Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

RAGE - klip készült a 'The Devil Strikes Again' album címadó dalához


2016-06-02

A legendás német power metal banda eredeti felállása egy évvel ezelőtt oszlott fel. Peter "Peavy" Wagner énekes-basszusgitáros tavaly nyáron mutatta be a legújabb reinkarnációt.

A Rage új gitárosa a venezuelai Marcos Rodriguez lett. A 36 éves zenész - aki jelenleg a belgiumi Antwerpenben él és alkot - a Rage 30. évfordulós turnéján ismerkedett meg Peavy-vel - ekkor saját bandája, a Soundchaser kísérte a német legendákat.

A Rage új dobosa Vassilios "Lucky" Maniatopoulos, régi barátja Peavy-nek. Ő korábban a Tri State Corner együttes énekeseként bizonyított; de annak idején dob-technikusként is dolgozott az ex-Rage ütős, Christos Efthimiadis mellett.

"Ezek a srácok szó szerint Rage-et lélegeztek egész életükben; így teljesen átérzik ezt az egész feelinget. Alig várom már, hogy velük vághassak neki az új érának" - közölte korábban Peavy.

A Rage új felállása a 2015. november 14-i, Weissenhäuser Strandon megrendezett Metal Hammer Paradise bulin állt először színpadra. A banda ezután, decemberi kezdettel lebonyolított egy nagyszabású turnét is, a legendás 'Black In Mind' album 20. évfordulója alkalmából.

A megújult zenekar ezidő alatt felvette első albumát, ami egy 'My Way' címet viselő EP. Ez január 16-án jelent meg, a banda Helloween-nel közös turnéja apropójából.
"Ezzel az EP-vel szeretnénk lerövidíteni azt az időt, amit amíg az új nagylemezre vártok. A teljes értékű stúdióalbum megjelenése ugyanis májusra várható" - mondta Peavy.

A CD-n és 7-inches bakeliten - a Nuclear Blast jóvoltából megjelent - 'My Way' négy számot tartalmaz: a címadódal angol és spanyol nyelvű változatát, valamint a 'Black In Mind' album két single-dalának újrarögzített verzióját. A címadó dal videoklipje lentebb megtekinthető.

Február végén eljött az idő az új nagylemez bejelentésére: a 'The Devil Strikes Again' június 10-én jelenik meg, természetesen a Nuclear Blast jóvoltából, a lent látható,  Karim König által tervezett borítóval.

A nagylemezt 2015 szeptembere-októbere folyamán, a Megafon Stúdióban (Burscheid, Németország) és a Soundchaser Stúdióban (Zandhoven, Belgium). A produceri munkákat Marcos Rodriguez és maga Peavy Wagner végezte; míg a keverés a híres metal-guru Dan Swanö (Marduk, Opeth, Dissection, Katatonia) és az ő saját Unisound Stúdiójában zajlott.

A 'The Devil Strikes Again' - a normál változatok mellett - megjelenik 3CD-s digipakban (1000 példányszámra limitáltan), 2CD-s digipakban (korlátlan példányban) és dupla LP-n (fekete, fehér színben). Ezen verziók mindegyikén hat bónusz track kap helyet (ezek közül három - Rush, SKid Row, Y&T - feldolgozás). A 3CD-s digipak egy bónusz koncertlemezt is tartalmaz - ezen a Rage fentebb említett, Helloween-nel közös turnéja lett összefoglalva. Az előrendeléseket itt lehet leadni.

CD1
01. The Devil Strikes Again
02. My Way
03. Back On Track
04. The Final Curtain
05. War
06. Ocean Full Of Tears
07. Deaf, Dumb And Blind
08. Spirits Of The Night
09. Times Of Darkness
10. The Dark Side Of The Sun

Bónusz CD
01. Bring Me Down
02. Into The Fire
03. Requiem
04. Bravado (Rush feldolgozás)
05. Slave To The Grind (Skid Row feldolgozás)
06. Open Fire (Y&T feldolgozás)

Bónusz CD2
01. Black In Mind (live)
02. Sent By The Devil (live)
03. End Of All Days (live)
04. Back In Time (live)
05. Down (live)
06. My Way (live)
07. Until I Die (live)
08. Don't Fear The Winter (live)
09. Higher Than The Sky (live)

Wagner így nyilatkozott: "Elkészült a Rage eddigi legkeményebb lemeze! Már a borító elmond mindent, de annyit én is elárulhatok, hogy sikerült feltámasztanunk bandánk klasszikus munkáinak különleges lelkét. De egyébként kemény és szókimondó lett az album - ezt láthatjátok a borítón is!".

A 'My Way' később hivatalos koncert-videó formájában is megjelent (ennek stúdiós változata az új album deluxe verziójának bónusz CD-jén szerepel):

Íme az album második dal-premiere, a 'Spirits Of The Night' szöveges klipje:

Június elején bemutatták a nagylemez címadó dalának hivatalos videoklipjét is:

Íme a nagylemez első két hivatalos stúdió-videója:

A Rage tagjai 2015 februárjának elején jelentették be, hogy a továbbiakban külön utakon fognak járni; de míg Peavy Wagner társ-alapító új tagokkal kívánja folytatni a zenekar működtetését, addig Victor Smolski gitáros belevágott egy újabb neo-klasszikus, szimfónikus metal-projektbe, ami a Lingua Mortis Orchestra által kikövezett úton halad tovább. A szóban forgó alakulat az Almanac nevet viseli - erről részletesebben itt írtunk.


RAGE - klip készült a 'The Devil Strikes Again' album címadó dalához
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás