Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

MEMORIAM - bejelentette harmadik albumát a Bolt Thrower / Cerebral Fix tagok alkotta death-grind banda


2019-04-09

A 2015 őszén alakult, birminghami Memoriam zenekar 'Requiem For Mankind' címmel látta el új nagylemezét.

A Memoriam zenekart Karl Willetts (Bolt Thrower) és Frank Healy (Cerebral Fix, Benediction) alapította. A banda debütáló albuma, a 'For the Fallen' 2017. március 24-én látott napvilágot, a Nuclear Blast jóvoltából. Egy évet sem kellett várni, és a csapat bejelentette második albumát: szinte napra pontosan egy évvel a debütáló lemez megjelenése után (2018. március 23.) került forgalomba az újabb album, a 'The Silent Vigil', amit "autentikus, nyers old-school death metal-gyilokként" jellemeztek.

Ismét eltelt egy év, és jött a hír: a Memoriam harmadik albuma 'Requiem For Mankind' címmel szabadul a világra 2019. június 21-én!

Míg a 'For The Fallen' súlyos és gyászosan lehangoló volt, addig a 'The Silent Vigil' a banda agresszívabb oldalát prezentálta. Ezt a két hangzásvilágot egyesíti a banda a harmadik, 'Requiem For Mankind' című nagylemezen, melyet "monstre groove-ok, könyörtelen riffek, nyomasztó atmoszférák és sodró energia" jellemez. Willetts agresszív vokáljai pedig minden eddiginél brutálisabbak...

A banda közleménye így szól: "Itt az idő harmadik albumunk, a 'Requiem For Mankind' bejelentésére! Előző lemezeinket különböző zenei és vokál-stílusokkal kísérleteztünk - ennek köszönhetően pedig el is jutottunk mostanáig; az Memoriam albumig. Nyilvánvalóan death metal muzsikáról van szó - ezt mindannyian tudjuk -, de ezúttal az előző lemezeinkre építettük a hangzást. Mostanra végre sikerült összeszednünk minden megfelelő hozzávalót, és eggyé gyúrnunk azokat. Reméljük, ti is épp annyira fogjátok élvezni ezt a művet, mint amennyire mi élveztük a munkálatokat. Előre!".

Az új album producere nem más, mint Russ Russell (Napalm Death, Dimmu Borgir, At The Gates, Amorphis, stb.) volt. A felvételek a híres Parlour Stúdióban zajlottak, ahol "köztudottan nyers és minőségi hangzás születik".

Az alább látható lemezborítót ezúttal is a legendás Dan Seagrave (Benediction, Dismember, Suffocation, stb.) készítette.

Hamarosan bemutatják az első ízelítőket...

A Memoriam tulajdonképpen azzal a céllal jött létre, hogy betöltse az űrt, amit a Bolt Thrower dobosának (Martin ‘Kiddie’ Kearns) halála 2015 szeptemberében maga után hagyott. A Bolt Thrower ezt követően felhagyott minden jövőbeni aktivitással; így Karl Willetts frontember minden kötelességtől mentesítve belevághatott egy új projektbe, amihez néhány zenész barátját hívta segítségül. A Memoriam egy old-school death metal banda, ami az elődje által meghatározott sztenderdeken alapszik. A zenészek eleinte olyan death metal-dalok feldolgozásaiban utaztak, melyek annak idején nagy hatással voltak munkásságukra; rövid időn belül azonban nyilvánvalóvá vált, hogy saját dalaik is jócskán megállják helyüket a magas elvárásokat állító színtéren.

A Memoriam tagjai a következők:

Karl Willets (Bolt Thrower) - ének
Frank Healy (Cerebral Fix, Benediction) - basszusgitár
Scott Fairfax (Cerebral Fix) - gitár
Andy Whale (Bolt Thrower) - dobok


MEMORIAM - bejelentette harmadik albumát a Bolt Thrower / Cerebral Fix tagok alkotta death-grind banda
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás