Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

A Psycho Las Vegas fesztiválon lépett színpadra a DOWN (videó)


2016-08-27

Philip Anselmo és bandája augusztus 26-án, pénteken állt ismét színpadra; méghozzá a Psycho Las Vegas fesztiválon. Íme néhány rajongói felvétel:

Anslemo a januári rasszista megnyilvánulása után nemrég újra megpróbálta tisztázni bandája, a Down helyzetét, miután több promóter is visszamondta koncertjeiket.

Mint azt megírtuk, a január 22-én, pénteken a hollywoodi Lucky Strike Live klubban megrendezett koncert (amiről bővebben itt írtunk) azzal ért véget, hogy Anselmo náci módjára magasba emelte a jobb kezét, közben pedig azt kiáltotta, hogy "white power".

Miután ennek felvétele körbejárta a netet, sokan felháborodtak az ex-Pantera énekes megnyilvánulásán, ezért ő egy videó-üzenetben reagált az esetre, mondván a backstage-ben a zenészek fehér bort ittak - innen jött a "white power"-kiáltás.

Ahogy arról beszámoltunk, a június 4. és 5. között, Nijmegen városában megrendezett FortaRock szervezői - Anselmo vitatott megnyilvánulása okán - szerződést bontottak a Down zenekarral; korábban pedig a banda február 8.-i, new orleansi koncertjét is lefújták emiatt. Mindennek ellenére a francia Hellfest-en és a brit Download fesztiválon is felléphetett volna Anselmo bandája, de az énekes egy nyílt bocsánatkérő levélben kijelentette, hogy "jelenleg nem alkalmas az idő és a Down turnéjára".

Június 26-án Anselmo és szólóbandája, a The Illegals fellépett a Lousville-beli Diamond Pub-ban. A koncertet megelőzően az énekes részt vett egy rajongói kérdezz-felelekben, aminek során többek közt arra a kérdésre is választ, mi a helyzet jelenleg a Down zenekarral: "Most csak én, Patrick Bruders [basszusgitáros] és az Eyehategod-ból ismert dobos, James Bower alkotjuk a bandát... Pepper-ről [Keenan, a Down és a Corrosion Of Conformity gitárosa] nem sokat tudunk, mert ő nyilván most a C.O.C.-vel van elfoglalva. Szóval szabadságon vagyunk, de a rock 'n' roll műfajban ez azt hiszem megérdemelt néha... Tulajdonképpen mindannyian csináljuk a saját dolgunkat, de nemsokára valószínűleg újra összejövünk, mert a Black Sabbath, a Trouble és a Saint Vitus újra összehoz minket. Ezek voltak azok a bandák, amik annak idején megihlettek bennünket; és ez most is így van - ha értitek, mit mondok...".

A Down gitárosa, Pepper Keenan korábban véleményt nyilvánított Anselmo rasszista ügyében: szerinte is elfogadhatatlan az énekes tette és bocsánatkérése, de ő maga hisz abban, hogy "Phil zenéje felülír majd minden gyűlöletet". Szerinte a Down-nak "közel sincs vége", mivel a banda "nem csinált semmi rosszat". "Ez az egész Phil hibája. Szerintem amit ő tett, azt nem kellene velünk asszociálni. Beszéltem vele, és mondtam neki, hogy szedje össze magát, és látom, hogy rajta is van az ügyön. Elismerte, hogy hülye volt és hibázott. Szinte egész életemben ismertem őt. Tudom, hogy ő nem olyan, mint amilyennek ezen eset okán beállítják. A Down-nak pedig van jövője - nem szabad kukába dobni azt a nagyszerű dal-kollekciót, amit az évek során alkottunk. Phil csinált egy hülyeséget, amit kamerára vettek; de bocsánatot is kért. Szóval ennek semmi köze a Down-hoz; és - még egyszer mondom - a bandának van jövője".

A Down a tervek szerint idén mindössze egyetlen koncertet ad: ez volt az augusztus 26.-i Psycho Las Vegas fesztiválos fellépés.


A Psycho Las Vegas fesztiválon lépett színpadra a DOWN (videó)
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás