Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

MYRKUR - a budapesti koncert napján jelenik meg az új EP, a 'Juniper'


2018-12-05

Az egy-(nő)személyes dán black metal projekt hamarosan új mini-lemezzel jelentkezik. Amalie Bruun ezt megelőzően Budapesten is fellép!

Myrkur, a dán származású modell / művésznő (eredeti nevén: Amalie Bruun) nemrég közzétette a decemberi európai körút dátumait és állomásait. A Stockholmban induló (dec. 3.) és Manchesterben végződő (dec. 22.) turné a budapesti Dürer Kertet is érinti (dec. 13.). A Myrkur így szinte napra pontosan egy évvel a legutóbbi budapesti koncert után tér vissza hazánkba (2017. december 7-én az A38 Hajón adtak koncertet, a Sólstafir előzenekaraként.)

A koncerteken egy fiatal brit tehetség, Jo Quail csellista lesz a vendég.

A budapesti koncert részletei, jegy-infói az esemény Facebook-oldalán érhetők el.

Az európai turnét egy vadonatúj EP kiadása vezeti fel: a Myrkur december 7-én (tehát a budapesti koncert napján) adja ki 'Juniper' című mini-albumát, amit a neves Jaime Gomez Arellano (Ghost, Paradise Lost, Solstafir, Cathedral) rögzített a Bedfordshire-i Orgone Stúdióban. Az albumra a címadó dal mellett felkerült egy 'Bonden og Kragen' című szám, ami egy 17. századi dán népdal új interpretációja (ez lentebb meghallgatható).

A 'Juniper' EP-t itt lehet előrendelni digitálisan és bakeliten. Ízelítőképpen alább megtekinthető a címadó dal hivatalos klipje, amit Philippe de Grenade rendező rögzített, 16mm-es film (keskenyfilm) használatával:

A Myrkur legutóbbi albuma - ami a 'Mareridt' címet viseli - 2017 szeptemberében jelent meg, a Relapse Records gondozásában [a 'mareridt' szó jelentése: 'rémálom'].

A 'Mareridt' "a sötétség és a fény, a Nap és a Hold, a boszorkányok és az angyalok közti párhuzam gazdag határosságát tükrözi. A Myrkur ezúttal minden eddiginél kísértetiesebb, vízionáriusabb hangzást, atmoszférákat valósított meg; méghozzá 11 új dal révén, melyek - műfajukat tekintve - a metal, a dark folk, a komolyzene és a végtelenül izgató melódiák elegye".

Az új album tulajdonképpen a King Diamond 'Them' albuma és Csajkovszkij Hattyúk tava című művének elegye; egy gondosan megkomponált koncepció, ami túlmutat mindenféle zenei műfajon. Angol és dán nyelvű szövegek vegyesen szerepelnek rajta, épp úgy, ahogy tesztoszteronnal feltöltött hörgés és érzelmes női ének-témák. A kompozíciók filmzeneként olvasnak egymásba, ezáltal pedig egy igazán különleges muzikális élményben részesülnek a hallgatók.

Nemrég napvilágot látott a 'Mareridt' albumon szereplő 'Ulvinde' című szám hivatalos videoklipje, ami Mats Ek rendezett. Ebben a számban Amalie hegedűl, gitározik és zongorázik; a Wolves In The Throne Room-os Aaron Weaver dobol; Andreas Lynge és William Hayes gitározik; valamint Veslemøy Heyerdahl és Ida Sandberg Motzfelt kórusban vokálozik.

A Myrkur első teljes értékű lemezét - ami az 'M' címet viseli - 2015 augusztusában adta ki a Relapse Records. Már a stúdiólemez felvételeinek nagy része is a történelmi Emanuel Vigeland Mauzóleumban zajlott (valamint az Oslo-i Valhallveien Stúdióban), de Amalie Bruun nemrég visszatért ebbe a különleges épületbe, hogy egy drámai hangvételű akusztikus koncertlemezt rögzítsen. Ez az album 'Mausoleum' címmel jelent meg, 2016 augusztusában.

Az alábbi lejátszón a Myrkur teljes, 2016-os Wacken fesztiválos fellépése tekinthető meg.


MYRKUR - a budapesti koncert napján jelenik meg az új EP, a 'Juniper'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás