Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

PÄNZER - új szöveges videó a német all-star metalbanda második albumáról: 'I'll Bring You The Night'


2017-10-08

A Nuclear Blast hatáskörébe tartozó "vérbeli német heavy metal banda" - amit három legendás zenész alkot - 'Fatal Command' címmel jelentette meg új albumát.

A Destruction frontembereként ismert basszusgitáros-énekes, Schmier az Accept gitárosával, Herman Frank-kal (Victory) és dobosával, Stefan Schwarzmann-nal (Accept, ex-Running Wild) állt össze néhány évvel ezelőtt a Pänzer zenekarban, melynek debütáló albuma 'Send Them All To Hell' címmel jelent meg 2014. november 28-án.

Azóta történt némi felállásbeli változás; ugyanis Frank nemrégiben - szóló-projektjeinek elfoglaltságaira hivatkova - kilépett a csapatból. Helyét egy másik legenda, V.O. Pulver (Poltergeist, G.U.R.D.) vette át; de időközben egy másik gitárossal - Pontus Norgren (HammerFall) - is kiegészült a felállás.

Schmier a következőket nyilatkozta: "Sosem könnyű változtatni a felálláson, de ehhez azt is hozzá kell tenni, hogy az alap-mag - és a lényeg - ugyanaz marad; így a gépezetnek egy pillanatra sem kell leállnia. És persze továbbra is nagyon jól szórakozunk! Én például roppantul élvezem, hogy vérbeli heavy metalt játszhatok, amolyan vérbeli germán stílusban. Nálunk nincsenek határok: csak azt csináljuk, amit szeretünk, amihez értünk. Sőt, még elvárások sincsenek - tehát nem mondja meg senki, hogy szóljunk, mit játsszunk... egyszerűen csak kibaszott old-school metalzenét művelünk!".

Pontus elmondta: "Nem volt nehéz a döntésem, amikor felkértek, hogy csatlakozzak a Pänzer-hez: egyértelmű, határozott IGEN-t mondtam! Számomra az a legfontosabb, hogy jóbarátokkal zenélhessek együtt, és ebben a bandában minden megvan, ami a jó bulihoz kell".

"Miután elkészült a debütál Pänzer album, a srácok felkértek, hogy segítsem ki őket a színpadon, mivel fontos volt számukra a dupla gitár-támadás kivitelezése" - emlékszik vissza V.O. Pulver. "Természetesen rögtön elvállaltam a felkérést, mert itt mindenki jóbarátom. Azt amikor lehetőségem adódott, hogy állandósult tagja legyek a bandának, megint nem hezitáltam egy másodpercet sem, azonnal elfogadtam az ajánlatot. Alig várom már, hogy újra visszahozzuk fiatalkorom zenéjét!".

A megújult Pänzer idén nyáron bejelentette: második nagylemezük 'Fatal Command' címmel jelenik meg, 2017. október 6-án, a Nuclear Blast Records révén. (A rendeléseket itt lehet leadni.)

Schmier az új album irányzata kapcsán elmondta: "Gondoljatok a Judas Priest-re vagy az Accept-re... vagy legalábbis egy rakás gyors metal-himnuszra. Nálunk nincsenek balladák, de ettől függetlenül szerintem több a dallamos nóta ezen a lemezen, mint az előzőn. A refrének és a gitár-témák roppantul fogósak; a szólók és a dupla-basszus pedig remekül kiegészítik egymást. Az NWOBHM műfaj korai, dicső napjai előtt rójuk le tiszteletünket. Az összes dal gyors, kemény és old-school stílusú - ezzel is szeretnénk életben tartani az eredeti metal-lelket".

A 'Fatal Command' lent látható, társadalom-kritikus borítóját a baseli Little Creek Stúdió munkatársai készítették.

A lenti lejátszón - melyben bemutatják a banda új tagjait - meghallgatható a Pänzer vadonatúj single-dala, a 'Satan's Hollow'; most pedig közzétették a 'Fatal Command' album első hivatalos szöveges klipjét, ami a 'We Cannot Be Silenced' című számhoz készült:

Újabban megjelent a lemez címadó dalának hivatalos videoklipje, és az 'I'll Bring You The Nihgt' szöveges videója is:

Alább megtekinthető az album első két hivatalos előzetese, amiben a lemezborító és a dalszövegek, valamint az azok mögötti inspiráció titkait ismerhetjük meg:


PÄNZER - új szöveges videó a német all-star metalbanda második albumáról: 'I'll Bring You The Night'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás