Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

ENSLAVED - itt az új videoklip az 'E' albumról!


2017-10-06

A norvég prog-metalisták ősszel egy vadonatúj nagylemezzel jelentkeznek, a Nuclear Blast kiadó révén.

Az Enslaved következő, 'E' címet viselő albumát Jens Bogren (Soilwork, Opeth, Katatonia, Amon Amarth) keverte, a svédországi Fascination Street Stúdióban. A felvételek Norvégiában, a bergeni Duper & Solslottet Stúdióban zajlottak.

Az Enslaved az alábbi friss híreket közölte: "Pillanatnyilag egy európai turné leszervezésével vagyunk elfoglalva. Emellett elmondhatjuk azt is, hogy a 2017-es lesz az az év, ami zenénk hangzásában komoly előrelépést fémjelez: tehát még progresszívabb, még dallamosabb, egyben még organikusabb és még old schoolabb anyaggal kell számolnotok... szóval sok volt a kísérletezés...".

Azóta egy hivatalos közlemény is megjelent az 'E' album kapcsán - ez így szól: "14. mesterművével végleg megszabadult minden műfajbeli határoktól a banda: nyolc vadonatúj dalon, és egy órán keresztül űzi a prog, az extrém és a shoegaze speciális elegyét. Az új albumot ezúttal is Ivar Bjørnson gitáros és Grutle Kjellson énekes-basszer szent kooperációja szülte; ugyanakkor egy új billentyű-mester / énekes, Håkon Vinje debütálását fémjelzi. Az 'E' tehát kétségkívül egy új éra az Enslaved történetében. A lemezborítót ismét Truls Espedal tervezte; vendégként pedig a Wardrunából ismert Einar Kvitrafn Selvik, valamint Daniel Mage furulyás és Kjetil Møster jazz-szaxofonos szerepel, a 'Hiindsiight' és a 'Feathers Of Eolh' dalokban".

A tracklista:
01. Storm Son
02. The River's Mouth
03. Sacred Horse
04. Axis Of The Worlds
05. Feathers Of Eolh
06. Hiindsiight
07. Djupet (bónusz track)
08. What Else Is There? (Röyksopp feldolgozás; bónusz track)

Az október 14-én megjelenő album immáron előrendelhető többféle változatban, a Nuclear Blast online shop-jában. Ízelítőképpen a  'Storm Son' című számot mutatták be, hivatalos videó formájában, amit Josh Graham (Soundgarden, Neurosis) készített. A single külön kislemez formájában is megvásárolható.

Az Enslaved legutóbbi, 13. stúdióalbuma 2015. március 6-án jelent meg, 'In Times' címmel, a Nuclear Blast jóvoltából (erről bővebben itt írtunk). A tavalyi évben a zenekar fennállása 25. évfordulóját ünnepelte.

Október 6-án megjelent a 'The River's Mouth' ímű szám hivatalos klipje, amit Josh Graham rendezett. Íme a premier:

Alább elérhető az új album első négy hivatalos előzetese, amiben Grutle Kjellson dalszövegíró magyarázza el a látszólag egyszerű lemezcím jelentését; majd pedig bemutatják az új billentyűst, és a stúdió titkait is megismerhetjük:


ENSLAVED - itt az új videoklip az 'E' albumról!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás