Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

TRIBULATION - megjelent az új koncert-kiadvány; decemberben budapesti koncert


2019-11-15

A svéd progresszív death metalista Tribulation zenekar kiadott egy új koncert-anyagot; majd pedig európai turnéra indul a Ghost előzenekaraként.

A Tribulation nemrégiben Stockholm legrégebbi, leglegendásabb koncert-helyszínén lépett fel. Itt forgatták az 'Alive & Dead at Södra Teatern' című felvételt, ami nem mellesleg a Tribulation legelső koncert-albuma. "A szörnyek kiszöktek a ketrecükből; a svéd death metal alakulat két könyörtelen szettel gyötörte a közönséget". A koncert "ceremónia-mestere" az egykori Nirvana 2002 énekes, Orvar Säfström volt, akinek köszönhetően "beindult a Södra Teatern (Déli Színház) valahavolt legsötétebb mágia-rítusa".

A Tribulation friss közleménye így szól: "Stockholmban koncertezni, mindig is fantasztikus élmény volt számunkra; és mivel már jó ideje itt élünk, teljesen olyan ez, mintha konkértan az otthonunkban zenélnénk. Mivel számunkra is különleges ez az egész, a rajongók számára is speciálissá akartuk tenni a dolgot. Azáltal, hogy a Södra Teatern színpadán léphettünk fel, megvalósultak ezen különlegességek... Két felvonásban rögzítettük ezt a koncertet, amihez exkluzíve találtunk ki egy régi színházi prezentációt. Karmesterként ott volt nekünk Orvar Säfström, akinek köszönhetően még inkább drámai, mesteribb lett e két produkció, mivel azok egy-egy rövid beszéddel indulnak. A teljes 'Down Below' albumot előadtuk az első felvonásban; méghozzá egy olyan színpadi beállítással, ami egyúttal a jövőbe is mutat. De ezt majd az idő eldönti... A második felvonás egy tradícionálisabb produkció volt, régies dizájnnal, régebbi dalokkal. A legjobb az egészben, hogy olyannyira kedvet kaptunk az egészhez, hogy a jövőben mindenképpen lesz még ilyen - csak ennél is epikusabb, grandiózusabb formában. De majd az idő ezt is eldönti...".

Az 'Alive & Dead At Södra Teatern' című kiadvány november 15-én jelent meg, az alább látható borítóval és tartalommal:

Akt I:
"The Lament"
"Nightbound"
"Lady Death"
"Subterranea"
"Purgatorio"
"Cries From The Underworld"
"Lacrimosa"
"The World"
"Here Be Dragons"

Akt II:
"Trollens Brudmarsch"
"Melancholia"
"The Motherhood Of God"
"Rånda"
"Ultra Silvam"
Guitar Solo
"Strange Gateways Beckon"
"Strains Of Horror"

Az első három ízelítő, a 'Strange Gateways Beckon', a 'Strains Of Horror' és a 'Here Be Dragons' című számok koncertfelvétele itt érhető el:

2015 áprilisában megjelent, 'The Children of the Night' című albumával a Tribulation mély nyomokat hagyott a nemzetközi metal-színtéren. Néhány intenzív észak-amerikai és európai turné után a banda azonban visszavonult egy megérdemelt pihenőre, de ez sem tartott sokáig; ugyanis 2017 végén friss hírekkel szolgáltak: új dobost mutattak be, és új albumot vettek tervbe.

Mint az ezt megelőzően kiderült, a Tribulation dobosa, Jakob Ljungberg kilépett a csapatból; helyét pedig a Deathstars-ból ismert Oscar "Vice" Leander vette át. Ennek kapcsán a következőket közölte a banda: “Ahogy az északi világ lassan kezd felébredni mély álmából, mi magunk arra kényszerültünk, hogy egy elkerülhetetlen végzethez asszisztáljunk. Arról van szó, hogy Jakob Ljungberg úgy döntött, kilép a bandából. Az elmúlt öt évet együtt töltöttük fájdalomban, káoszban és boldogságban. Különös, de egyben csodás; fárasztó, de ugyanakkor inspiráló időszak volt ez; de mi a szívünk mélyéről szeretnénk köszönetet mondani Jakob-nak, hogy hozzájárult a zenekar történelménak legfontosabb állomásaihoz. Nélküled képtelenek lettünk volna megmaradni! Már a Tribulation indulása előtt is olyanok voltunk, mint a legjobb testvérek; és ez persze ezentúl is így marad! A rajongóinknak pedig még annyit mondanánk, hogy ne felejtsétek el lecsekkolni Jakob egyedülállóan izgalmas bandáját, a Second Sun-t, ahol barátunk nem mellesleg énekel és gitározik!”.

Jakob Ljungberg közleménye így szól: “Szomorúan kell bejelentenem, hogy elhagyom a Tribulation zenekart. Az elmúlt években éltem meg életem legszebb időszakát, de mostanra a srácok túlnőttek rajtam; nekem pedig újabb ösvények nyíltak az utam során. Köszönet minden résztvevőnek - általatok volt igazán különleges ez a kaland. Ti, rajongók jelentitek a világot számomra - köszönöm mindenkinek, aki hitt és hisz bennem. Jonathan, Adam és Johannes: szeretlek benneteket! "The end of nights we tried to die - this is the end””.

Azonban minden végzet egy új kezdet: a Tribulation - immáron Oscar Leander-rel kiegészülve - új stúdióalbumot jelentetett meg 2018 januárjában, 'Down Below' címmel, a Century Media Records jóvoltából. Ezt megelőzően - mintegy felvezetésképpen - 2017. december 22-én kiadott a banda egy két-számos, 'Lady Death' című bakelit-EP-t, amire felkerült az új single (a címadó), valamint egy B-oldalas nóta, a 'Skärselden'.

A 'Lady Death' mindössze 1500 példányban jelent meg, de elérhető digitális változatban is (rendelés itt). A kislemez borítóját a banda gitárosa, Jonathan Hultén készítette.

A nagylemezzel kapcsolatos rendelési infók itt érhetők el.

A tracklista:
01. The Lament
02. Nightbound
03. Lady Death
04. Subterranea
05. Purgatorio
06. Cries From The Underworld
07. Lacrimosa
08. The World
09. Here Be Dragons
10. Come, Become, To Be (bónusz track)

A 'Down Below' első hivatalos single-dala, a 'The Lament' november 17-én jelent meg, december 22-én pedig megjelent a 'Lady Death' kisfilmje is, amit január 12-én követett a 'The World' videója. A lentebb látható videoklipeket Robert Piel rendezte. 2018 márciusában megjelent a 'Lady Death' hivatalos koncert-klipje is, amit Dirk Behlau (Beastwood Films) rendezővel forgattak, egy Oberhausen-beli fellépésen. Ugyanitt és ugyanekkor filmesítették meg a 'Nightbound' című single-t is.

A banda új felállásáról lentebb látható az első fotó (amit Ove Wiksten készített).

A Tribulation 2019 első felében a frissen alakult Gaahls Wyrd, valamint az amerikai Uada társaságában bonyolított le európai turnét; az év végén pedig a Ghost és az All Them Witches társaságában járják Európa nagyvárosait (e turné keretében december 3-án Budapesten is fellépnek). A banda jövőbeni turnéinak dátumainak és állomásainak részletes listája itt érhető el.


TRIBULATION - megjelent az új koncert-kiadvány; decemberben budapesti koncert
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás