Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

UNLEASH THE ARCHERS - új szöveges videó az 'Apex' albumról: 'Ten Thousand Against One'


2018-09-12

A Brittney Slayes énekesnő vezette vancouveri dallamos death metal banda a tavalyi évben adta ki 'Apex' című albumát, amiről most új promó-klip jelent meg.

Egy hónappal a tavaly novemberi európai körút után ismét visszatért tengerentúlra az Unleash The Archers: a banda ugyanis Dániában rögzítette negyedik nagylemezét; méghozzá a híres Jacob Hansen producer közreműködésében (erről itt számoltunk be).

Az idén 11 éves Unleash The Archers zenekar egy újabb szörnyeteggel ünnepelte meg fennállásának egy évtizedét: negyedik nagylemezük, az 'Apex' 2017. június 2-án jelent meg, a Napalm Records jóvoltából.

Brittney Slayes énekesnő korábbi közleménye így szól: “Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy kiadhatunk egy újabb, teljes egészében koncepcionális albumot. Remek móka volt kidolgozni egy új, izgalmas sztorit, aminek alapjait a turné közben formáltuk meg. Ebben a történetben egy új főszereplőt ismerhettek meg - ő a Halhatatlan, aki ellenfelét, a Matriarchát szolgálja. Nagyszerű időket töltöttünk, miközben írtuk az új nótákat, és szerintem a koncepció erős kohéziós ereje érezhető a zene teljes egészén is. Egyfajta különleges vibrálás lengi át az albumot az elejétől a végéig; és már alig várjuk, hogy megtudhassuk, mit szólnak a rajongók az új dalokhoz! Eszünk ágában sincs letenni még egyszer az asztalra ugyanazt az albumot; és egyébként is... az 'Apex'-en erősen kiérezhető az a fejlődés, amin utolsó albumunk óta átestünk. Véleményünk szerint ez az anyag ínyére válik majd a régi és az új rajongóknak egyaránt - konkrétan egybe olvasztottuk előző lemezeink legjobb elemeit, és mondhatni tökélyre csiszoltuk mindezt”.

Az 'Apex' borítóját Ken Sarafin készítette. A mű az album koncepcióját adó kalandok helyszínét mutatja be. A történetet természetesen gyors gitár-témák, arcolvasztó szólók, fülsüketítő hörgések, lüktető basszus-ritmusok és Brittney Slayes királynői énekhangjának egyedisége teszi teljessé.

A tracklista:
01. Awakening
02. Shadow Guide
03. The Matriarch
04. Cleanse The Bloodlines
05. The Coward's Way
06. False Walls
07. Ten Thousand Against One
08. Earth And Ashes
09. Call Me Immortal
10. Apex

Az Unleash The Archers új lemeze tulajdonképpen egyetlen kifejezéssel könnyen jellemezhető: "All hail heavy metal!”.

A lemezről elsőként a 'Cleanse The Bloodlines' című szám látott napvilágot, hivatalos videoklip formájában. Az énekesnő erről a következőket nyilatkozta: "Már tűkön ülve vártuk, hogy végre bemutathassuk az új album első dalát. Elárulhatjuk, hogy ezt a számot választotta a banda minden tagja, előzetes megbeszélések, egyeztetések nélkül! Egy roppantul kemény nótáról van szó; így egy hasonlóan kemény videoklipet forgattunk hozzá. Ezúton szeretnénk megköszönni a közreműködést Richard Olak-nak, a rendezőnek, aki kivételes munkát végzett, leképezvén a teljes album esszenciáját. Két brutális forgatási napon vagyunk túl... habár a hőmérséklet mindvégig nulla fok körül mozgott, megérte minden pecre, mivel zseniális lett a végeredmény. Nem mellesleg 6K RED Weapon típusú eszközt használtunk a munkálatok során - ez az egyik legkiválóbb kamera a világon; szóval remek minőségre számíthattok. Biztosak vagyunk benne, hogy imádni fogjátok ezt a dalt és a videoklipet!".

Később megjelent a 'The Matriarch' című szám szöveges videója, valamint a címadó dal audiója is. Íme a premierek:

Augusztus végén közzétették az album nyitó-dalának ('Awakening') hivatalos, egész-bandás playthrough-videóját, egy évvel később pedig megjelent a 'Ten Thousand Against One' szöveges videója is:

A "power metalos éneket a death metalos hörgéssel, ízes gitárszólókkal és komplex dob-témákkal vegyítő" Unleash The Archers legutóbbi, harmadik nagylemeze, 'Time Stands Still' címmel, 2015. június 26-án került az európai boltok polcaira, mint a 2011-es 'Demons of the AstroWaste' album folytatása. Erről bővebben itt írtunk.

A banda felállása így néz ki:

Brittney Slayes - ének

Scott Buchanan - dobok

Grant Truesdell - gitár, vokál

Andrew Kingsley - gitár, vokál

Nikko Whitworth - basszusgitár


UNLEASH THE ARCHERS - új szöveges videó az 'Apex' albumról: 'Ten Thousand Against One'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás