Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

GRUESOME - végighallgatható a 'Dimensions Of Horror' EP


2016-05-20

Az Exhumed, Possessed, Malevolent Creation és Derketa tagok alkotta Gruesome a tavalyi év elején adta ki első nagylemezét. Ezúttal egy EP-t készített a banda.

A banda tavaly októberben a floridai New Constellation RMP Stúdióba vonult be, Jarrett Pritchard producerrel. A következő Gruesome album - ami egy 'Dimensions Of Horror' című EP lesz - ezúttal is Ed Repka (Death, Megadeth, stb.) borítójával jelent meg, 2016. május 20-án, a Relapse jóvoltából.

A Gruesome korábbi közleménye: "Október közepén elutaztunk Chuck [Schuldiner, a Death néhai frontembere] szülővárosába, Orlando-ba, hogy nekilássunk következő lemezünk munkálatainak. Ezúttal még jobban belemélyedtünk kedvenc floridai bandánk, a Death munkásságába, gyökereibe: egy buja és durva, nyers és kegyetlen death metal albumra kell tehát számítani. Alig várjuk már, hogy megtekinthessük, mit alkotott mindehhez Ed Repka művész úr! Ezt az anyagot speciálisan olyanra terveztük, hogy faszául szóljon a kazettás I-ROC Z magnókon!".

A Gruesome első fesztivál-turnéját követően vonult stúdióba. A bemutatkozó koncert-körút keretében felléptek többek közt a Full Terror Assault és az Obscene Extreme America fesztiválokon is. A banda idén is folytatja a turnézást: részt vesznek például a világhírű Maryland Deathfest-en, valamint annak európai megfelelőjeként számontartott, holland Netherlands Deathfest-en is.

A 'Dimensions Of Horror' EP március végére készült el. A lemez borítója lentebb tekinthető meg; a tracklista itt olvasható:

01. Forces Of Death
02. Raped By Darkness
03. Amputation
04. Hellbound
05. Seven Doors
06. Dimensions Of Horror

Íme a május 20-án megjelenő EP teljes egészében, valamint az első videoklip, ami a címadó dalhoz készült:

Az EP-t itt lehet megrendelni.

A Gruesome egy kegyetlen "death metal-szekta", ami a legendás Death zenekar korai munkássága előtt kíván tisztelegni. A csapat alap-kollektíváját Matt Harvey gitáros-énekes / frontember (Exhumed) és Gus Rios dobos (Malevolent Creation) alkotja. A zenészpáros a Death To All all-star tribute-banda turnéján ismerkedett meg, és a Death iránti tiszeteletük és rajongásuk révén később is rendszeresen tartották a kapcsolatot. Harvey és Rios 2014-ben végül elhatározta, hogy elindítja a Death To All újabb inkarnációját, ami konkrétan az első két Death lemez örökségét fogja feleleveníteni. Harvey nem sokkal ezután feldobta azt azt ötletet, mi lenne, ha ez az új formáció - a szóban forgó stílusban - saját dalokat is szerezne... Rios abszolút  benne volt a dologban - a páros rendkívül rövid idő alatt megírt és fel is vett öt vadonatúj nótát. Míg Harvey Kaliforniában írta a dalokat, Rios felkereste a Possessed gitárosát, Daniel Gonzalez-t, illetve a Derketa basszerosnőjét, Robin Mazen-t, akikkel közösen Floridában elvégezte a dalok hangszerelését (Harvey közben külön rögzítette a vokál-témákat). Mindennek a végeredménye a Gruesome 8 számos debütáló albuma lett, ami a 'Savage Land' címet viseli, és nem más, mint egy '80-as évek végi / '90-es évek eleji, hátborzongató, floridai stílusú death metal anyag; a legendás Death zenekar vénájában.

A 'Savage Land' Európában 2015. április 17-én jelent meg (Nagy-Britanniában április 20-án), Észak-Amerikában pedig április 21-én, a Relapse Records jóvoltából, CD-n és digitális formában egyaránt. Debütáló albumát Rios és Gonzalez producelésében rögzítette a banda, a floridai Riversound Stúdióban; a keverést Jarrett Pritchard végezte, a szintén floridai Mana Stúdióban. A lemezen vendég-szólózik a Death-ből ismert James Murphy (a 'Closed Casket' című számban).


GRUESOME - végighallgatható a 'Dimensions Of Horror' EP
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás