Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

KORPIKLAANI - új szöveges videoklip a 'Kulkija' albumról: 'Kuin korpi nukkuva'


2018-10-24

A finn folk metal-szupersztárok nemrég kiadták a 2015-ös 'Noita' album folytatását.

A Korpiklaani a nyár elején jelentette be: 10. nagylemezük, a 'Kulkija' [magyarul: "vándor"] szeptember 7-én jelenik meg, a Nuclear Blast jóvoltából. 14 számával és 71 percével ez az eddigi leghosszabb Korpiklaani album. A csapat most először dolgozott Janne Saksa producerrel, a finnországi Hollolában, a Patrax Stúdióban. A keverést a Hämeenlinna-beli Sound Supreme Stúdióban végezték el; míg a maszterizálás a neves Svante Forsbäck (Rammstein, stb.) közreműködésében zajlott. Az alább látható lemezborítót az a Jan Yrlund (Battle Beast, Manowar) készítette, aki korábban is számos illusztrációval támogatta a bandát.

A tracklista:
01. Neito
02. Korpikuusen kyynel
03. Aallon alla
04. Harmaja
05. Kotikonnut
06. Korppikalliota
07. Kallon malja
08. Sillanrakentaja
09. Henkselipoika
10. Pellervoinen
11. Riemu
12. Kuin korpi nukkuva
13. Juomamaa

A banda frontembere / alapítója, Jonne Järvelä elmondta: "Még sosem voltunk annyira elégedettek semmivel, mint ezzel a 'Kulkija' című albummal! Igyekeztünk mindent nagyon természetes, organikus módon kivitelezni; és ezt ti is tisztán hallani fogjátok. Épp mint egy vándor, ez az album is egyfajta kalandozás, amin minden résztvevő nagyon jól szórakozik".

Sami Perttula harmónikás hozzátette: "A 'Kulkija' nem szimplán egy dal-kollekció: egy "valódi" album, ami egyedülálló atmoszférák révén kíséri a hallgatót egy hosszú kalandon keresztül. Minden dalt már előre jól begyakoroltunk; így a stúdióban már semmit nem kellett ötletelgetnünk. Nem mellesleg Tuomas [a hegedűs] és jómagam egy igazi epikus folk-hangszerelést vállaltunk magunkra".

A 'Kulkija' album első ízelítője a 'Kotikonnut' című szám szöveges videója. A dal a harmónikás így kommentálta: "Ez egy középtempós szám, tele egy tonnányi dallammal. Dalszövegírónk remekül elcsípte a dal karakterét és feelingjét. Reméljük, ti is élvezitek ezt a kis himnuszt!".

Újabban megjelent a 'Harmaja' című single hivatalos klipje is, amit Ville Lipiäinen rendezett:

A harmadik videoklip a 'Henkselipoika' című számhoz készült:

Az 'Aallon alla' és a 'Kuin korpi nukkuva' dalokat szöveges videó formájában mutatták be:

A hivatalos album előzetes videó-sorozat - amiben a tagok nyilatkoznak a munkálatok kapcsán - első két része itt érhető el:

A Korpiklaani szeptemberi kezdettel bonyolítja le a világkörüli lemezbemutató turnét, ami Oroszországban veszi kezdetét. Novemberben továbbá az orosz Arkona társaságában turnézik a csapat Észak-Amerikában.

2019 februárjában indul az európai körút, a Turisas és a Trollfest társaságában. A túra március 13-án a budapesti Barba Negrát is érinti. Az eddig bejelentett dátumok és állomások listája itt érhető el.

A Korpiklaani 2017. augusztus 25-én adta ki első Blu-ray / DVD szettjét, ami a 'Live at Masters of Rock' címet viseli (Nuclear Blast). Az új kiadványon - amiről bővebben itt írtunk - két teljes koncert felvétele, valamint számos extra kapott helyet.

A banda legutóbbi stúdióalbuma, a 'Noita' 2015. május 1-én jelent meg, a Nuclear Blast jóvoltából - erről bővebben itt írtunk.


KORPIKLAANI - új szöveges videoklip a 'Kulkija' albumról: 'Kuin korpi nukkuva'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás