Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

5 CD-s box-szettel és interjú-könyvvel jelentkezett a MY DYING BRIDE - készül az új album is


2019-06-07

A My Dying Bride új kiadványa 'A Harvest of Dread' címmel jelent meg május 24-én. Emellett a tagok "mélyen belefeledkeztek" az új stúdióalbum munkálataiba...

A My Dying Bride "elnézést kér az utóbbi ritka és kevés híradásáért - ennek szimplán annyi az oka, hogy a banda mélyen belefeledkezett a stúdió-munkálatokba". "A dobokat, a gitár-témákat és a basszusgitárokat már felvettük - jelenleg megállás nélkül zajlik a vokálok rögzítése, valamint a különböző zenei irányzatok kikísérletezése, plusz a hegedűk és billentyűk véglegesítése".

A banda 13., egyelőre cím nélküli sorlemeze - ami a 2015-ös 'Feel the Misery' folytatása lesz - várhatóan idén ősszel jelenik meg, a Nuclear Blast kiadó jóvoltából. Hamarosan jönnek a friss hírek ezzel kapcsolatban...

A My Dying Bride aktuális kiadványa, az 'A Harvest of Dread' egy deluxe, 5 CD-s box-szett, ami egy 92 oldalas könyvvel kiegészítve jelent meg május 24-én, a Peaceville kiadó jóvoltából.

A könyvben számos banda-interjú található meg (a '90-es évek elejétől egészen napjainkig, 2018-ig). A mű felöleli a legendás zenekar teljes karrierjét; lévén az összes egykori és jelenlegi bandatag megszólal benne. A könyv előszavait nem mellesleg a legendás Tom G. Warrior (Triptykon / Celtic Frost / Hellhammer) írta.

Az 'A Harvest of Dread' cím ezen kívül egy 5 lemezes, ritkaságokból és exkluzív felvételekből (demók, koncert-audiók és közönség-kedvencek) álló kollekciót is takar. Ezek között felfedezhetők olyan "történelmi jelentőségű kincsek" is, mint például a klasszikus 'The Angel and the Dark River' és 'Like Gods of the Sun' albumok kezdetleges, produkciós demói, valamint a '34.788%...Complete' albumra szánt, "súlyos és zord hangzású", soha korábban ki nem adott nóták. E különlegességek mellett egy olyan válogatás is helyet kapott a szettben, amit a banda két alap-tagja, Aaron Stainthorpe és Andrew Craighan állított össze (a könyvben ők részletesen meg is magyarázzak választásaikat).

A kollekció részletes ismertetője és rendelési infói itt érhetők el. Íme a hivatalos előzetes:

A legendás brit doom metal banda az utóbbi időben több koncertet is lemondani kényszerült. Ezzel kapcsolatban szólalt nemrég meg Aaron Stainthorpe énekes: "Bizonyára sokan elgondolkodtatok azon, mi történt a bandával az utóbbi időben; miért mondtuk le 2017 végén az összes koncertünket. Nos, itt a válasz".

"2017 szeptemberében az én gyönyörű kislányomat - aki mindössze 5 éves - rákkal diagnosztizálták. Ez a borzalmas esemény lesújtotta az egész családot, a közeli hozzátartozókat, és természetesen a teljes My Dying Bride-brigádot, és a hozzánk közel álló kollegákat. Aggodalom és pánik lengett be mindent - minden bizonytalanná vált a jövő tekintetében. E szörnyű betegséget övező horror rettentően brtuális és könyörtelen".

"Elkezdődött hát egy rendkívül destruktív, de mégis szükségszerű folyamat, azaz a chemoterápia; később pedig műtéti úton el kellett távolítani a központi tumor, ami azonban mégis továbbterjedt. 2018 elején szükség volt egy másik komoly operációra, aminek köszönhetően végre ténylegesen megszabadultunk a tumortól, viszont a továbbra is maradtak rákos sejtek. Ezek eltávolításához már radioterápiára volt szükség. Mind a chemo-, mind pedig a radioterápia tönkretették édes kislányom gyermekkorát; az én szívem pedig annyira fájt, mint korábban még soha. Mint egy nagyon beteg gyermek édesapja, a totális összeomlás szélére kerültem".

"Ahogy véget ért életünk legrosszabb, legstresszesebb éve, nagyszerű hír kaptunk; olyat, amit nem sok mindenki hall: kislányunk tiszta, rákmentes. Legyőzte Isten legkönyörtelenebb, legundorítóbb kreációját. A pozitív kimenetel ellenére persze az elkövetkezendő években is rengeteg vizsgálatra kell járnunk, és felléphetnek komplikációk is, melyek kezelése érdekében újra kórházba kell vonulnunk. Ezentúl is életem minden percében kislányomért fogok aggódni, és abban reménykedem, hogy amikor végül sírba helyeznek, ő ott lesz a temetésen, mint egy erős, életrevaló hölgy".

"Szeretnénk köszönetet mondani a leedsi NHS Gyermek-kórház kiváló szakembereinek mindenért, amit értünk tettek, és egyben hálásak vagyunk a Candlelighters gyermek-rák alapítványnak is, amiért kitartóan és kedvesen támogattak minket".

"Bandánknak tartania kellett egy rövidebb szünetet, de az utóbbi időben fokozatosa elkezdtünk újra erőt gyűjteni, hogy nekiláthassunk következő nagylemezünk munkálatainak, amit immáron örömmel jelenthetek; majdnem elkészült. Ezidáig nem vettem részt semmilyen dalszerzői munkában, de a héten beálltam én is a srácok közé. Toll a kezemben; újra összpontosítok, és alig várom már, hogy írnoki és énekes munkám meghozza újabb gyümölcsét. Visszatértünk!".

A My Dying Bride immáron 27 éve szolgáltatja a reménytelenség, a melankólia és a bánat hangját. Védjegyükként szolgáló hangzásuk alapozta meg az egész doom metal-színteret. Death metalista hörgésekkel és lágy hegedű-szólamokkal felvértezett dalaik a '90-es évek eleje óta meghatározó tényezői a műfajnak. Az Andrew Craighan és Aaron Stainthorpe vezette gyászos banda eddig 12 stúdióalbumot adott ki, mindvégig hű maradva önmagához és széleskörű rajongótáborához.

A My Dying Bride legutóbbi nagylemeze, a 'Feel the Misery' (ami fennállásuk 25. évfordulóját fémjelzi) a banda eddigi "legsötétebb, legkeményebb és legmagasztosabb" kiadványa volt - ehhez az is hozzájárult, hogy nemrég visszatért a felállásba a klasszikus éra gitárosa, Calvin Robertshaw (a lemezről bővebben itt írtunk). A tavalyi évben a bandát leigazolta a Nuclear Blast; így következő stúdióalbumuk már ennél a neves kiadónál jelenhet meg.


5 CD-s box-szettel és interjú-könyvvel jelentkezett a MY DYING BRIDE - készül az új album is
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás