Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

OBSCURA - itt a 'Diluvium' album friss viddoklipje!


2019-10-04

A német tech-metal mesterek tavaly ősszel vonultak stúdióba, hogy felvegyék ötödik nagylemezüket, amit nemrég ki is adhattak.

Az új Obscura lemez - koncepcióját tekintve - negyedik, egyben utolsó fejezete a banda aktuális album-sorozatának, ami a 2009-es 'Cosmogenesis'-szel indult. A csapat ezúttal is jól bevált producerével, V. Santurával (Triptykon, Pestilence) vette célba a Landshut-beli Woodshed Stúdiót. Az új albumot - ami a 'Diluvium' címet kapta - 2018. július 13-án adja ki a Relapse Records, CD-n, LP-n ás digitálisan.

Steffen Kummerer gitáros-énekes így nyilatkozott: “Új albumunkkal befejezzük második kiadványunk, a 2009-es 'Cosmogenesis' óta tartó ciklust, aminek része a 2011-es 'Omnivium', és az aktuális lemez, az 'Akroasis' is, ami 2016 elején jelent meg. Ez a négy album - mind zenei, mind dalszövegi, mind vizuális tekintetben - összefonódik egymással; 10 évnyi munka gyümölcsét tükrözi”.

Az új album munkálatait ezúttal is a Woodshed Stúdió falai között végeztük, régi producerünk és jóbarátunk, V. Santura közreműködésében. Annyit elmondhatunk, hogy ez lesz az eddigi legkísérletezősebb, legprogresszívabb lemezünk”.

A 'Diluvium' albumon közreműködik többek közt a basszusgitáros Linus Klausenitzer édesapja, Ulf Klausenitzer professzor, aki hegedűsként és karmesterként olyan világhírű muzsikusokkal dolgozott már együtt, mint Arvo Pärt, Karl-Heinz Stockhausen, Mikis Theodorakis, Daniel Barenboim, Christian Thielemann, Pierre Boulez, stb. Mellette egy korábbi Obscura-tag, Jonas Baumgartl (2002-2007) is vendégként tűnik fel a lemezen, mint csellista.

Steffen Kummerer közleménye így folytatódik: "Új albumunk, a 'Diluvium' egy kollaboratív munka eredménye: Rafael Trujillo, Linus Klausenitzer, Sebastian Lanser és jómagam egyenlő mértékben járultunk hozzá a dalszerzéshez; így egy roppantul változatos, progresszív és minden tekintetben színes anyag született. Alig várjuk már, hogy megoszthassuk négy-albumos koncepciónk záró fejezetét veletek; és végre ismét belevágjunk egy intenzív turnéba!".

Az Obscura az idei évben meglehetősen aktív turnézás tekintetében is. Február 1. és 5. között részt vett a banda a 2018-as 70000 Tons of Metal cirkáló-fesztiválon; a hónap végén pedig nagyszabású európai turnéra indultak, a Sepultura, a Goatwhore és a Fit For An Autopsy társaságában (erről itt írtunk). Áprilisban továbbá Japánt is megjárták (12. és 15. között); nem sokkal később pedig fennállásuk 15. évfordulóját ünnepelték, a Landshut-beli Alte Kaserne klubban. Továbbá, a nyár folyamán több világhírű fesztivál nagyszínpadán (Vienna Metal Meeting, Amsterdam Metal Meeting, Summer Breeze Open Air, stb.) is felléptek; ősszel pedig észak-amerikai turnét bonyolítanak le a Beyond Creation, az Archspire, az Inferi és az Exist társaságában. Az európai lemezbemutató turné 2019 februárjában fog lezajlani, a Fallujah, az Allegaeon és a First Fragment zenekarok társaságában.

A 'Diluvium' lemez borítója és dallistája így néz ki:

01. Clandestine Stars
02. Emergent Evolution
03. Diluvium
04. Mortification Of The Vulgar Sun
05. Ethereal Skies
06. Convergence
07. Ekpyrosis
08. The Seventh Aeon
09. The Conjuration
10. An Epilogue To Infinity
11. A Last Farewell (bónusz track)

Elsőként a címadó dal hivatalos videoklipjét osztották az új albumról. A videót Mirko Witzki (Kreator, Blind Guardian, Caliban) rendezte. Ennek kapcsán így szól a banda közleménye: "Új albumunk címadó dala az egyik legbrutálisabb, leggyorsabb és leglényegretörőbb számunk. A klipet egy német filmkészítő, Mirko Witzki rendezte, összefoglalván négy albumon keresztül esedékes koncepcionális történetünket".

Ugyanez a szám lentebb elérhető gitáros playthrough-videó formájában is, Rafael Trujillo előadásában:

Újabban megjelent az 'Emergent Evolution' című szám videoklipje is:

A megjelenés napján bemutatták a 'Mortification Of The Vulgar Sun' hivatalos videóját is:

Az album munkálatait dokumentáló videó-sorozat első négy része itt tekinthető meg:

Másik hír, hogy az Obscura nemrég digitális formában és bakeliten újra kiadta a fentebb említett 'Cosmogenesis' albumot. A modern extrém / technikás metal egyik legkiemelkedőbb alkotásaként számon tartott lemez ezáltal most először jelent meg LP változatban.

Az újrakiadás 2017. november 3-án volt esedékes. Az LP-verzió négyféle különböző színben érhető el, a Relapse kiadó által. A rendeléseket itt lehet leadni, a kiadvány trailere pedig itt érhető el:

Az Obscura legutóbbi, 'Akróasis' című nagylemezéről bővebben itt írtunk.


OBSCURA - itt a 'Diluvium' album friss viddoklipje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás