Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [192. rész]


2017-04-12

1987, Los Angeles, heavy metal... a legtökéletesebb háromszög!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 192. rész

ARMORED SAINT - 'Reign Of Fire'

Az Armored Saint egy amerikai heavy metal zenekar, melyet 1982-ben alapított Los Angelesben John Bush énekes, Joey Vera basszusgitáros, Dave Prichard és Phil Sandoval gitárosok, valamint Gonzo Sandoval dobos (Phil testvére), a South Pasadena Gimnáziumban. Több évtizedes pályafutásuk alatt többször feloszlottak, majd újjáalakultak. Eddig nyolc stúdióalbumuk és két koncertlemezük jelent meg.

Az Armored Saint első dalai 1983-ban jelentek meg a Metal Blade kiadónál (ezek közül az egyik, a 'Lesson Well Learned' helyet kapott a kultikussá vált 'Metal Massacre II' c. válogatás-albumon), majd leszerződtette őket a nagy kiadónak számító Chrysalis Records, ahol 1984-től 1987-ig három nagylemezt dobtak piacra. Második albumuk ('Delirious Nomad') már a Billboard 200-as lemezeladási listájára is felkerült, de az igazi átütő siker elkerülte a zenekar, így a Chrysalis-szerződés lejártával újra a Metal Blade-hez kerültek. 1990-ben leukémia következtében elhunyt az együttes alapító gitárosa, Dave Prichard. A következő évben jelent meg az Armored Saint negyedik stúdióalbuma, a 'Symbol of Salvation', melynek megírásában még Prichard is részt vett. 1992-ben az Anthrax megkereste John Bush-t, hogy legyen az énekesük. Bush ekkor kilépett a zenekarból, ami ezzel egyidejűleg fel is oszlott.

Az Armored Saint 1999-ben alakult újjá, de emellett Bush az Anthrax tagja maradt, illetve a basszusgitáros Joey Vera is játszott más zenekarokban (Fates Warning, Engine). Az újjáalakult együttes mindössze egyetlen stúdióalbumot adott ki ('Revelation', 2000), illetve egy korai demókat, feldolgozásokat, koncertfelvételeket és két új dalt tartalmazó dupla válogatást ('Nod to the Old School', 2001), majd ismét feloszlottak.

2005-ben John Bush távozott az Anthraxből, de az Armored Saint hivatalosan csak 2008-ban állt össze ismét, mikor megkezdték hatodik nagylemezük munkálatait. Az album végül 2010-ben jelent meg 'La Raza' címmel. Az együttes legutóbbi albuma a 2015-ös 'Win Hands Down', de ezen felül, a 2017-es évben kiadták második koncert-anyagukat, a 'Cape Noctum'-ot, aminek stúdiós költségeit a rajongók fedezték.

'Reign Of Fire' című single-daluk harmadik nagylemezükön, a 'Raising Fear' címűn szerepel, mint nyitó-nóta. A Chrysalis jóvoltából 1987 szeptemberében kiadott album az első AS-anyag volt, amit négytagúként rögzített a banda (lévén Phil Sandoval a 'Delirious Nomad' felvételei közben kilépett a felállásból). Egyben ez a banda utolsó albuma, amin az 1990-ben (26 éves korában) leukémiában elhunyt Dave Prichard játszik.

A 'Raising Fear' album több single-dalához is videoklip készült; így az MTV révén egy szélesebb közönség is megismerhette a bandát. Felkerült a lemezre egy Lynyrd Skynyrd-feldolgozás ('Saturday Night Special'), de ezen kívül az összes nótát a banda tagjai írták és producelték, kollektíve, négy különböző kaliforniai stúdióban; köztük a híres Van Nuys-beli Sound City Stúdió falai között.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [192. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás