Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

SATYRICON - bemutatták a 'Deep Calleth Upon Deep' album címadó dalát


2017-08-11

A veterán norvég black metal banda nemrég nekilátott új albuma munkálatainak. Most további részleteket is elárultak az új lemezről.

Mint kiderült, az új Satyricon album 'Deep Calleth Upon Deep' címmel jelenik meg, 2017. szeptember 22-én, az osztrák Napalm Records jóvoltából, CD-n, limitált digipakban, limitált bakeliten és digitális formában.

A banda egy Oslo-külvárosi stúdióban rögzítette új albumát. Sigurd 'Satyr' Wongraven frontember elárulta a TeamRock.com magazinnak: "Elég hosszú ideje ebben a kis kunyhóban jammelgetünk. Akármikor eljövünk ide, az atmoszféra rendkívül fasza – nagyon szeretünk itt lenni. Mondtam is a srácoknak, hogy sűrűbben kéne ide jönni, mert mindaz a lélek, mi körüllengi e szobát, valami igazán egyedit és különlegeset eredményez. Ezért döntöttünk úgy, ide költöztetjük felszereléseinket és hangmérnökeinket, ahelyett, hogy a Satyricon-t vinnénk el egy külön stúdióba...".

Az album keverését ezúttal is Mike Fraser végezte (aki legutóbb a 2006-os 'Now, Diabolical' albumon dolgozott együtt a bandával). A 'Deep Calleth Upon Deep' "nem szimplán az extrém metal műfaj egyik zászlóvivőjének újabb dal-kollekciója; annál inkább egy valódi reinvenció, egy új éra a Satyricon történetében, egy végleges kinyilatkoztatás a legendás banda zenéjénel esszenciáját és művészetének értékét illetően".

Satyr elmondta: "Közeledvén az új lemez megjelenéséhez, észben kell tartanunk, hogy lehet, hogy ez valami teljesen új dolognak a kezdete, de az is lehet, hogy mindennek a vége. Ha ez lesz az utolsó albumunk, akkor annak nagyon különlegesnek kell lennie. Ha fogunk még rögzíteni további lemezeket, akkor pedig jobb, ha megbizonyosodok arról, hogy totálisan különbözik az előző anyagoktól; egyfajta újdonság-érzetet hordoz magában. Érzésem szerint ez egy nagyon sötét, rendkívül spirituális, önbizalommal és energiával teli album... Ha részt akarsz venni ebben a kalandban, akkor fel kell készülnöd, hogy a lelked legsötétebb mélységeibe ásod le magad...".

A 'Deep Calleth Upon Deep' album borítója egy bizarr 1898-as rajzot ábrázol, ami Norvégia egyik legnevesebb művésze, Edvard Munch nevéhez fűződik.

A tracklista:
01. Midnight Serpent
02. Blood Cracks Open The Ground
03. To Your Brethren In The Dark
04. Deep Calleth Upon Deep
05. The Ghost Of Rome
06. Dissonant
07. Black Wings And Withering Gloom

08. Burial Rite

Az előrendeléseket itt lehet leadni. Ízelítőképpen alább elérhető a címadó dal, aminek kapcsán Satyr így szólt: "Nem volt könnyű kiválasztani azt a dalt, ami reprezentálja az albumot, mivel mindegyik más és más típusú nóta. Külön individualitással lehetne jellemezni minden számot - és ezek az egyéni, erős tételek teszik eggyé a teljes anyagot. A címadó azonban az egyetlen szám, amit baritón és normál gitár-témák használatával vettünk fel. Ezt azért éreztük fontosnak, mert mélyebb a hangvétel, és a hallgatónak is könnyebb elmerülnie a keményebb részek groove-jainak áramlatában. Van benne egyébként mellotron, cselló, hegedű és háttér-vokál is - ez utóbbit egy klasszikusan képzett énekes, Håkon Kornstad adja elő. Gondoljatok erre a számra úgy, mintha egy különleges kaland lenne: hallgassátok hangosan, hunyjátok le a szemeteket, és vágjatok neki a sötét erdőnek. Én magam is ezt szoktam csinálni".

Hamarosan jönnek a további hírek az új Satyricon album kapcsán... de addig is egy másik örvendetes hír: a banda szeptember 24.-i kezdettel európai lemezbemutató turnéra indul. Satyr ennek kapcsán elmondta: "Koncertjeink nagy része az elmúlt években teltházas esemény volt; ez pedig rendkívül büszkévé tesz engem. Rajongóink jól tudják, hogy már hosszú ideje könyörtelen módon űzzük a turnézást, de mégis minden alkalom különlegesnek számít. Az új album egy olyan alkotás, amit kizárt, hogy ne isntenítenének a fanok - főként élőben... A Satyricon ugyanis elsősorban egy élő banda. Minden koncertet felejthetetlenné fogunk tenni!".

Íme a turné dátumainak és állomásainak listája:

Szeptember
24 - Hamburg, Németország - Grunspan
25 - Essen, Németország - Turock
26 - Tilburg, Hollandia - 013
27 - Vosselaar, Belgium - Biebob
29 - London, Anglia - Heaven
30 - Párizs, Franciaország - La Maroquinerie

Október
1 - Nantes, Franciaország - Mjc De Reze
2 - Toulouse, Franciaország - Le Metronum
4 - Madrid, Spanyolország - Sala But
5 - Barcelona, Spanyolország - Razzamatazz
6 - Montpellier, Franciaország - Rockstore
7 - Bologna, Olaszország - Zona Roveri
9 - Zürich, Svájc - Dynamo
10 - München, Németország - Backstage Halle
11 - Bécs, Ausztria - Szene
12 - Prága, Csehország - Akropolis
14 - Krakkó, Lengyelország - Kwadrat
15 - Varsó, Lengyelország - Progresja
16 - Berlin, Németország - SO36
17 - Koppenhága, Dánia - Pumpehuset
19 - Aarhus, Dánia - Train
20 - Göteborg, Svédország - Pustervik
21 - Stockholm, Svédország - Klubben

A Satyricon 2015. május 5-én adta ki 'Live At The Opera' című koncert-anyagát. A dobos, Kjetil-Vidar "Frost" Haraldstad nemrég árulta el, hogy a banda tervbe vett egy feldolgozás-albumot is, de a tavalyi évben inkább a klasszikus 'Nemesis Divina' album 20. évfordulójának ünnepe zajlott. A 2016 tavaszán újra kiadott lemezt maga a legendás frontember, Satyr remaszterizálta (akit néhány évvel ezelőtt agydaganattal diagnosztizáltak).


SATYRICON - bemutatták a 'Deep Calleth Upon Deep' album címadó dalát
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás