Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

IN FLAMES - újra megjelenik az idén 20 éves 'Clayman' album; itt a címadó dal újrarögzített változata!


2020-06-05

A veterán göteborgi metalbanda az idei évben két ünnepet tart: 30 éve alakult a zenekar, és 20 éves a mérföldkőnek számító 'Clayman' album.

A különleges ünnep alkalmából a Nuclear Blast Records bejelentette, hogy 2020. augusztus 28-án megjelenik a 'Clayman' album 20. évfordulós, felújított változata!

Anders Fridén frontember a következőket nyilatkozta: "Ez a lemez sok tekintetben megváltoztatta karrierünket. Lévén idén 20 esztendős az album, valami különlegessel kellett előállnunk a rajongók számára. Ezért úgy döntöttünk, visszatérünk a stúdióba, hogy újra felvegyünk néhány 'Clayman'-dalt, hogy ezáltal is visszarepüljünk az időben veletek együtt! Az újrakiadás minden egyes részletét gondosan és precízen átgondoltuk, észben tartván, hogy Ti, Jesterhead-ek mire vágytok a leginkább. Ez tehát kizárólag Nektek szól! Köszönet a 'Clayman' 20 évéért!".

A 'Clayman' ünnepi újrakiadását teljes egészében remaszterizálta a neves Ted Jensen (Pantera, Deftones, Gojira), és új borítót is kapott az album - nem beszélve az újonnani tervezésű, 16 oldalas szövegkönyvről; egy új, instrumental felvételről, valamint négy újrarögzített közönség-kedvenc dalról (köztük az 'Only For The Weak' és a 'Pinball Map'), melyek producere Howard Benson, hangmérnöke pedig Chris Lord-Alge volt.

A kiadvány megjelenik digitális formában, digipak CD-n, dupla LP-n és egyéb exkluzív változatokban, melyekről bővebb infók itt találhatók.

Az újrakiadását felvezetén egyébként megjelenik július 24-én egy szimpla digitális EP is, ami a 'Clayman 2020' címet viseli. Erre a mini-lemezre az 'Only For The Weak', a 'Bullet Ride', a 'Pinball Map' és a 'Clayman' dalok 2020-as változata, valamint a fentebb említett instrumentális tétel került fel.

A tracklista:
01. Bullet Ride
02. Pinball Map
03. Only For The Weak
04. ...As The Future Repeats Today
05. Square Nothing
06. Clayman
07. Satellites And Astronauts
08. Brush The Dust Away
09. Swim
10. Suburban Me
11. Another Day In Quicksand
12. Themes And Variations In D-Minor (instrumentális)
13. Only For The Weak (újrarögzített változat)
14. Bullet Ride (újrarögzített változat)
15. Pinball Map (újrarögzített változat)
16. Clayman (újrarögzített változat)

A speciális kiadvány első ízelítője a címadó dal újonnan elkészített szöveges videoklipje. Íme a premier:

Az album hivatalos előzetese itt érhető el:

Az In Flames aktuális albuma, az 'I, The Mask' promóciójával turnézott volna Európában a tavasz folyamán. Új stúdióalbumuk első helyen végzett a svéd és az osztrák toplistán, illetve második lett Németországban. Később pedig eljöhetett volna az idő, hogy a sikereken felbuzdult csapat újból nekivágjon Európának. Az In Flames turnéja az eredeti tervek szerint 2020 áprilisa és júniusa zajlott volna le Európa-szerte.

2020. május 22-én a budapesti Barba Negra Track színpadán lépett volna fel a banda, de ez a buli - és az egész turné elmaradt a globális koronavírus-járvány okán.

Hogy a banda hogyan kárpótolja a rajongókat, arról bővebb infók az inflames.com oldalon találhatók bővebb infók.

Az In Flames aktuális, 'I, The Mask' című nagylemeze az Eleven Seven Music kiadó jóvoltából látott napvilágot, 2019. március elsején. A 12 új számot tartalmazó albumot ismét a többszörös Grammy-jelölt Howard Benson (My Chemical Romance, Motörhead, stb.) producelte (hasonlóan a 2016-os 'Battles' albumhoz. A hanganyag keverését a Grammy-díjas mixer, Chris Lord-Alge (Cheap Trick, Linkin Park), maszterizálását pedig a szintén Grammy-díjas hangtechnikus, Ted Jensen (Pantera, Eagles, Guns N’ Roses) végezte el. A lemez borítóját - melyen a banda kabalájának (Jesterhead) egyedi interpretációja látható - Blake Armstrong tervezte.

"Ez az album rendkívüli jelentőséggel bír számunkra. Lévén legutóbbi, 'Battles' című albumunk révén megalapíthattuk saját, éves fesztiválunkat - és azóta is non-stop turnézhatunk a világ minden táján -, még szorosabb lett a kapcsolat a banda és a rajongók között. Nyugodt szívvel mondhatunk, hogy márpedig ez hatalmas inspirációként szolgált ehhez az albumhoz. Jelenleg is egy fantasztikus kalandot élünk át, ami egyre nagyobb és epikusabb lesz - ezért pedig elmondhatatlanul hálásak vagyunk Nektek, mivel általatok vált mindez lehetővé számunkra. 13., 'I, The Mask' című lemezünket tehát kizárólag rajongóink ajánljuk, akiknek köszönhetően ennyi év után is színpadra állhatunk és zenélhetünk minden este. IN JESTERHEADS WE TRUST" - közölte Anders Fridén énekes.

A tracklista:
01. Voices
02. I, The Mask
03. Call My Name
04. I Am Above
05. Follow Me
06. (This Is Our) House
07. We Will Remember
08. In This Life
09. Burn
10. Deep Inside
11. All the Pain
12. Stay with Me

Elsőként az 'I Am Above' című számot mutatták be, ami az In Flames első önálló dala a 2017 végén megjelent 'Battles' album óta. Ezen kívül a banda 2017-ben kiadott egy feldolgozás-EP-t, 'Down, Wicked & No Good' címen.

Az 'I Am Above' dal kisfilmjét - amit a neves Patric Ullaeus (Revolver Film Company) rendezett - 2018. december 14-én mutatták be. Íme a premier:

Később megjelent a '(This Is Our) House', a 'Voices' és a 'Follow Me' című dalok szöveges videója is:

Alább elérhető a lemez címadó dalának és 'Burn' című számának szöveges videója, valamint a 'Call My Name' hivatalos klipje és a 'We Will Remember' szöveges videója is:


IN FLAMES - újra megjelenik az idén 20 éves 'Clayman' album; itt a címadó dal újrarögzített változata!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás