Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Elhunyt a MOLLY HATCHET egyik alapítója / gitárosa, Dave Hlubek


2017-09-03

Dave Hlubek 2017. szeptember 3-án vesztette életét, szívroham következtében. A veterán zenész 66 éves volt.

A Molly Hatchet az alábbi közleményt osztotta meg a Facebook-on: “Mély fájdalommal kell tudatnunk mindenkivel, hogy szeretett barátunk, bandatársunk, Dave Hlubek elhunyt. Dave volt a Molly Hatchet egyik alapítója, szólógitárosa. Néhai barátunk rengeteg megmozdulással járult hozzá a southern rock műfajhoz - ezek egyik volt például a ‘Flirtin’ With Disaster’ album. Részvétünket küldjük Dave családjának - kitartást kívánunk nekik ezekben a nehéz időkben. Nagyon fog hiányozni nekünk is, de sosem felejtjük el; lévén zenéje és öröksége tovább él a Molly Hatchet dalaiban”.

David Lawrence Hlubek 1951. augusztus 28-án született, a floridai Jacksonville-ben. Ő volt a legendássá vált Molly Hatchet egyik alapítója, az 1971-es évben (habár ezt követően tovább három év kellett, mire kiteljesedett a banda felállása). Hlubek összesen kilnce Molly Hatchet stúdióalbumon zenélt - köztük volt néhány sikeres platinalemez is; mint például a 'Molly Hatchet' (1978), a 'Flirtin’ With Disaster' (1979) és a 'Beatin’ The Odds' (1980). A gitáros első körben 1986-ig volt a zenekar tagja - ekkor kokain-függősége miatt távozott a csapatból. Dave 20 évvel később, 2005 januárjában tért végül vissza eredeti bandájába, és annak ellenére, hogy komoly egészségügyi problémái meglehetősen lekorlátozták színpadi fellépéseit, egészen haláláig hivatalos tagja maradt a zenekarnak.

A Molly Hatchet a tervek szerint szeptember 16. és december 15. között Európában és Észak-Amerikában turnézik - egyelőre nincs szó arról, hogy lemondanák a jövőbeni koncerteket Hlubek halála miatt.

Hlubek immáron a második Molly Hatchet-zenész, aki az idei évben életét vesztette: Banner Thomas ex-basszer áprilisban hunyt el, 63 évesen. Júliusban továbbá arról számoltunk be, hogy a banda egykori énekese, Jimmy Farrar három szívrohamot is túlélt; két évvel ezelőtt pedig elhunyt az egykori dobos, Bruce Crump is.


Elhunyt a MOLLY HATCHET egyik alapítója / gitárosa, Dave Hlubek
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás