Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

NIGHTMARE - hivatalos előzetes a 'Dead Sun' albumhoz


2016-11-22

A nemrégiben két tagcserén is átesett, legendás francia heavy-power banda egy hosszas dalszerzési folyamat után vonult be a Grenoble-beli At Rock Stúdióba...

Az új Nightmare album - aminek munkálatairól itt írtunk - producelését Patrick Liotard és Joost Van Den Broek (Epica) végezte; a hangtechnikai utómunkálatokat pedig Gerald Jans (Epysode, Channel Zero) látta el, a belgiumi Noise Factory Stúdióban. A keverés június folyamán volt esedékes, a hollandiai Sandlane Stúdióban, Van Den Broek által.

A Nightmare új nagylemeze 'Dead Sun' címmel lát napvilágot, 2016. november 25-én, az AFM Records jóvoltából, az alábbi borítóval és tracklistával:

01. Infected
02. Of Sleepless mind
03. Tangled In The Roots
04. Red Marble & Gold
05. Ikarus
06. Indifference
07. Dead Sun
08. Seeds Of Agony
09. Inner Sanctum
10. Serpentine
11. Starry Skies Gone Black

A lemez első single-dala az 'Ikarus' című szám. A hozzá tartozó videoklip szeptember 23-án debütált. Később megjelent a 'Serpentine' hivatalos kisfilmje. A premierek lentebb érhetők el.

A Nightmare a Grenoble-beli La Belle Electrique klub színpadán tartja első hivatalos lemezbemutató koncertjét, az album megjelenésének napján.

A legendás bandából tavaly júliusban távozott az énekes-dobos testvérpár, Jo és David Amore. Jo Amore énekes 1980-tól kezdve állt a banda élén. Testvére, David '99-ben csatlakozott a felálláshoz. A két zenész nem hozta nyilvánosságra döntésének okát, de a banda néhány hónapja kiadott egy ezzel kapcsolatos közleményt.

Aki azt hitte, hogy ezzel véget érnek a veterán banda tevékenységei, az nagyot tévedett. A Nightmare 2015. október 12-én, egy Grenoble-beli konferencia alkalmával mutatta be megújult felállását: az énekesi posztra ezúttal egy hölgyet választottak, Magali Luyten (Beautiful Sin, Beyond The Bridge, ex-Ayreon) személyében; a régi dobos helyére pedig Olivier Casula (Sangdragon, ex-Thalidomide, The Seven Gates) érkezett. Az ezzel kapcsolatos videó-üzenet lentebb tekinthető meg.

A Nightmare nemrég egy reissue-projektet vett tervbe, de a felállásbeli változások okán, a maradék három zenész, Yves Campion (basszer), Franck Milleliri (gitáros) és Matt Asselberghs (gitáros) úgy döntött, az új tagokkal inkább nekilát egy vadonatúj nagylemez munkálatainak - ebből született meg végül a 'Dead Sun' album.

 

Íme az új lemez hivatalos előzetese:


NIGHTMARE - hivatalos előzetes a 'Dead Sun' albumhoz
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás