Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Nézd meg az IRON MAIDEN világkörüli turnéjának előzetesét! Lezajlott az első koncert - itt vannak a felvételek!


2016-02-24

A brit heavy metal-legendák bemutattak egy epikus videót, amivel felvezetik hamarosan induló 'The Book Of Souls' világkörüli turnéjukat.

A két-perces klip főszereplője természetesen a banda kabalája, Eddie, de a felturbózott Ed Force One gépről is lehet látni néhány felvételt. Mindemellett lentebb meg lehet tekinteni a turné forgalmazandó merchandise-termékek első fotóit is.

 

Doors open for Iron Maiden with special guests The Raven Age in less than 30 mins! Be sure to check out the merch. tables on your way in.

Közzétette: BB&T Center – 2016. február 24.

A zenekar magángépe, az Ed Force One február 19-én ért földet a Fort Lauderdale-Hollywood Nemzetközi Reptéren - innen indul ugyanis a világkörüli turné.

A Boeing 747-es jumbo - amit a továbbiakban is a banda frontembere, Bruce Dickinson irányít - méretekkel nagyobb repülőgép, mint a korábbi turnékon használt Boeing 757-es.

Az Ed Force One ezúttal is bejárja a világot a Maiden idei turnéja keretében, de most először lesz rá példa, hogy Európában is leszáll (a magyar rajongók bánatára azonban a Volt Fesztiválra már "hagyományos módon", busszal érkezik a banda, mivel az EF1 a június 17.-i, göteborgi koncert után - logisztikai nehézségek miatt - visszatér eredeti hangárjába).

 

Our new 747 arrives in Cardiff

Közzétette: Iron Maiden – 2016. február 17.

Az Iron Maiden 'The Book Of Souls' albumának világkörüli lemezbemutató turnéja tehát február 24-én, csütörtökön indult, a floridai Fort Lauderdale-ben. A 'The Book Of Souls World Tour 2016' első három, USA-beli koncertjét követően, az Ed Force One Közép-Amerikába; először Mexikóba, majd El Salvadorba (korábban még itt sem koncertezett a Maiden), utána pedig Costa Ricába repül. A banda magángépe ezután Latin-Amerika felé veszi az irányt (argentin, chilei és brazil koncertek is tervben vannak), majd március végén - tíz buli erejéig - ismét visszatér az Államokba, áprilisban pedig Kanadába is ellátogat.

Április végén Japánban fog turnézni a zenekar, de később (szintén első alkalommal) Kínát is célba veszik. A Maiden ezt követően, május elején Új-Zélandon, majd Ausztráliában ad koncerteket.

Május utolsó napjaiban a Dél-Afrikai Köztársaság Maiden-rajongói örülhetnek (Dickinson-nal most először látogat ide a csapat), de ezután - több mint három hónapon keresztül Európa nagyvárosait és nyári fesztiváljait járja az Ed Force One (ennek állomása lesz a Volt Fesztivál is).

Az eddig bejelentett turné-dátumok és -állomások, plusz a jegyinfók, itt olvashatók. A lista folyamatosan frissül!

A lent látható plakátról egyébként az is kiderül, hogy a Maiden világkörüli turnéjának nagy részén - a fesztivál performanszok kivételével - az a The Raven Age lesz az előzenekar, aminek egyik gitárosa Steve Harris fia, George.

A Fort Lauderdale-beli koncerten az alábbi szettlista hangzott el:

01. If Eternity Should Fail
02. Speed Of Light
03. Children Of The Damned
04. Tears Of A Clown
05. The Red And The Black
06. The Trooper
07. Powerslave
08. Death Or Glory
09. The Book Of Souls
10. Hallowed Be Thy Name
11. Fear Of The Dark
12. Iron Maiden
13. The Number Of The Beast
14. Blood Brothers
15. Wasted Years

A koncert-kritikát itt lehet elolvasni. Íme a rajongói felvételek:


Nézd meg az IRON MAIDEN világkörüli turnéjának előzetesét! Lezajlott az első koncert - itt vannak a felvételek!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás