Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Chester Bennington-nal közös dalt mutatott be a Lamb Of God gitárosa, Mark Morton


2019-03-06

Morton ezúttal is egy neves vendégzenészekkel teli szólóalbumot készített el.

Morton a WPP Records és a Spinefarm Records kiadókkal állt össze, hogy világszerte piacra dobhassa új, 10 számos albumát, ami egy újabb kreatív kollaboráció-gyűjtemény. Az új, 'Anesthetic' című album 2019. március elsején látott napvilágot, CD-n, LP-n és digitális formában.

Az 'Anesthetic' albumot egy "álom-csapattal" állította össze Morton; egy nagy tiszteletben álló, világhírű zenész-stábbal, akikkel a Lamb Of God berkein belül - a műfaji korlátok miatt - valószínűleg sosem működhetett volna közre a gitáros.

"Ezt az albumot egyébként nem azért alkottam meg, hogy végre kiszabaduljak a Lamb Of God-ból... A fejem mindig is tele van zenével, és amíg azokat ki nem írom magamból, ott is maradnak. Amint azonban felveszem ezeket a nótákat, megkönnyebülök. Ez egyfajta katarzis, ami a saját megfrissülésem szolgálja" - mondta Morton.

Az 'Anesthetic' albumon olyan vendég-énekesek hangja hallható, mint a néhai Chester Bennington, Randy Blythe, Jacoby Shaddix, Myles Kennedy, Alissa White-Gluz, Mark Lanegan, Chuck Billy, Jake Oni, Josh Todd, Mark Morales és Naeemah Maddox. Zenei szempontból pedig a következő a helyzet: Morton játszik minden gitár-témát, Roy Mayorga, David Ellefson, Ray Luzier, Paulo Gregoletto, Alex Bent, Mike Inez, Jean-Paul Gaster, Steve Gorman és Marc Paul pedig teljessé teszi az all-star felállást.

Íme a lemez borítója és dallistája:

01. Cross Off (feat. Chester Bennington)
02. Sworn Apart (feat. Jacoby Shaddix)
03. Axis  (feat. Mark Lanegan)
04. The Never (feat. Chuck Billy, Jake Oni)
05. Save Defiance (feat. Myles Kennedy)
06. Blur (feat. Mark Morales)
07. Back From The Dead (feat. Josh Todd)
08. Reveal (feat. Naeemah Maddox)
09. Imaginary Days
10. The Truth Is Dead (feat. Randy Blythe, Alissa White-Gluz)

Korábban már bemutatták a Chester Benningtonnal közös 'Cross Off' dalt, most pedig megjelent az Alter Bridge énekesével, Myles Kennedy-vel közös 'Save Defiance' is. Íme a premierek:

A Chester Bennington-nal közös 'Cross Off'-hoz videoklip is készült, amit a neves Roboshobo rendezett. A klipben Morton mellett a Trivium-os Paolo Gregoletto és Alex Bent látható.

Lentebb elérhető a 'The Truth Is Dead' dal is, amiben Randy Blythe (Lamb Of God) és Alissa White-Gluz (Arch Enemy) hangja hallható:

Morton a Light The Torch zenekar társaságában bonyolít le észak-amerikai lemezbemutató turnét március folyamán. A körúton - amin a Moon Tooth is részt vesz Morton az alábbi bandával fog színpadra állni:

Mark Morales (Sons Of Texas) - ének
Doc Coyle (Bad Wolves, God Forbid) - gitár
Nick Villarreal (Sons Of Texas) - basszusgitár
Art Cruz (Prong, Winds Of Plague) - dobok

Morton 2014-ben jelentett be egy másik projektet, amit a Coal Chamber / DevilDriver énekes, Dez Fafarával közösen alapított: a Born Of The Storm - amiben Morton játszik basszusgitáron is; míg a dobok mögött Kevin Talley (Six Feet Under, Daath, Chimaira) ül. A projekt korábban kiadott néhány dalt - ezeket itt lehet meghallgatni.

Mark Duane Morton 1994-ben csatlakozott a Lamb Of God-hoz; habár még abban az évben leváltotta őt Abe Spear. A szólista végül 1997-ben tért vissza a bandába; tehát egyetlen stúdióalbumról sem maradt le. A L.O.G. legutóbbi teljes értékű nagylemeze, a 'VII: Sturm Und Drang' 2015 júliusában jelent meg; ezt követte a 2018-as, Burn The Priest néven megjelent feldolgozás-album, a 'Legion: XX'.


Chester Bennington-nal közös dalt mutatott be a Lamb Of God gitárosa, Mark Morton
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás