Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Klip-premier: DRAGONFORCE - 'Midnight Madness'


2017-09-21

A Grammy-jelölt brit power metalisták új stúdióalbuma, a 'Reaching into Infinity' néhány hónapja jelent meg. Erről mutattak most be egy új klipet.

A 'Midnight Madness' hivatalos videója révén betekintést nyerhetünk egy DragonForce album munkálataiba. Herman Li gitáros ennek kapcsán így szólt: “Az évek során sok rajongó kérdezte már tőlünk, hogyan zajlanak egy adott album munkálatai. Aktuális single-dalunk, a 'Midnight Madness' remek betekintést nyújt legújabb albumunk, a 'Reaching into Infinity' stúdió-ügyeibe - ezáltal megtudhatjátok, amire kíváncsiak voltatok!”.

A 'Reaching into Infinity' album 2017. május 19-én jelent meg, a Metal Blade Records jóvoltából. A kiadás első hete után kiderült, hogy a lemez felkerült az USA-beli Billboard-toplista 70. helyére; egyben az 58. lett a Top 200 Frissen Megjelent Album (Current Albums) kiadványok listáján.

Az új album felvételei már tavaly nyáron elindultak, a híres svéd Fascination Street Stúdióban, Jens Bogren (Opeth, Amon Amarth, Katatonia, Soilwork) producer közreműködésében. A 'Reaching into Infinity' tehát a banda második albuma, amit "külsős" producerrel rögzítettek (bővebben az előző lemezről itt írtunk). Emellett a londoni Lamerluser Stúdióban, a Dark Lane Stúdióban (Witney, UK), és persze a banda saját termében, az Evil1 Stúdióban (Charleville-Mezieres, Franciaország), valamint a Shredforce One Stúdióban (CA, USA) is rögzítettek néhány témát.

"Rengeteget ingáztunk fesztivál-fellépések és stúdiók között - szinte a teljes tavalyi évünk ebből állt" - magyarázza Frederic Leclercq basszusgitáros, aki az elsőszámú dalszerzője volt az új lemeznek. "Szóval nagyon kemény és fárasztó volt a munkafolyamat. Jómagam főként basszus-témákat rögzítettem, de én feleltem a ritmus- és az akusztikus gitár-betétek nagy részéért is; tehát talán érthető, ha azt mondom, egy-két alkalommal szinte totálisan belefáradtam a dologba... ez szerintem elkerülhetetlen, ha az ember arra törekszik, hogy a lehető legjobbat adja magából. Úgy érzem, hogy korábban már bebizonyítottuk, hogy a gyors zenei témákban igencsak jók vagyunk; ezért most úgy gondoltam, hogy még tovább kellene színesíteni a dalainkat. Márpedig nagyon jól döntöttem, mert ahelyett, hogy megmaradtunk volna komfort zónánkban, kísérleteztem egy kicsit Marc énekhangjával is; a végeredményen pedig sokan meg fognak lepődni - biztos nem is gondolnátok, milyen mértékű brutalitásra képes ez a srác!".

A 'Reaching into Infinity' a DragonForce harmadik albuma, amin Marc Hudson énekel; egyben az első, amin az olasz dobos, Gee Anzalone játszik.

"Az album címe szerintem sok mindent elárult atekintetben, mihez szeretnénk kezdeni a jövőben a zenénkkel" - tette hozzá Fred. "Ez egy őrült világ, amiben élünk; a jövőre nézve meglehetősen nagy a bizonytalanság. A zene ereje azonban végtelen; majdhogynem ez az egyetlen dolog, ami erőt és reményt nyújthat az embereknek...".

A banda elsőként a San Francisco-beli Slim's klubban mutatja be az új dalokat, de július 15-én felléptek a Chicago Open Air fesztiválon is. A lemezbemutató turné első felvonása tehát Észak-Amerikában indult; később pedig (októberben) Nagy-Britanniában ad koncerteket a banda (ez utóbbi turné plakátja lentebb látható).

Íme a 'Reaching into Infinity' tracklistája és borítója:

01. Reaching Into Infinity
02. Ashes Of The Dawn

03. Judgement Day

04. Astral Empire

05. Curse Of Darkness

06. Silence

07. Midnight Madness

08. WAR!

09. Land Of Shattered Dreams

10. The eDGE OF THE wORLD

11. Our Final Stand

Special Edition

CD
01. Reaching Into Infinity
02. Ashes Of The Dawn
03. Judgement Day
04. Astral Empire
05. Curse Of Darkness
06. Silence
07. Midnight Madness
08. WAR!
09. Land Of Shattered Dreams
10. The eDGE OF THE wORLD
11. Our Final Stand
12. Hatred And Revenge (bónusz track)
13. Evil Dead (bónusz track)

Bónusz DVD (Live @ Woodstock Festival 2016)
01. Holding On
02. Heroes Of Our Time
03. Operation Ground And Pound
04. Holding On (Multi-angles)
05. Heroes Of Our Time (Multi-angeles)
06. Operation Ground And Pound (Multi-Angles)

A lemez első ízelítőjeként látott napvilágot a 'Judgement Day' című single, ami külön is elérhető a Spotify-on. Az album iTunes-os megrendelése esetén ez a szám ingyenesen letölthető. Később megjelent a 'Curse Of Darkness' című szám is - ezt a lenti lejátszón lehet meghallgatni. Emellett egy másik kedvcsinálót is közzétett a banda: alább megtekinthető a bónusz DVD-n szereplő koncertfelvétel, ami egyben az 'Operation Ground And Pound' hivatalos koncert-klipje.

Később megjelent az 'Ashes Of The Dawn' című szám hivatalos kisfilmje is:

A Dragonforce előző kiadványa, a 'Killer Elite – The Hits, The Highs, The Vids' című kollekció tavaly júliusban jelent meg, a Spinefarm Records jóvoltából. A 22 számos szett - aminek hosszideje 2 óra 30 perc - stúdió- és koncertfelvételek révén foglalja össze a Dragonforce hat nagylemezét, valamint élő performanszának lendületét. Erről bővebben itt írtunk.

A banda 2015 nyarán kiadott egy 'In The Line Of Fire' című DVD-t is. Erről itt számoltunk be.


Klip-premier: DRAGONFORCE - 'Midnight Madness'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás