Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [140. rész]


2016-10-12

Ma egy egészen friss nótát hallgatunk, egy all-star hard rocker banda előadásában.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 140. rész

ART OF ANARCHY - 'The Madness'

A néhai Scott Weiland (ex-Stone Temple Pilots) 2015 elején a Disturbed basszerosával, John Moyer-rel és a Guns N' Roses akkori gitárosával, Ron "Bumblefoot" Thal-lal jött össze: ebből alakult meg az Art Of Anarchy projekt, amit tavaly az év egyik legizgalmasabb bandájaként jelentettek be. Az all-star rockbanda felállását egy ikerpár, Jon és Vince Votta egészíti ki. A csapat bemutatkozó albuma 2015. június 8-án jelent meg, a Century Media Records legújabb leányvállalata, az Another Century jóvoltából.

Az Art Of Anarchy - melynek tagjai összesen több mint 150 millió eladott lemezzel büszkélkedhetnek - egy vérbeli "anarchista rockbanda", aminek felállását egy évig az ikonikus Scott Weiland vezette, aki a műfaj egyik legkarakteresebb, legtehetségesebb frontembere volt. Tulajdonképpen Ron "Bumblefoot" Thal-t sem kell bemutatni a közönségnek, és a Disturbed, valamint a Union Underground basszerosa, John Moyer sem ismeretlen az amerikai hard rocker körökben. A Votta-testvérek Bumblefoot régi barátai: a dobos Vince és a ritmusgitáros Jon a New York-i szcéna legígéretesebb zenészei között szerepel.

Az Art Of Anarchy ötlete úgy született, hogy Jon Votta felkereste Bumblefoot-ot egy olyan hard rocker banda megalapításának indíttatásával, amiről "sokat beszélnek majd az emberek". A két barát azonnal tudta, hogy az egyedi hangzás eléréséhez kizárólag Scott Weiland lenne a megfelelő énekes. Amint Scott elvállalta a szereplést, már csak John Moyer agresszív, de dallamos és pontos játékára volt szükség.

A csapat bemutatkozó, saját elnevezésű nagylemezének dalait maga Bumblefoot producelte, és ő a volt keverését felelős hangtechnikus is; viszont a "kompomisszumokat nem kötő, lázadó hangulatú" számokat nagyrészt Jon Votta írta. Ez utóbbi így nyilatkozott: "Ez az az album, aminek kiadásáról azóta álmodozom, mióta először magamhoz vettem a gitárt".

Lévén Scott Weiland december 3-án elhunyt, az énekesi pozíció megüresedett, a banda egy ideig szünetelt, Weiland utódját végül a Creed-ből ismert Scott Stapp személyében mutatták be. Az énekes nemrég elmondta: "A srácok már tavaly decemberben felkerestek engem, én pedig természetesen azonnal elvállaltam a közös szereplést, mivel egy igazán fasza kis projektről van szó. Büszke vagyok az új albumunkra, és arra, hogy új barátságokat kötöttem. Nagyon jó érzés olyan zenészekkel kollaborálni, akik más-más zenei háttérrel rendelkeznek - szerintem ez érződik a dalok stílusán is. Izgatottan várom már azt is, hogy találkozzak a rajongókkal!".

Az új dal bemutatását 2016. október 7-én eszközölte az Art Of Anarchy. A banda új single-dala a 'The Madness' címet viseli - a hivatalos videoklipet az a Dan Catullo rendezte, aki a 2009-es 'Creed: Live' című DVD-n végzett munkája során Guinness Világrekordot döntött, miután ő használta eddig a legtöbb, 239 darab kamerát egy koncertfilm rögzítéséhez). Az új Art Of Anarchy nagylemez várhatóan 2017 elején kerül forgalomba, az Antoher Century Records jóvoltából.

A banda új felállása egyúttal bejelentette első nyilvános fellépését: október 27-én, csütörtökön a New York City-beli Gramercy Színházban állnak színpadra. A koncerten az első lemez dalai, valamint új nóták egyaránt el fognak hangzani.

Bumblefoot így nyilatkozott: "Úgy érzem, valami igazán különlegeset alkottunk; és már alig várjuk, hogy mindezt megoszthassuk a világgal. Gyertek el, és bulizzatok egy hatalmasat velünk - tuti, hogy nem fogjátok soha elfelejteni ezt az estét! Nem is beszélve első nagylemezünkről, ami jövő év legelején jelenik meg".

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [140. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás