Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Megjelent a 'Lamb of God' album - itt az új videoklip, a 'Gears'!


2020-06-19

A L.O.G. öt évvel a 2015-ös 'VII: Sturm und Drang' album megjelenése után adta ki új albumát, amit egyenesen a bandáról neveztek el. A megjelenést azonban a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani...

A 'Lamb of God' című stúdióalbum az eredeti tervek szerint 2020. május 8-án látott volna napvilágot, Észak-Amerikában az Epic Records, Európában pedig a Nuclear Blast jóvoltából, de a járvány miatt több mint egy hónappal későbbre kellett halasztani a kiadást. Így 2020. június 19-én került forgalomba az új lemez (az ezzel kapcsolatos közlemény itt olvasható).

Íme a 'Lamb of God' lemezborítója és dallistája:

01. Memento Mori
02. Checkmate
03. Gears
04. Reality Bath
05. New Colossal Hate
06. Resurrection Man
07. Poison Dream (feat. Jamey Jasta)
08. Routes (feat. Chuck Billy)
09. Bloodshot Eyes
10. On The Hook

"Az a tény, hogy a nevünket viseli az új album címe, egyfajta kinyilatkoztatás" - közölte az énekes Randy Blythe. "Ez a Lamb Of God. Itt és most!".

A Lamb Of God-nak ez az első albuma, amin Art Cruz (Prong, Winds Of Plague) dobol, aki 2019 júliusában csatlazkozott a bandához, mint az alapító dobos, Chris Adler utódja.

A banda nyolcadik stúdiólemezének megírásában minden tag részt vett: Mark Morton és Willie Adler gitárosok vérbeli riff-áradattal látták el a dalokat (lévén ez az, amiről a L.O.G. leginkább ismert); a John Campbell basszusgitáros és Art Cruz dobos alkotta ritmus-szekció pedig a szenvedélyt, a verejtéket és a dinamikát képviseli. Az énekes D. Randall Blythe továbbá a tőle megszokott dühös, kötetlen és erőteljes stílusán szólal meg.

Az új dalok javarésze a banda legutóbbi turnéján (vagyis a Slayer búcsú-koncertsorozatán) születtek. A csapat az új lemezt ezután a szokásos producerrel, Josh Wilbur-rel (Korn, Megadeth, Gojira, Trivium, stb.) vette fel a banda. Vendégként Jamey Jasta (Hatebreed) és Chuck Billy (Testament) szerepel az albumon.

A 'Lamb of God' első single-dala, a 'Checkmate' február 7-én, pénteken debütált. Lentebb elérhető a dal videoklipje, valamint annak ízelítő-videója és gitáros playthrough-klipje, plusz a kézzel írott szövege.

"A 'Checkmate' dalban minden komponens benne van, amit a Lamb Of God hangzásilag kifejlesztett az elmúlt két évtized során; de ugyanakkor tele van ambícióval és lendületettel, ahogy azt egy új fejezetbe vágó bandától elvárhatnánk" - mondta a gitáros Mark Morton. "Újra feltöltődtünk energiával - ez a Lamb Of God 2020-ban! Sosem voltunk még ennyire izgatottak!".

Március közepén megosztották a 'Memento Mori' című szám hivatalos videóját is, amiben D. Randall Blythe narratívája alapján egy "dalszövegileg és vizuálisan is jelentőségteljes, aktuális témát boncolgatnak - mind személyes, mind pedig társadalmi szempontból".

"A világon jelenleg egy kétségbe nem vonhatóan valós és lesújtóan negatív történés megy végbe" - nyilatkozta Blythe. "Pillanatnyilag mindekit a globális COVID-19 járvány foglalkoztat. Márpedig ez az egész valós aggodalomra ad okot, és MINDENKI részéről komoly elővigyázatosságra van szükség annak érdekében, hogy megvédjünk mindenkit, aki leginkább veszélyeztetett: az időseket, a betegeket és a gyenge immunrendszerűeket. Ez egy ténylegesen rémisztő időszak, de ebben a túlinformált világban, 24/7-ben zajló infó-áramlás közepette számos hazugsággal és dezinformációval, ostoba hatásvadász főcímekkel is szembe kell néznünk (nem is beszélve a közösségi médiában zajló, idióta pánikolásról). Könnyen átsiklunk tehát a tény felett, hogy az élet valójában megy továbbá, és jó dolgok ezután is történni fognak.
Néhány hónappal a koronavírus kitörése előtt írtam meg a 'Memento Mori' dalt, ami egyfajta emlékeztetőként szolgált számomra atekintetben, hogy még véletlenül se hagyjam magam felemészteni a végzet elektronikus hírnökei - okostelefonok, kompjúterek, tévéképernyők - által. Habár ezek a készülékek lehetnek hasznosak is, és persze fontos, hogy informáltak legyünk, ugyanolyan fontos az is, hogy megragadjunk a fizikális világ valósága mellett, és ne foglalkozzunk a realitás digitalizált reprezentációival. Az új videoklip narratíváját néhány hónappal ezelőtt írtam, azzal a céllal, hogy bemutassam, milyen megvetemedetté és rövidlátóvá képes válni az emberi elme, ha hagyja magát eltéríteni a valóságtól. Ha mindannyian elhisszük, hogy katasztrófa közeleg, akkor nemsokára mindenki szörnyeket fog látni, bármerre tekint. Az új videoklipünkben látható szörnyeteg nem más, mint Sinisteria, egy helyi, Richmond-beli kísértetház / dark-performansz színtársulat , akikkel az éves Krampus Nacht-felvonuláson ismerkedtem meg. Richmond-ban komoly hagyománya van a hangos zenének és a maszkos szörny-báloknak (mondanom sem kell, hogy itt született meg a GWAR is, többek között) - ezt a tradíciót folytatjuk mi is az új kisfilmmel, ami remekre sikeredett. A zene mindig is fontos szerepet töltött be az életemben - lelkileg rengeteget segített a nehéz időkben; és nagyon remélem, hogy ez a dal ilyen hatással lesz másokra is a jelenlegi borzalmas állapotok közepette. Habár az új single kiadási dátumát már korábban kitűztük, az időzítés pont megfelelő lett... Élvezzétek hát ezt a dalt és a videoklipet, és lépjetek egy kicsit félre a nagy képernyőktől. Ne felejtsétek: a való élet odakint vár rátok. Egy életünk van, ne vesztegessük el. Mindenki vigyázzon magára, és persze EGYMÁSRA is!".

Így készült a 'Memento Mori' kisfilmje:

Itt pedig megtekinthető a 'Memento Mori' Mark Morton gitáros által prezentált playthrough-videója:

Újonnan megjelent a 'New Colossal Hate' című szám szöveges videója. Ezt így kommentálta Willie Adler gitáros: "A 'New Colossal Hate' az első dalszerzői-ciklus eredménye volt. A dal Maine-ben született meg, Mark, valamint Josh Wilbur producer és jómagam közreműködésében, egy fasza kis South Windham-beli stúdióban, amit Halo-nak hívnak. Ezt a fantasztikus "zenegyárat" a valhavolt legnagyszerűbb emberek üzemeltetik. A 'New Colossal Hate' egyébként különféle demmókból nőtte ki magát. Olyan ez, mint az autó alkatrészei... Miután pedig elkezdett formát ölteni a komplett anyag, hirtelen ez lett a kedvenc számom a lemezről! Élvezzétek Ti is ezt az ütős tételt, ami nekem különleges helyet foglal el a szívemben!".

Alább meghallgatható a Testament frontemberével, Chuck Billy-vel közös, 'Routes' című szám is:

Az album megjelenésének napján bemutatták a 'Gears' című szám hivatalos videoklipjét is.

Mark Morton friss közleménye így szól: "Végre eljött a nagy nap! Mindannyian rendkívül izgatottak vagyunk, hogy végre kiadhatjuk új, bandáról elnevezett albumunkat. Rettentően büszkék vagyunk erre a dal-kollekcióra - talán ezek a valahavolt legjobb alkotásaink. Mint egységes banda, újra ránk lelt a féktelen energia, és ismét kigyulladt egy kreatív láng, ami számotokra is rögtön evidenssé válik a dalok hallatán és az album lüktetését megérezvén. Mindenki rendkívül izgatott, aki részt vett ebben a projektben, mert a világ végre hallhatja, min munkálkodtunk az utóbbi időben. Reméljük, nektek is tetszik a végeredmény; egyúttal pedig köszönjük a támogatást!".

Alább az album többi dala is elérhető szöveges videó formájában:

Az új album munkálatait összefoglaló videó-sorozat első négy része itt érhető el:

A Lamb Of God eredetileg a legendás Kreator zenekar társaságában bonyolított volna le európai turnét március és április folyamán. A State Of Unrest nevezetű körút - amin a texasi Power Trip lett volna az előzenekar - végül elhalasztásra került, a globális szintű koronavírus-járvány okán.

2020 őszén a Megadeth társaságában bonyolít le nagyszabású észak-amerikai turnét a Lamb Of God. Ezen a körúton részt vesz a Trivium és az In Flames is. Bővebb infók, beosztás itt érhető el.

A Lamb Of God legutóbbi teljes értékű albuma, a 'VII: Sturm und Drang' 2015-ben jelent meg. Ezt követte a 2016-os 'The Duke' EP, majd pedig a 2018-as feldolgozás-album, a 'Legion: XX', amit eredeti nevükön, Burn The Priest-ként jelentettek meg.


Megjelent a 'Lamb of God' album - itt az új videoklip, a 'Gears'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás