Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Újra teljes lett az OBSCURA felállása - visszatért a bandába a legendás Christian Münzner


2020-05-27

A német prog-metal mesterek néhány napja bejelentették, hogy három tag kilépett és új bandát alapított... Most ismét teljes lett az Obscura felállása.

Az Obscura gitárosa, Rafael Trujillo; basszusgitárosa, Linus Klausenitzer és dobosa, Sebastian Lanser "zenei különbözőségek" okán lépett ki a felállásból, és alapította meg új bandáját, amit Obsidious-nak neveztek el.

Az Obscura egyedül maradt tagja, Steffen Kummerer gitáros-énekes a következőket nyilatkozta: "Először is: szeretnék köszönetet mondani egykori bandatársaimnak - Rafael Trujillo-nak, Linus Klausenitzer-nek és Sebastian Lanser-nek -, hogy elkötelezettek voltak a banda iránt hosszú éveken keresztül. Most, 2020-ban új fejezet nyílik az Obscura számára: bandánk a nyár folyamán bevonul a Woodshed Stúdióba, hogy felvegye hatodik nagylemezét, ami egyben az első lesz új kiadónk, a Nuclear Blast szárnyai alatt. Az új felállást nem sokára bemutatjuk".

"Nagyon hálás vagyok, hogy ilyen csodálatos élményekben lehetett részem az elmúlt néhány év során, és köszönet mindenkinek, aki támogatott engem az út során. Valamit magunk mögött hagytunk, de ezáltal új lehetőségek nyílnak előttünk" - Rafael Trujillo

"Steffen-t kivéve senki más nem volt olyan hosszú ideig az Obscura tagja, mint jómagam; szóval gondolhatjátok, hogy nem volt könnyű meghozni ezt a döntést... Ennek ellenére boldog vagyok, mivel egy új zenei kaland nyílt meg előttem, amit minden bizonnyal élvezni fogok én is és a hallgatók is" - Linus Klausenitzer

"Eljött az idő, hogy továbbálljak, és új zenei kalandozásokba vágjak. Hatalmas köszönet a világ minden Obscura-rajongójának, amiért mindvégig kiálltatok mellettünk - Ti vagytok a legjobbak! Biztos vagyok benne, hogy találkozunk még valamikor a jövőben" - Sebastian Lanser

A három kivált tag hamarosan hivatalosan is bejelenti új projektjét, az Obsidious-t...

Az Obscura pedig most bemutatta (régi-)új fretless basszusgitárosát, aki nem más, mint Jeroen Paul Thesseling (Quadvium, Salazh Trio, ex-Pestilence), aki 9 év kihagyás után tért vissza a bandába. Thesseling - aki jellegzetes world-fusion és fretless-játékáról ismert - első körben 2007-ben lett az Obsura tagja; vagyis az ő játéka hallható a 2009-es 'Cosmogenesis' és a 2011-es 'Omnivium' albumukon.

"Lehet, hogy a rajongókat meglepetésként éri a visszatérésem. Miután 2011-ben kiléptem az Obscurából, nem bontottam fel teljesen a kapcsolatot a srácokkal - az évek során több koncertjükre is ellátogattam. Kiválásom után elsősorban a héthúros basszusgitár részletesebb felfedezésével, valamint egyéb műfajok kísérletezésével töltöttem időmet. Nagyon örülük, hogy visszatérhettem a bandába, és újra részt vehetek a dalszerzői munkákban; hozzájárulhatok a hatodik stúdióalbum megszületéséhez és az intenzív turnékra való felkészüléshez. Nemsokára bemutatjuk a teljes új felállást - maradjatok türelemmel" - mondta Jeroen, aki nem mellesleg 2017 óta tagja a Salazh Trio nevű jazz-fusion bandának; 2019-ben pedig (a Testament-es Steve Di Giorgio-val közösen) megalapította a "fusion-metalista" Quadvium projektet.

Néhány nappal később fény derült az új dobos kilétére is: az osztrák származású David Diepold (Benighted, Hate, Belphegor, stb.) lett az Obscura új ütőse. A magas szintű technikai készségeiről ismert Diepold az évek során számos neves bandában fordult meg, mint session-zenész; emellett pedig dob-oktatóként dolgozik a civil életben. Diepold legutóbb a Cognizance bemutatkozó, 'Malignant Dominion' (2019) című albumán tűnt fel.

"Az, hogy felkértek engem, legyek az Obscura új tagja, egy valóra vált álom! Zenei karrieremnek most jött el az a pontja, amikor azt érzem, hogy kifizetődött a próbateremben tölött, megszámlálhatatlan óra. Különösen az utóbbi 5-6 év távlatából jelenthetem ki ezt, mivel ezidő alatt profibbnál profibb bandákban fordultam meg, és olyan előadókkal dolgozhattam együtt, akik sokat javítottak dobolásai készségeimen, és hozzájárultak zenészi fejlődésemhez. Garantálok mindenkit, hogy a legjobbat fogom kihozni magamból az Obscurában is. Azon leszek, hogy Hannes és Sebastian témáit megfelelően újrakreáljam a koncerteken, és ami a legfontosabb: új dalokat írjak néhány nagyszerű, kiváló zenész társaságában!" - nyilatkozta Diepold, aki a 'Vortex Omnivium' című szám dobos playthough-videójának előadásával mutatkozik be az Obscura színeiben:

Immáron az új gitáros kiléte is nyilvános: ő nem más, mint a banda egykori pengetőse, a legendás Christian Münzner (Eternity's End, Paradox, Alkaloid, ex-Necrophagist, ex-Spawn Of Possession), aki hat év kihagyás után tért vissza eredeti bandájába. Münzner egy extrém metal-körökben magas szinten elismert gitárvirtuóz, aki első körben 2008-ban csatlakozott az Obscurához. Ő játszott a banda két legnagyobb sikerű lemezén, a 2009-es 'Cosmogenesis'-en és a 2011-es 'Omnivium'-on (2011). Emellett session-zenészként és gitár-oktatóként is nemzetközi hírnévre tett szert. Szólólemezei 'Timewarp' (2011), 'Beyond the Wall of Sleep' (2014) és 'Path of the Hero' (2020) címmel jelentek meg; emellett pedig szerepelt a Necrophagist hatalmas sikereket elért, második, 'Epitaph' (2004) című nagylemezén; a Spawn Of Possession harmadik stúdióalbumán, az 'Incurso'-n (2012), a Paradox hatodik nagylemezén, a 'Tales of the Weird'-en (2012), az Alkaloid mindkét albumán ['The Malkuth Grimoire' (2015), 'Liquid Anatomy' (2018)], valamint az Eternity's End első és második nagylemezén ['The Fire Within' (2016), 'Unyielding' (2018)] is.

Christian elmondta: "Nagyon izgatott vagyok, hogy visszatérhetek a bandába. Miután 2014-ben kiléptem a felállásból, ilyen-olyan formában aktív maradtam továbbra is, de a turnézástól egy kis időre vissza kellett vonulnom, annak érdekében, hogy helyre jöjjenek kéz-problémáim; rendezzem a gondolataimat a zenei jövőmet illetőe, és egyéb, ettől független dolgokra fókuszáljak. Most pedig boldogan jelenthetem, hogy eljött a bosszú ideje! Érzésem szerint zenei készségeim az évek során rengeteget fejlődtek, és már alig várom, hogy ezt megosszam az Obscura-fanokkal is. Amíg távol voltam a bandától, addig is tartottuk a kapcsolatot, és az évek alatt az extrém zene iránti szenvedélyem és érdeklődésem egyre csak nőtt. Olyan érzésem van, mintha ezáltal minden a helyére állt volna; eljött a tökéletes pillanat. Jelenleg az Obscurának rettentően erős a felállása; én pedig rettentően izgatott vagyok a banda jövőjét illetően!".

Az Obscura új, 2020-as felállása tehát így néz ki:

Steffen Kummerer - gitár, ének
Christian Münzner - gitár
Jeroen Paul Thesseling - basszusgitár
David Diepold - dobok

Az Obsura legutóbbi felállásának utolsó albuma a 2018-as 'Diluvium' volt. Ezt követően, 2019 őszén az Obscura a Nuclear Blast kiadóval kötött lemezszerződést. A 2002-ben alakult banda mindeddig öt stúdiólemezt adott ki (többnyire a Relapse Records szárnyai alatt), és olyan legendákkal turnézott világszerte, mint a Sepultura, a Children Of Bodom, vagy a Cannibal Corpse.

Steffen Kummerer a zenekar alapítója a következőket nyilatkozta: "Az, hogy összeállhatunk a világ legnagyobb, független metal-kiadójával, olyan, mintha egy új fejezet vette volna kezdetét az Obscura-könyvben. Alig várjuk már, hogy meghozza első gyümölcseit ez a fantasztikus kollaboráció. Nagyon örülünk, hogy következő, hatodik stúdióalbumunkat egy ilyen nagyszerű csapat segítségével adhatjuk ki".

Az Obscura következő nagylemeze várhatóan 2020 végén / 2021 elején jelenik meg, mint a 2018-as 'Diluvium' album folytatása.


Újra teljes lett az OBSCURA felállása - visszatért a bandába a legendás Christian Münzner
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás