ami Anselmo házi stúdiójában, a Nodferatu's Lair-ben került rögzítésre. A mini-album 2014. május 13-án jelent meg, saját gondozásban. Az EP-ből több mint 10,000 példány fogyott egy hét alatt; ezzel a lemez a 200-as Billboard-lista előkelő 23. helyén végzett. (A 2012 szeptemberében megjelent 'Down IV Part I - The Purple EP' ezzel szemben az első héten 12,000 példányban kelt el az USA-ban - ez akkoriban a Billboard 35. helyét eredményezte.)

A 'Down IV - Part One' folytatása a Down történetében az első lemez, amin Kirk Windstein gitáros nem szerepel [kiválásáról bővebben itt írtunk] - helyére érkezett Bobby Landgraf, a banda korábbi hangtechnikusa.


Debütáló albuma 25. évfordulóját ünnepli a DOWN a jövő évi turnén - Kirk Windstein is részt vesz a koncerteken
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás