Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Ismét közösen lépett színpadra a THEATRE OF TRAGEDY két énekese, Liv Kristine és Raymond Rohonyi (videó)


2016-10-25

A Theatre Of Tragedy alapítói a tavaly decemberi turnét (amikor 13 év után álltak újra együtt színpadra) követően most ismét közösen koncerteztek.

Kristine és Rohonyi a 2016-os Metal Female Voices Festival színpadán léptek fel, a belgiumi Wiezében, október 23-án. A páros egy speciális ToT-show-val készült, aminek során előadták egykori bandájuk néhány örökzöld klasszikusait. Íme a felvételek:

Liv Kristine - akit néhány hónapja rúgtak ki a Leaves' Eyes-ból (a körülményeket azóta sem sikerült tisztázni) - nemrég a következő hírekkel szolgált: "Kedves rajongók és barátok! Minden hálám és szeretetem a Tiétek - köszönöm, hogy velem vagytok ebben a nehéz időben is! A zene szeretete közös bennünk; mindannyiónknak muzikális szíve és lelke van; és én most szeretnék megosztani egy meglepetés-hírt veletek: mivel nagyon büszke vagyok Rátok, és nagyon örülük, hogy továbbra is hisztek bennem, elárulhatom, hogy hamarosan újra munkába állok Ray és Tommy Olsson társaságában!".

Liv ezzel egykori Theatre Of Tragedy-beli bandtársaira, Raymond Rohonyi-ra és Tommy Olsson gitárosra utalt - ez tehát azt jelenti, hogy a jövőben valamilyen formában összeáll a legendás norvég zenekar klasszikus felállásának egy része. Hamarosan fény derül a titokra!

Liv és Raymond tavaly decemberben álltak 13 év után újra együtt színpadra, az oroszországi Jaroszlávban:

Liv Kristine ezt megelőzően közölte, hogy néhány fellépés erejéig újra színpadra áll Ray társaságában (erről itt írtunk). A többnyire oroszországi koncertek szettlistája a következőképpen nézett ki:

01. Vervain (Liv Kristine szóló)
02. Commute (Theatre Of Tragedy)
03. Image (Theatre Of Tragedy)
04. Siren (Theatre Of Tragedy)
05. Venus (Liv Kristine szóló)
06. My Wilderness (Liv Kristine szóló)
07. Panic (Liv Kristine szóló)
08. A Hamlet For a Slothful Vassal (Theatre Of Tragedy)
09. Der Tanz der Schatten (Theatre Of Tragedy)
10. Black as the Devil Painteth (Theatre Of Tragedy)
11. On whom the Moon Doth Shine (Theatre Of Tragedy)
12. Machine (Theatre Of Tragedy)
13. Paris Paris
(Liv Kristine szóló)
14. Let You Down (Theatre Of Tragedy)
15. Cassandra
(Theatre Of Tragedy)
16. Love Decay (Liv Kristine szóló)

A 2010-ben feloszlott norvég Theatre Of Tragedy zenekart 1993-ban alapította a két énekes, Kristine és a magyar származású Raymond "István" Rohonyi. A '90-es években számos nagysikerű albumot, EP-t adott ki a banda; köztük a széles körökben elismert 'Velvet Darkness They Fear' (1996) és 'Aegis' (1998) lemezeket.

A T.O.T. eleinte death-doom metal stílusú bandaként indult, de ez volt az első zenekar, akik női szoprán hangot alkalmaztak ebben a műfajban. Zenéjük később atmoszférikusabb, gótikusabb; majd indusztriális irányt váltott, de Kristine 2003-as távozásával, és Nell Sigland énekesnő érkezésével visszatértek a gótikusabb vonalra.

A Theatre Of Tragedy a norvégiai Stavanger-ben, 2010. október 2-án adta utolsó koncertjét. A felvétel - ami itt hivatalos formájában teljes egészében megtekinthető - később 'Last Curtain Call' címmel jelent meg DVD-n.

A fentebb említett Kristine-Rohonyi reunion okán, felmerültek a pletykák, hogy esetleg a jövőben újra összeáll a Theatre Of Tragedy. A BraveWords magazin megpróbálta kideríteni, mi igaz ebből: a szerkesztők felkeresték az egykori banda billentyűsét, Loretz Aspen-t és dobosát, Hein Frode Hansen-t.

Aspen a következőket közölte: "Nagy esély van arra, hogy SOSEM lesz reunion, de a Liv-Raymond show egy igazán remek kis produkciónak ígérkezik. Ettől függetlenül nem tudom, ki indította a pletykákat, de azokból aligha igaz valami...".
Hein: "Sajnos egy T.O.T.-reunion valószínűsége annyi, mint egy Doors-reunionnak az eredeti énekessel... Ezügyben egyikőnket sem keresett fel senki, és mi sem kerestünk fel senkit".

Ennek ellenére - Liv friss közleménye alapján - (ha nem is T.O.T., de) egy egyelőre ismeretlen projekt formájában újra együtt dolgoznak az alapítók (Aspen és Hansen kivételével).


Ismét közösen lépett színpadra a THEATRE OF TRAGEDY két énekese, Liv Kristine és Raymond Rohonyi (videó)
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás