Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
2018. október 29.-től a honlapon leadott megrendeléseket átmenetileg technikai okok miatt nem tudjuk teljesíteni!

Hírek

TRIBULATION - hivatalos koncert-klip a 'Lady Death' című számhoz


2018-03-15

A svéd progresszív death metalista Tribulation zenekar nemrég piacra dobta új nagylemezét, előtte pedig kiadott egy két-számos bakelit-EP-t...

2015 áprilisában megjelent, 'The Children of the Night' című albumával a Tribulation mély nyomokat hagyott a nemzetközi metal-színtéren. Néhány intenzív észak-amerikai és európai turné után a banda azonban visszavonult egy megérdemelt pihenőre, de ez sem tartott sokáig; ugyanis tavaly év végén friss hírekkel szolgáltak: új dobost mutattak be, és új albumot vettek tervbe.

Mint az néhány hónapja kiderült, a Tribulation dobosa, Jakob Ljungberg kilépett a csapatból; helyét pedig a Deathstars-ból ismert Oscar "Vice" Leander vette át. Ennek kapcsán a következőket közölte a banda: “Ahogy az északi világ lassan kezd felébredni mély álmából, mi magunk arra kényszerültünk, hogy egy elkerülhetetlen végzethez asszisztáljunk. Arról van szó, hogy Jakob Ljungberg úgy döntött, kilép a bandából. Az elmúlt öt évet együtt töltöttük fájdalomban, káoszban és boldogságban. Különös, de egyben csodás; fárasztó, de ugyanakkor inspiráló időszak volt ez; de mi a szívünk mélyéről szeretnénk köszönetet mondani Jakob-nak, hogy hozzájárult a zenekar történelménak legfontosabb állomásaihoz. Nélküled képtelenek lettünk volna megmaradni! Már a Tribulation indulása előtt is olyanok voltunk, mint a legjobb testvérek; és ez persze ezentúl is így marad! A rajongóinknak pedig még annyit mondanánk, hogy ne felejtsétek el lecsekkolni Jakob egyedülállóan izgalmas bandáját, a Second Sun-t, ahol barátunk nem mellesleg énekel és gitározik!”.

Jakob Ljungberg közleménye így szól: “Szomorúan kell bejelentenem, hogy elhagyom a Tribulation zenekart. Az elmúlt években éltem meg életem legszebb időszakát, de mostanra a srácok túlnőttek rajtam; nekem pedig újabb ösvények nyíltak az utam során. Köszönet minden résztvevőnek - általatok volt igazán különleges ez a kaland. Ti, rajongók jelentitek a világot számomra - köszönöm mindenkinek, aki hitt és hisz bennem. Jonathan, Adam és Johannes: szeretlek benneteket! "The end of nights we tried to die - this is the end””.

Azonban minden végzet egy új kezdet: a Tribulation - immáron Oscar Leander-rel kiegészülve - a következőket is bejelentette: “Néhány hónapnyi csendet, megújulást és elmélkedést követően, most eljött az idő, hogy visszatérjen a Tribulation! Intenzíven belevetettük magunkat új albumunk munkálataiba. A stúdiózás a nyár végén vette kezdetét. Nagyon örülünk, hogy a következő fejezetbe már Oscar Leander (ex-Deathstars) társaságában vághatunk bele”.

A Tribulation új stúdióalbuma 2018 januárjában jelent meg, 'Down Below' címmel. A banda friss riportja így szól: "Több mint egy év eltelt a Children Of The Night legutóbbi turnéja óta. Habár ezidő alatt csendben voltunk, intenzív kreatív munkákat folytattunk, hogy most végül bejelenthessük, új albumunk 'Down Below' címmel készült el, és fog megjelenni a közeljövőben! Ezen a lemezen megtalálhatjátok korábbi albumaink jellegzetes elemeit, de emellett új, eddig ismeretlen vizeket bejártunk! Szeretnénk köszönetet mondani producerünknek / barátunknak, Martin Ehrencronának, a fantasztikus időért, amit a Studio Cobra falai között töltöttünk. Totálisan elégedettek vagyunk a végeredménnyel. Szintén hatalmas köszönet Anna von Hausswolff-nak, aki gyönyörű hangjával járult hozzá a lemez egyik dalának atmoszférájához!".

A 'Down Below' január 26-án jelent meg, a Century Media Records jóvoltából. Ezt megelőzően - mintegy felvezetésképpen - december 22-én kiadott a banda egy két-számos, 'Lady Death' című bakelit-EP-t, amire felkerült az új single (a címadó), valamint egy B-oldalas nóta, a 'Skärselden'.

A 'Lady Death' mindössze 1500 példányban jelent meg, de elérhető digitális változatban is (rendelés itt). A kislemez borítóját a banda gitárosa, Jonathan Hultén készítette.

A nagylemezzel kapcsolatos rendelési infók itt érhetők el.

A tracklista:
01. The Lament
02. Nightbound
03. Lady Death
04. Subterranea
05. Purgatorio
06. Cries From The Underworld
07. Lacrimosa
08. The World
09. Here Be Dragons
10. Come, Become, To Be (bónusz track)

A 'Down Below' első hivatalos single-dala, a 'The Lament' november 17-én jelent meg, december 22-én pedig megjelent a 'Lady Death' kisfilmje is, amit január 12-én követett a 'The World' videója. A lentebb látható videoklipeket Robert Piel rendezte. 2018 márciusában megjelent a 'Lady Death' hivatalos koncert-klipje is, amit Dirk Behlau (Beastwood Films) rendezővel forgattak, egy Oberhausen-beli fellépésen.

A banda új felállásáról lentebb látható az első fotó (amit Ove Wiksten készített).

A Tribulation január folyamán az Arch Enemy előzenekaraként turnézott; februárban pedig a Wintersun és a Jinjer közös turnéján vett részt. Ezután az Insomnium előzenekaraként járják Európát - ezen turné keretében a budapesti Dürer Kertbe is ellátogatnak, március 20-án. Íme a banda jövőbeni turnéinak hivatalos plakátjai (a dátumok és állomások részletes listája itt érhető el): 


TRIBULATION - hivatalos koncert-klip a 'Lady Death' című számhoz
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás