Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

DREAM THEATER - itt az új animációs klip a 'Distance Over Time' albumról: 'At Wit's End'!


2019-12-03

A veterán Grammy-jelölt prog-metal banda 14. stúdiólemeze 2019. február 22-én látott napvilágot.

A James LaBrie énekes, John Petrucci gitáros, Jordan Rudess billentyűs, John Myung basszusgitáros és Mike Mangini dobos alkotta Dream Theater minden eddiginél konkrétabban bizonyítja, hogy 30 év munkája, életműve totálisan beérett. A 'Distance Over Time' a banda eddigi legdinamikusabb, legközvetlenebb és legkiforrottabb alkotása.

A 'Distance Over Time' albumon felfedezhető a Dream Theater újrameglelt kreativitása, de ugyanakkor azok a jól ismert elemek is, melyek annak idején világhírűvé tették a bandát. Ez a lemez a csapat első kiadványa új kiadójuk, az InsideOutMusic / Sony Music szárnyai alatt. Az alább látható borítót ezúttal is régi partnerük, Hugh Syme (Rush, Iron Maiden, Stone Sour) tervezte és kivitelezte. A 'Distance Over Time' producere maga a gitáros, John Petrucci volt; míg a keverést Ben Grosse, a maszterizálást pedig Tom Baker végezte el.

Amikor visszahallgatom ezt az albumot, pontosan és konkrétan emlékszem a dalszerzői munka minden egyes mozzanatára; ahogy állok a szobában, és egyszerűen csak ömlenek az inspirációk és az egyes dal-ötletek. Producerként az volt a célom, hogy a társaimmal közösen megalkossuk a lehető legjobb hangzású Dream Theater lemezt; mivel így a rajongók teljesen el tudnak majd merülni a zenében. Azt akartam elérni, hogy dalainkból előtörjön a lélek, az öröm és a szenvedély, amit belelöltünk ebbe az albumba; és hogy az emberek kiérezzék a dalok organikus természetét, perszonalitását és a banda stúdióbeli nyers energiáját. Részemről azt mondhatom, ezt sikerült elérnünk, és remélem, minden hallgató ugyanezzel a feelinggel hallgatja majd végig az anyagot" - nyilatkozta John Petrucci.

A Dream Theater 2018 júniusában vonult be egy privát new yorki stúdióba, hogy megírja az új lemezt. A banda tagjai konkrétan itt töltötték az egész nyarat: 24 órában, szinte megállás nélkül dolgoztak a dalokon (erről bővebben itt számoltunk be). Lévén a dalszerzői folyamatok zeneileg és lelkileg is meglehetősen intenzív módon zajlottak, a bandatagok úgy döntöttek, a hivatalos album-felvételeket is ugyanabban a "viskóban" bonyolítják le, ahol a mágia zajlott (etekintetben is ez az első DT-album a banda 33 éves karrierjében). A végeredmény egy súlyos dal-kollekció lett, melyben felelevenednek a banda régi gyökerei, egyben pedig új hajtások nőnek rajtuk.

Olyan volt ez az egész, mint egy nyári tábor” - mondta James LaBrie énekes. “Az, hogy mindvégig együtt dolgoztunk, együtt töltöttünk minden időt, még kifizetődőbb élménnyé tette a dolgot. Érzésem szerint a dalok csodálatosan reflektálnak erre az energiára, közös erőre. Nagyszerű érzés volt átélni ezt az erőteljes szituációt, különösen karrierünk ezen pontján”.

A tracklista:
01. Untethered Angel
02. Paralyzed
03. Fall Into The Light
04. Barstool Warrior
05. Room 137
06. S2N
07. At Wit’s End
08. Out Of Reach
09. Pale Blue Dot
10. Viper King (bónusz track)

A 'Distance Over Time' többféle változatban megrendelhető - erről bővebb infókat itt lehet találni. Alább elérhetők az első zenei ízelítők az albumhoz:

Az első új single, a 'Paralyzed' hivatalos animációs klipje itt tekinthető meg:

Korábban megjelent a 'Fall Into The Light' dal animációs videoklipje. Ez a dal egy "riff-központú, epikus zenei élmény, ami egy 7 perces érzelmi utazásra viszi a hallgatót".

Az 'Untethered Angel' dal stúdiós videoklipje itt tekinthető meg:

2019 augusztusában bemutatták a 'Barstool Warrior' dal hivatalos videóját is:

Novemberben pedig megjelent az 'At Wit's End' dal animációs videója is:

A dalszerzői / stúdiós munkákat összefoglaló videó-sorozat egyes részei itt érhetők el:

Az új album limitált, gyűjtői változatának "kicsomagoló" videója itt érhető el:

A Dream Theater természetesen ezúttal is nagyszabású lemezbemutató turnét bonyolít le az új album promóciója keretében. Az első észak-amerikai Distance Over Time turné 2019. március 20-án indult Kaliforniában. A körút során a zenekar néhány alkalommal teljes egészében előadta legelső koncept-albumát, a 'Metropolis Pt. 2: Scenes From a Memory'-t (lévén ez a lemez jövőre lesz 20 éves).

Soron következő turnéjuk szeptember és november között zajlott le; decemberben pedig Dél-Amerikát járják a 'Metropolis Part 2: Scenes From a Memory' ünnepi turnéja keretében. Az következő európai turné 2020 első két hónapjában fog lejzajlani. A teljes beosztás és bővebb infók, hírek a banda hivatalos honlapján érhetők el.

A legutóbbi Dream Theater album 2016 januárjában jelent meg, 'The Astonishing' címmel.


DREAM THEATER - itt az új animációs klip a 'Distance Over Time' albumról: 'At Wit's End'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás