Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

AVATAR - itt az új videoklip a pénteken megjelenő 'Feathers & Flesh' albumról!


2016-05-09

A svéd death / groove metal banda Sylvia Massy producerrel vonult stúdióba, a 2014-es 'Hail The Apocalypse' album folytatásának rögzítése végett.

A banda az elmúlt hónapokban három különböző stúdióban egyszerre dolgozott: az alap-munkálatok a röhrsdorfi Castle Stúdióban zajlottak, de később Helsinkibe (Finnvox Stúdió) utazott a csapat, majd visszatértek Svédországba, a Lindome-beli Spinroad Stúdióba.

"Szinte minden banda azt állítja, hogy "zenei határokat feszeget" új lemezével, de csak kevesen állítanak valódi kihívásokat maguk elé, úgy, ahogy mi csináljuk" - közölte nemrég Johannes Eckerström frontember. "Nincsenek formulák, nincsen olcsó kínlódás; semmi nincs rövidre szabva: bandánk ezúttal is egy szokatlan kalandra indul".

Az Avatar új producere az a Sylvia Massy volt, akit a Tool klasszikus debütáló, 'Undertow' című lemezéről, valamint a System Of A Down-nal közös munkájáról ismerhetnek a zenerajongók. A hangtechnikus-nő a következőket nyilatkozta: "Az Avatar egy csodálatos banda! Az énekesnek fantasztikus karizmája és energikus megjelenése van; a zenészek pedig könyörtelenek! Az album pedig - amin dolgozunk - egyszerűen epikus! A dalok önmagukban is megállják a helyüket; a lemez egésze mégis egy kerek történetet alkot. Egy olyan porjektbe vághattam most bele, amiről már évek óta álmodom!".

Az Avatar új, 'Feathers & Flesh' címmel ellátott lemeze május 13-án, pénteken jelenik meg, Amerikában az Entertainment One Music, a világ más táján pedig az Another Century jóvoltából.

A 'Feathers & Flesh' több mint egy szimpla koncept-album; lévén a történet olyan hosszúra és részletesre sikeredett, hogy a banda úgy döntött, kibővíti azt egy teljes, önálló, illusztrált könyvvé, ami keménykötéssel jelenik meg, az album mellékleteként, 60 oldallal, benne az összes dalszöveggel, amit összesen 109 versszak alkot. Betekintést a műbe az Avatar honlapján lehet nyerni.

Az új album első ízelítője a 'For The Swarm' című single-dal hivatalos vidoklipje, ami március 3-án látott napvilágot (a dal ingyenesen letölthető a lemez iTunes-os előrendelése esetén). A vizuális mesterművet ezúttal is a banda állandósult producere, Johan Carlén rendezte. Carlén munkái - mint például a 'Hail The Apocalypse', a 'Bloody Angel' és a 'Vultures Fly' kisfilmje minden tekintetben meglehetősen magasra helyezte a mércét a hard rock / metal-videoklipek műfajában.

A lemez megjelenésének hetében napvilágot látott a második videoklip, a 'The Eagle Has Landed', amit szintén Johan Carlén rendezett. Ennek premierje lenebb szintén elérhető.

Íme a 'Feathers & Flesh' borítója és dallistája:

01. Regret
02. House Of Eternal Hunt
03. The Eagle Has Landed
04. New Land
05. Tooth, Beak & Claw
06. For The Swarm

07. Fiddler's Farewell
08. One More Hill
09. Black Waters
10. Night Never Ending
11. Pray The Sun Away
12. When The Snow Lies Red
13. Raven Wine
14. Sky Burial

Íme egy másik különleges videó, amiből ízelítőt kaphatunk a remekbeszabott szövegkönyvbe:

Egy újabb dal, az "epikus, masszív, de táncolható" 'Tooth, Beak & Claw' itt érhető el:

Az Avatar már januárban amerikai turnéra indult: felléptek többek közt a híres ShipRocked hajó-fesztiválon, később pedig színpadra állnak a Rock On The Range-en, a Rocklahomán a Fort Rock-on és a Carolina Rebellion rendezvényen, majd a brit Download-on is. A hivatalos amerikai körút április 30-án indult, a Wilson és a Sunflower Dead társaságában. Íme a plakát:

Január 30-án Dallasban állt színpadra a banda - itt már elhangzott az új single-dal, a 'For The Swarm':

Az Avatar a Gain Music jóvoltából tavaly adta ki legutóbbi, 'Hail The Apocalypse' című lemezét, melynek hanganyagát a thaiföldi Bang Saray-ben rögzítették, a Karma Sound Stúdió falai közt., Jay Ruston (Stone Sour, Anthrax) producelésében.

Az Avatar felállása:
Johannes Michael Gustaf Eckerström - ének
John Alfredsson - dobok
Kungen - gitár
Tim Öhrstrom - gitár
Henrik Sandelin - basszusgitár


AVATAR - itt az új videoklip a pénteken megjelenő 'Feathers & Flesh' albumról!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás