Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Klip-premier: STRIKER - 'Pass Me By'


2018-04-10

A kanadai metalbanda saját magáról nevezte el új, ötödik nagylemezét, ami egy évvel ezelőtt jelent meg. Erről az albumról mutattak most be egy tökös dalhoz készült videoklipet:

A banda korábban az alábbi közleményt adta az új lemez kapcsán: "Ez a mi "no bullshit" albumunk. Mellőztünk mindent, ami nem volt feltétlenül szükséges, és a lehető leglényegretörőbb módon adtuk elő a dalokat. Lévén minden nap a heavy metal oltára előtt imádkozunk, tudjuk, hogy vannak olyan zenei ötletek, melyek kiállják az idő próbáját, és vannak olyanok, amik nem. Ezúttal csak azokra a témákra koncentráltunk tehát, amiknek köszönhetően a hallgatók újra és újra felteszik ezt a lemezt. Megmászhatod a Mount Everest-et úgy is, hogy magaddal cipelsz minden felesleges szarságot; de ha fel akarsz jutni a csúcsra, akkor csak azt viszed magaddal, amire tényleg szükséged van".

A Striker év elején tette közzé az új lemez első single-dalát: a lenti lejátszón elérhető a 'Born To Lose'.

"A 'Born To Lose' - hasonlóan legtöbb dalunkhoz - arról szól, hogy mindig azt csináld, ami éppen jól esik. Ebben a világban ugyanis rengeteg dolog történik előre megfontolt szándékkal... Ha viszont úgy döntesz, változtatsz az életeden, akkor kockáztatnod kell; bele kell élned magad a pillanatba, nem csak fantáziálni róla. Mi magunk is mindig olyan zenét szerettünk volna hallani, amilyet most mi csinálunk - így hát annak idején megalapítottuk ezt a bandát... A 'Born To Lose' tehát magában foglal mindent, amit a zenében szeretünk: a sebességet, a non-stop shred-témákat, az erőteljes vokálokat, gitárokat és dobokat, valamint az érzelmek és az energia ötvözetét. Ha ennek hallatán nem támad kedved bulizni, akkor benned van a hiba".

A 'Striker' albumra az alábbi dalok kerültek fel:

01. Former Glory (3:59)
02. Pass Me By (3:33)
03. Born To Lose (3:58)
04. Cheating Death (0:53)
05. Shadows In The Light (3:29)
06. Rock The Night (4:30)
07. Over The Top (4:38)
08. Freedom’s Call (4:30)
09. Curse of The Dead (3:49)

Az album néhány nappal a megjelenés előtt teljes egészében elérhetővé vált meghallgatás céljából. Íme a stream:

A Striker jövőbeni turnéjának dátumai és állomásai itt olvashatók.

Miután 2016 júniusában, az Edmonton Music Awards díjátadón a Striker 'Too Late' című single-dalát választották az 'Év legjobb metal-dalának', a banda azév októberében egy újabb díjjal gazdagodhatott; ugyanis elnyerték a 2016-os Nyugat-Kanadai Zenei Díjátadó 'Legjobb metal / hard rock előadójának" járó elismerést is.

"Nagy megtiszteltetés, hogy mi lehetünk az év legjobb metal-előadója a Nyugat-Kanadai Zenei Díjátadón! Hatalmas köszönet mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy a zenénket meghallja a világ! Reméljük, mindenki készen áll egy újabb Striker-dózisra, mivel hamarosan újra támadunk!" . kommentálta a banda.

A júniusi Edmonton Music Awards díjátadón (amiről itt számoltunk be) tehát a Striker a 'Too Late' című single-daláért nyerte el a díjat. A 'Too Late' a banda utolsó előtti, 'Stand In The Fire' című nagylemezének vezető videoklipes nótája (a 2016 februárjában megjelent albumról bővebben itt írtunk).

A Striker-t továbbra is Dan Clearly énekes, Tim Brown szóló- / ritmusgitáros, William Wallace basszer és Adam Brown dobos alkotja.


Klip-premier: STRIKER - 'Pass Me By'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás