Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

OBSCURA - februárban Budapesten is bemutatják a 'Diluvium' albumot; új lemezszerződést kötött a banda


2019-10-30

A német tech-metal mesterek tavaly kiadták ötödik nagylemezüket. Most bejelentették a 2020-as promóciós turnét, valamint lebonyolítottak egy új lemezszerződést is.

A legfrissebb hírek szerint az Obscura a Nuclear Blast kiadóval kötött lemezszerződést. A 2002-ben alakult banda mindeddig öt stúdiólemezt adott ki (többnyire a Relapse Records szárnyai alatt), és olyan legendákkal turnézott világszerte, mint a Sepultura, a Children Of Bodom, vagy a Cannibal Corpse.

Steffen Kummerer a zenekar alapítója most a következőket nyilatkozta: "Az, hogy összeállhatunk a világ legnagyobb, független metal-kiadójával, olyan, mintha egy új fejezet vette volna kezdetét az Obscura-könyvben. Alig várjuk már, hogy meghozza első gyümölcseit ez a fantasztikus kollaboráció. Nagyon örülünk, hogy következő, hatodik stúdióalbumunkat egy ilyen nagyszerű csapat segítségével adhatjuk ki".

Az Obscura következő nagylemeze várhatóan 2020 második felében jelenik meg, mint a 2018-as 'Diluvium' album folytatása. A jövő év elején a banda egy európai headliner turnén vesz részt, melynek keretében többek közt Budapestre is ellátogatnak [minderről lentebb olvashatók bővebb infók].

A tavaly nyáron megjelent 'Diluvium' lemez - koncepcióját tekintve - negyedik, egyben utolsó fejezete a banda aktuális album-sorozatának, ami a 2009-es 'Cosmogenesis'-szel indult. A csapat ezúttal is jól bevált producerével, V. Santurával (Triptykon, Pestilence) vette célba a Landshut-beli Woodshed Stúdiót. Az albumot - ami a 'Diluvium' címet kapta - 2018. július 13-án adta ki a Relapse Records, CD-n, LP-n ás digitálisan.

Steffen Kummerer gitáros-énekes így nyilatkozott: “Új albumunkkal befejezzük második kiadványunk, a 2009-es 'Cosmogenesis' óta tartó ciklust, aminek része a 2011-es 'Omnivium', és az aktuális lemez, az 'Akroasis' is, ami 2016 elején jelent meg. Ez a négy album - mind zenei, mind dalszövegi, mind vizuális tekintetben - összefonódik egymással; 10 évnyi munka gyümölcsét tükrözi”.

Az új album munkálatait ezúttal is a Woodshed Stúdió falai között végeztük, régi producerünk és jóbarátunk, V. Santura közreműködésében. Annyit elmondhatunk, hogy ez lesz az eddigi legkísérletezősebb, legprogresszívabb lemezünk”.

A 'Diluvium' albumon közreműködik többek közt a basszusgitáros Linus Klausenitzer édesapja, Ulf Klausenitzer professzor, aki hegedűsként és karmesterként olyan világhírű muzsikusokkal dolgozott már együtt, mint Arvo Pärt, Karl-Heinz Stockhausen, Mikis Theodorakis, Daniel Barenboim, Christian Thielemann, Pierre Boulez, stb. Mellette egy korábbi Obscura-tag, Jonas Baumgartl (2002-2007) is vendégként tűnik fel a lemezen, mint csellista.

Steffen Kummerer közleménye így folytatódik: "Új albumunk, a 'Diluvium' egy kollaboratív munka eredménye: Rafael Trujillo, Linus Klausenitzer, Sebastian Lanser és jómagam egyenlő mértékben járultunk hozzá a dalszerzéshez; így egy roppantul változatos, progresszív és minden tekintetben színes anyag született. Alig várjuk már, hogy megoszthassuk négy-albumos koncepciónk záró fejezetét veletek; és végre ismét belevágjunk egy intenzív turnéba!".

Az Obscura a tavalyi és az idei évben meglehetősen aktív turnézás tekintetében is. Február 1. és 5. között részt vett a banda a 2018-as 70000 Tons of Metal cirkáló-fesztiválon; a hónap végén pedig nagyszabású európai turnéra indultak, a Sepultura, a Goatwhore és a Fit For An Autopsy társaságában (erről itt írtunk). Áprilisban továbbá Japánt is megjárták (12. és 15. között); nem sokkal később pedig fennállásuk 15. évfordulóját ünnepelték, a Landshut-beli Alte Kaserne klubban. Továbbá, a nyár folyamán több világhírű fesztivál nagyszínpadán (Vienna Metal Meeting, Amsterdam Metal Meeting, Summer Breeze Open Air, stb.) is felléptek; ősszel pedig észak-amerikai turnét bonyolítottak le a Beyond Creation, az Archspire, az Inferi és az Exist társaságában. Az első európai lemezbemutató turné 2019 februárjában zajlott le, a Fallujah, az Allegaeon és a First Fragment zenekarok társaságában. Néhány nyári feszitvál-fellépést követően a banda bejelentette 2020 elején folytatódik a lemezbemutató körút!

"A világkörüli Diluvium turné keretében az Obscura ismét visszatér Európába; méghozzá 23 koncert ereéig. A Dél-Európában, Kelet-Európában és Skandináviában lezajló körúton a holland melodic death metalista pionír God Dethroned zenekar, a német black-death metalista Thulcandra és a francia progresszív death metal csapat, a Fractal Universe kíséri bandánkat. Szettlistánkat megújítottuk, és ezúttal olyan dalokat is elő fogunk adni, amiket évek óta nem játszottunk; plusz egy pár, élőben korábban elő nem adott, speciális kompozíció is el fog hangzani. Ne hagyjátok ki ezeket a gyilkos bulikat, és érkezzetek korán a koncertekre, hogy minden bandát láthassatok!" - Steffen Kummerer.

A 2020-as európai turné február 23-án a budapesti Dürer Kertet is érinti. A koncertről bővebb infók az alábbi képre kattintva érhetők el:

A 'Diluvium' lemez borítója és dallistája így néz ki:

01. Clandestine Stars
02. Emergent Evolution
03. Diluvium
04. Mortification Of The Vulgar Sun
05. Ethereal Skies
06. Convergence
07. Ekpyrosis
08. The Seventh Aeon
09. The Conjuration
10. An Epilogue To Infinity
11. A Last Farewell (bónusz track)

Elsőként a címadó dal hivatalos videoklipjét osztották az új albumról. A videót Mirko Witzki (Kreator, Blind Guardian, Caliban) rendezte. Ennek kapcsán így szól a banda közleménye: "Új albumunk címadó dala az egyik legbrutálisabb, leggyorsabb és leglényegretörőbb számunk. A klipet egy német filmkészítő, Mirko Witzki rendezte, összefoglalván négy albumon keresztül esedékes koncepcionális történetünket".

Ugyanez a szám lentebb elérhető gitáros playthrough-videó formájában is, Rafael Trujillo előadásában:

Újabban megjelent az 'Emergent Evolution' című szám videoklipje éls playthrough-videója is:

A megjelenés napján bemutatták a 'Mortification Of The Vulgar Sun' hivatalos videóját is:

Az album munkálatait dokumentáló videó-sorozat első négy része itt tekinthető meg:

Korábbi hír, hogy az Obscura nemrég digitális formában és bakeliten újra kiadta a fentebb említett 'Cosmogenesis' albumot. A modern extrém / technikás metal egyik legkiemelkedőbb alkotásaként számon tartott lemez ezáltal most először jelent meg LP változatban.

Az újrakiadás 2017. november 3-án volt esedékes. Az LP-verzió négyféle különböző színben érhető el, a Relapse kiadó által. A rendeléseket itt lehet leadni, a kiadvány trailere pedig itt érhető el:

Az Obscura legutóbbi, 'Akróasis' című nagylemezéről bővebben itt írtunk.


OBSCURA - februárban Budapesten is bemutatják a 'Diluvium' albumot; új lemezszerződést kötött a banda
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás